Hyppää pääsisältöön

Itse asiassa kuultuna: Tapani Raittila

Tapani Raittila oli sodan jälkeisen ajan merkittävimpiä kuvataiteilijoitamme.
Kuvataiteilija Tapani Raittila oli arvostettu muotokuvamaalari. Tapani Raittila oli sodan jälkeisen ajan merkittävimpiä kuvataiteilijoitamme. Yle TV1,Itse asiassa kuultuna: Tapani Raittila

TV1 sunnuntaina 28.1.2018 klo 10.00 - 10.55
Katsottavissa Yle Areenassa

Muotokuvistaan tunnettu Tapani Raittila oli sodan jälkeisen ajan merkittävimpiä kuvataiteilijoitamme. Tapani Raittila kuoli tammikuun 3. päivänä Helsingissä. Hän oli 96-vuotias.

Taidemaalari Tapani Raittila muistelee Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa elämänvaiheitaan. Hän kertoo työstään, lestadiolaissuvustaan sekä muotokuvamalleistaan.

Raittila maalasi muotokuvat muun muassa presidentti Urho Kekkosesta sekä silloisesta Suomen Pankin pääjohtajasta Mauno Koivistosta.

Vuonna 2004 valmistunut ohjelma on kuvattu Raittilan kotona Helsingin Katajanokalla. Raittilaa haastattelee toimittaja Paula Holmila.

Tuotanto: Yle: 2003. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2008.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.