Hyppää pääsisältöön

Luontohetki: Attenborough´n erikoiset – luonto osaa yllättää

Brittiläisessä dokumenttisarjassa Sir David Attenborough tutustuu lajeihin, jotka hämmästyttävät ja ihastuttavat erikoisuudellaan.
Sir David Attenborough tutustuu erikoisiin eläimiin ja kasveihin. Brittiläisessä dokumenttisarjassa Sir David Attenborough tutustuu lajeihin, jotka hämmästyttävät ja ihastuttavat erikoisuudellaan. Kuva: Humble Bee Films David Attenborough,Yle TV1,luontohetki: attenborough´n erikoiset

TV1 sunnuntaisin 19.5. - 30.6.2019 klo 18.15 - 18.40, Areenassa 7 päivää

Sir David Attenborough tutustuu dokumenttisarjassa Attenborough´n erikoiset eläimiin ja kasveihin, jotka hämmästyttävät ja ihastuttavat erikoisuudellaan. Ykkönen esittää uusintana sarjan neljännen tuotantokauden jaksot.

Ilmastonmuutos muovaa karhua

Aloitusjaksossa Attenborough selvittää, minkälainen karhu on syntynyt ilmastonmuutoksen seurauksena, jääkarhun ja harmaakarhun risteymänä. Lisäksi selviää, minkälainen on tappajamehiläinen?

Toisessa osassa tutustutaan pillerinpyörittäjän eli lantakuoriaisen ja kyyhkysten merkilliseen elämään. Kolmannessa jaksossa ihmetellään, miksi isopanda synnyttää muihin nisäkkäisiin verrattuna kooltaan todella pienen poikasen?

Brittiläisessä dokumenttisarjassa Sir David Attenborough tutustuu lajeihin, jotka hämmästyttävät ja ihastuttavat erikoisuudellaan.
Brittiläisessä dokumenttisarjassa Sir David Attenborough tutustuu lajeihin, jotka hämmästyttävät ja ihastuttavat erikoisuudellaan. Kuva: Humble Bee Films Yle TV1,luontohetki: attenborough´n erikoiset

Attenborough tutkailee neljännessä jaksossa, miksi bambut kukkivat samaan aikaan eri puolilla maailmaa?

Miten strutsin poikaset kuoriutuvat?

Brittiläisen dokumenttisarjan viidennessä jaksossa selviää, miten strutsin poikaset onnistuvat kuoriutumaan paksun kuoren lävitse. Strutsin muna kestää jopa ihmisen painon. Entä miten kilpikonnan suojakilpi on kehittynyt?

Sarjan päätösjaksossa tutustutaan siamilaiseen taistelukalaan, joka on kotoisin Aasiasta – ja jonka monet eriväriset versiot ovat tuttuja akvaariokaloja.

David Attenborough´s Natural Curiosities. Tuotanto: BBC, Britannia, 2016. Dokumenttisarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2018.

Keskustele
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.