Hyppää pääsisältöön

Marita Taavitsaisen neuvo aviokriiseilijöille: Terapiaan vaan kaikki!

Marita Taavitsainen istuu mukavasti Puoli seiskan studiossa sohvalla.
Marita Taavitsainen istuu mukavasti Puoli seiskan studiossa sohvalla. Kuva: Marko Pulkkinen Marita Taavitsainen

Kun Marita Taavitsaisen avioliitto ajautui eron partaalle, hän hakeutui miehensä kanssa pariterapiaan. Eikä ole katunut päätöstään.

Iskelmälaulaja Marita Taavitsaisen avioliitto oli ajautumassa kohti karikkoa, ja hän jättikin viime keväänä erohakemuksen puolisostaan Tomista yhdeksän avioliittovuoden jälkeen.

Pari hakeutui myös yhdessä pariterapiaan. Samaa Marita suosittelee kaikille.

– Kyllä siinä on paljon oppinut kuuntelemaan ja tajunnutkin paljon, mutta onhan siinä vielä se käytäntökin, kun pitäisi vielä viedä kaikki se opittu myös käytäntöön ja toteuttaa live-elämässä, Marita tunnusti Puoli seiskan haastattelussa.

– Terapiassa oppii katsomaan asioita myös toisen näkökulmasta, ja suodattamaan omia tuntemuksia, vaikka aina se ei olekaan helppoa.

Marita on oppinut, että jos esimerkiksi toisen keskelle lattiaa jättämä jääkiekkokassi harmittaa, voi olla parempi hetkeksi malttaa mielensä ja olla hiljaa.

– Silloin ei kuulema saa yhtään asiallista lausetta sanottua kellekään, kun 93 prosenttia aivoista on siinä asennossa, että kaikki ottaa päähän. Jos jotain sanoo, siitä tulee vain paha mieli.

– Sitten kun se asia on mietitty ja kassi siivottu, niin tuleehan siitä se olo, että hyvä ettei tullut sanottua sillä kertaa.

Ikävä kyllä helpotus voi olla lyhytaikainen, jos kassi löytyy jo seuraavana päivänä samasta paikasta keskeltä lattiaa. Mutta Marita on toiveikas.

– Kyl mie uskon, että kyllä tästä vielä joku päivä hyvä tulee.

Pariterapian avulla Maritan ja Tomin suhde on saatu kuntoon, ja ero on peruttu

Marita suosittelee terapiaa kaikille.

– Siellä saa vähän perspektiiviä, ettei tuijota sanoja vain sanoina vaan miettii, että mistä ne kumpuaa. Ja jos ei ole aiemmin kaikkia lapsuuden juttuja tullut mietittyä, niin siellä mietitään niitäkin

"Viisikymppisenähän nainen on viisaimmillaan"

Marita valittiin Tangoprinsessaksi vuonna 1995. Ura sai lisävauhtia kolme vuotta myöhemmin, kun Marita voitti André kappaleellaan Syksyn Sävel –kilpailun. Tarjolla oli niin keikkoja kuin julkisuuttakin.

– Sitä ei voi millään sanoa, miten paljon sun elämä muuttuu, kun yhtäkkiä sulle tulee viiden miehen bändi ja keikkoja. Kyllä siinä muuttuu.

– Olisihan se pelottaa, jos ei kasvaisi tai kehittyisi, mutta kunhan ei tulisi mikään kusipää.

Ensi kesänä on taas muutosta ilmassa, kun Marita ohittaa viidenkymmenen vuoden rajapyykin.

– Näin viisikymppisenähän nainen on viisaimmillaan. Nyt taas lähdetään johonkin suuntaan.

Katso Marita Taavitsaisen vierailu Puoli seitsemässä.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän