Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Partasen perhe muuttaa Kotikadulle – viides kausi nyt Areenassa

Onni (Sulevi Peltola), Anja (Eeva Litmanen), Outi (Karoliina Franck), Samuli (Janne Sutka) ja Tuuli Partanen (Siiri Sinnemäki) vuonna 1999.
Partasten perhe. Eturivissä lapset Samuli (näyttelijä Jouni Sutka), Tuuli (Siiri Sinnemäki) ja Outi (Karoliina Franck). Takana vanhemmat Onni (Sulevi Peltola) ja Anja (Eeva Litmanen). Onni (Sulevi Peltola), Anja (Eeva Litmanen), Outi (Karoliina Franck), Samuli (Janne Sutka) ja Tuuli Partanen (Siiri Sinnemäki) vuonna 1999. Kuva: Jyrki Valkama / Yle kuvapalvelu. Kotikatu

Partasen perheen vanhemmat Onni (Sulevi Peltola) ja Anja (Eeva Litmanen) tuovat perheensä Itä-Suomesta Kotikadulle heti viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa. Koko kausi nyt katsottavissa Areenassa.

Kotikadun neljännen ja viidennen kauden löydät kokonaisuudessaan Areenasta. Kuudes kausi tulee katsottavaksi 26.4. Seitsemäs kausi on katsottavissa heinäkuussa 2018 ja kahdeksas lokakuussa 2018. Jokainen kausi on katsottavissa kuusi kuukautta eteenpäin julkaisupäivästä.

"Siis mikä luukku! Miten sä ajattelit, että me tänne mahutaan?" Näin kysyy heti vitoskauden alkuun Partasten vanhin lapsi Outi (Karoliina Franck) kantaessaan muuttotavaraa sisään uuteen kotiinsa. Äänekäs ja rempseä perhe huomataan heti koko talossa.

Kaikki uudet naapurit on aluksi vähän outoja, mutta kyllä niihin tottuu.― Eeva Mäkimaa

Vuosina 1999–2000 alunperin tv:ssä nähty Kotikadun viides tuotantokausi tuo uusia hahmoja tutuille kulmille. Heti ensimmäisessä jaksossa Partasen perhe muuttaa maalta kaupunkiin. Rempseistä Partasista tuli pian yleisön suosikkeja. Perheen äitiä Anjaa esittää Eeva Litmanen ja isää Onnia Sulevi Peltola. Perheen lapsia näyttelevät Karoliina Franck, Siiri Sinnemäki ja Jouni Sutka. Koko viiden hengen perhe asuu kaksiossa.

Partasten äiti Eeva Litmanen ja tytär Karoliina Franck ovat äiti ja tytär myös oikeassa elämässä.

Partaset eivät ole ainoat, joiden elämä muuttuu viidennellä kaudella. Karin menettää työnsä ja muutkin muutokset kiehtovat Luotoloita. Mäkimailla odotetaan Lauran syntyvää lasta, mutta tulevan äidin elämä on sekaisin. Neljännellä kaudella Lauran ja Söderin suhteessa tapahtui paljon. Söder kertoi Lauralle olevansa hiv-positiivinen. Laura sai tietää olevansa raskaana ja Söder joutui vielä kaiken lisäksi vankilaankin. Heidän suhteensa kiemurat jatkuvat samasta tilanteesta viidennen kauden alussa.

Viidennellä kaudella Maija kamppailee juomisensa kanssa, Teemu haluaisi olla virallisestikin Aleksin isä, Mirja muuttaa pois kotoa, Pirkon sisar Mariam tulee kylään ja Ninnillä on poikaystävä.

Kausi on lähetetty syksyllä 1999 ja keväällä 2000. Ajankohtaiset asiat näkyvät kauden jaksoissa mm. Pertin lisääntyneen työmäärän kautta. Perttiä työllistää Suomen EU:n puheenjohtajuus. Myös Pertin vaimo Eeva on kiireinen, kun hän palannut opintojen pariin. Tuon ajan yliopistomaailma oli vähän erilaista kuin nykyään. Eeva toteaa opintojensa etenemisestä, että "onneksi opinto-oikeus ei vanhene, vaikka akka vanhenee". Asenne, josta nykyopiskelijat eivät voi edes unelmoida.

Kaudella on mukana myös erikoisjakso. Osa 168 Tie päättyy on road-movie-tyylinen kertomus, jossa Mirja, Hessu ja Outi selvittävät kuka rakastaa ketäkin.

Koko viides kausi on katsottavissa Areenassa 25.7.2018 asti.