Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Partasen perhe muuttaa Kotikadulle – viides kausi nyt Areenassa

Onni (Sulevi Peltola), Anja (Eeva Litmanen), Outi (Karoliina Franck), Samuli (Janne Sutka) ja Tuuli Partanen (Siiri Sinnemäki) vuonna 1999.
Partasten perhe. Eturivissä lapset Samuli (näyttelijä Jouni Sutka), Tuuli (Siiri Sinnemäki) ja Outi (Karoliina Franck). Takana vanhemmat Onni (Sulevi Peltola) ja Anja (Eeva Litmanen). Onni (Sulevi Peltola), Anja (Eeva Litmanen), Outi (Karoliina Franck), Samuli (Janne Sutka) ja Tuuli Partanen (Siiri Sinnemäki) vuonna 1999. Kuva: Jyrki Valkama / Yle kuvapalvelu. Kotikatu

Partasen perheen vanhemmat Onni (Sulevi Peltola) ja Anja (Eeva Litmanen) tuovat perheensä Itä-Suomesta Kotikadulle heti viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa. Koko kausi nyt katsottavissa Areenassa.

Kotikadun neljännen ja viidennen kauden löydät kokonaisuudessaan Areenasta. Kuudes kausi tulee katsottavaksi 26.4. Seitsemäs kausi on katsottavissa heinäkuussa 2018 ja kahdeksas lokakuussa 2018. Jokainen kausi on katsottavissa kuusi kuukautta eteenpäin julkaisupäivästä.

"Siis mikä luukku! Miten sä ajattelit, että me tänne mahutaan?" Näin kysyy heti vitoskauden alkuun Partasten vanhin lapsi Outi (Karoliina Franck) kantaessaan muuttotavaraa sisään uuteen kotiinsa. Äänekäs ja rempseä perhe huomataan heti koko talossa.

Kaikki uudet naapurit on aluksi vähän outoja, mutta kyllä niihin tottuu.― Eeva Mäkimaa

Vuosina 1999–2000 alunperin tv:ssä nähty Kotikadun viides tuotantokausi tuo uusia hahmoja tutuille kulmille. Heti ensimmäisessä jaksossa Partasen perhe muuttaa maalta kaupunkiin. Rempseistä Partasista tuli pian yleisön suosikkeja. Perheen äitiä Anjaa esittää Eeva Litmanen ja isää Onnia Sulevi Peltola. Perheen lapsia näyttelevät Karoliina Franck, Siiri Sinnemäki ja Jouni Sutka. Koko viiden hengen perhe asuu kaksiossa.

Partasten äiti Eeva Litmanen ja tytär Karoliina Franck ovat äiti ja tytär myös oikeassa elämässä.

Partaset eivät ole ainoat, joiden elämä muuttuu viidennellä kaudella. Karin menettää työnsä ja muutkin muutokset kiehtovat Luotoloita. Mäkimailla odotetaan Lauran syntyvää lasta, mutta tulevan äidin elämä on sekaisin. Neljännellä kaudella Lauran ja Söderin suhteessa tapahtui paljon. Söder kertoi Lauralle olevansa hiv-positiivinen. Laura sai tietää olevansa raskaana ja Söder joutui vielä kaiken lisäksi vankilaankin. Heidän suhteensa kiemurat jatkuvat samasta tilanteesta viidennen kauden alussa.

Viidennellä kaudella Maija kamppailee juomisensa kanssa, Teemu haluaisi olla virallisestikin Aleksin isä, Mirja muuttaa pois kotoa, Pirkon sisar Mariam tulee kylään ja Ninnillä on poikaystävä.

Kausi on lähetetty syksyllä 1999 ja keväällä 2000. Ajankohtaiset asiat näkyvät kauden jaksoissa mm. Pertin lisääntyneen työmäärän kautta. Perttiä työllistää Suomen EU:n puheenjohtajuus. Myös Pertin vaimo Eeva on kiireinen, kun hän palannut opintojen pariin. Tuon ajan yliopistomaailma oli vähän erilaista kuin nykyään. Eeva toteaa opintojensa etenemisestä, että "onneksi opinto-oikeus ei vanhene, vaikka akka vanhenee". Asenne, josta nykyopiskelijat eivät voi edes unelmoida.

Kaudella on mukana myös erikoisjakso. Osa 168 Tie päättyy on road-movie-tyylinen kertomus, jossa Mirja, Hessu ja Outi selvittävät kuka rakastaa ketäkin.

Koko viides kausi on katsottavissa Areenassa 25.7.2018 asti.

 • Yleisön toiveista, arkiston aarteista – radiodraamatoiveita ystävänpäivään

  Toivekuunnelmissa selvitetään rikoksia ja ihmissuhteita.

  Helmikuun kuuntelijatoiveissa seikkaillaan, jännitetään ja rakastetaan. Kauko Helovirta vie Majuri Marraksena kuulijat poliittisiin selkkauksiin Ylä-Safaniin. Tauno Palon ja Eeva-Kaarina Volasen tähdittämässä kuunnelmassa herätellään henkiin rakkaus vuosikymmenten takaa. Olavi Susikoski selvittää kauppaneuvoksen rouvan murhaa ja Laura Tervonen näyttelijättären kuolemaa. Vahtosen vanha murhamysteeri herätetään eloon kuunnelmassa Vahtonen muistoissamme.

 • Viron vaiheita radiodraaman kertomina

  Kuunnelmat valottavat veljeskansan 100-vuotista historiaa

  Viro julistautui valtioksi helmikuussa 1918. Kansakunnan vaiheisiin on mahtunut sotaa ja vieraita valloittajia, mutta myös kukoistavaa kulttuuria ja suuria kirjailijoita. Jaan Krossin ja Hella Wuolijoen kirjoittamat kertomukset valottavat Viron historiaa 1900-luvun alusta sotavuosiin. Käymme Eino Leinon matkassa 1920-luvun kulttuuripiireissä Virossa ja hengitämme raikasta, kolminkertaista kevättä: luonnon, kansan ja kirjallisuuden uutta heräämistä.

 • Ohjaaja Heidi Köngäs: Nostalgiaa ja muita haikeita mausteita

  Omien elokuvien luettelon lukeminen synnyttää monia tunteita

  Omien elokuvien luettelon lukeminen synnyttää monia outoja tunteita: on kaihoa, kauhua, noloutta, mutta yllättävän paljon ikävää. Ikävää ennen kaikkea yhdessä tekemistä kohtaan. Jokainen elokuva syntyy monessa vaiheessa, monen ihmisen taiteellisen työn tuloksena, mutta vain ohjaaja näkee ne kaikki.

 • Partasen perhe muuttaa Kotikadulle – viides kausi nyt Areenassa

  Mm. Eeva Litmanen ja Sulevi Peltola tulevat osaksi sarjaa.

  Partasen perheen vanhemmat Onni (Sulevi Peltola) ja Anja (Eeva Litmanen) tuovat perheensä Itä-Suomesta Kotikadulle heti viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa. Koko kausi nyt katsottavissa Areenassa.