Hyppää pääsisältöön

Kun Pate sanoo, niin Levylautakunta uskoo

Susanna Vainiola, Jake Nyman ja Anne Mattila seisomassa Radio Suomen tunnuksen edessä
Susanna Vainiola, Jake Nyman ja Anne Mattila seisomassa Radio Suomen tunnuksen edessä Kuva: Yle/Tarja Närhi Jake Nyman,Levylautakunta,Anne Mattila,Susanna Vainiola

Uuutuslevyjä kokoontuivat kuuntelemaan laulaja Anne Mattila sekä musiikkitoimittajat Jake Nyman ja Susanna Vainiola.

Pisteet ja kommentteja

1. Pate Mustajärvi: Suuri tulevaisuus 24 pistettä

(Antti ja Ilkka Kleemola - Kimmo Ojala)

Anne: Pidän Paten rehellisestä tavasta laulaa, siinä kuuluu rehellinen jätkä, joka ei yritä esittää mitään. Melodialtaan tämä olisi voinut olla kenen tahansa biisi, ei mitenkään leimallisesti Paten musiikkia. Varmaa radiohitin ainesta tässä on. 9 p
Jake: Rehtiä menoa. Biisin tekstissä positiivinen asenne, siihen oli helppo uskoa. Jos on palaamasta tylsästä sukukouksesta ja autossa tämä soi, niin takuulla kääntyy radio täysille ja mieliala kohenee ja päivä pelastuu. 10 p
Susanna: Tekstissä kannustusta nuorille ja kun tällainen mies sanoo, niin uskottavahan se on. Onhan tässä äänessä sitä elämää! 5 p

2. Mika Peltonen: Mut muotoiltiin niin 23 pistettä

(Mika Peltonen - Heikki Salo)

Anne: Helppoa ja rauhallista kuunnella tätä. Herkkyyttä sovituksessa ja soitossa. Kaunis kitarasoundi ja koskettimista tuli jotenkin nostalginen oli, 90-luvulle vei ajatukset. Kaunis teksti ja hyvin laulettu. 9 p
Jake: Jotenkin poikkesi tämän päivän pop-tarjonnasta, vaikka ei oltu pyörää keksitty uudelleen. Raikkaat kitarasoundit ja tyyli kantriin kallellaan. Sanoista sai selvää ja siitä iso plussa. 7 p
Susanna: Hyvä biisi omassa genressään, sanoma välittyi. Yleensä mulla on jo malja täysi näitä popmusiikin miesten tarinoita, mutta tämä ei ollut ollenkaan sieltä pahimmasta päästä. 7 p

3. Matti: Muualla muut maat 22 pistettä

(Matti Virtanen)

Anne: Hyvin tuotettu ja hyvin laulettu, biisinä kovin tutun tuntuinen. Basso oli todella voimakas ja myös muut soittimet miksattu niin pintaan, että teksti jäi alle. 8 p
Jake: Heti ensimetreillä solisti jäi jyrän alle, bändin varjoon. Sanoista oli vaikeaa saada selvää. Hyvin voimallinen 'powerband' säesti solistia, joka oli hentoääninen. Bändi myös jotenkin sisäsiisti, siis liian taitava kunnon rajuuteen. 6 p
Susanna: Pidän kovasti tämän tyylisestä, vähän tuli bändi Pariisin kevät mieleen. Tuotannossa sekavuutta, laulajassa ja biisissä herkkyyttä, joka jäi tuotannon alle. Paljon hyvän pop-kappaleen piirteitä. Myös tekstille näytän peukkua. 8 p

3. Jonna Geagea: Tuo nainen 22 pistettä

(Jonna Geagea)

Anne: No huh huh, tosi vahvoja mielikuvia tuli tuosta rytmimaailmasta, oltiin kyllä ihan Afrikassa savannilla nuotiolla. Hyvin laulettu, pidin siitä, miten kertosäkeessä sai ääni mennä reilusti rikki. Tämä yllätti, en ihan uponnut tunnelmaan. 7 p
Jake: Vahvasti alkoi kuvat pyöriä päässä tuosta voimakkaasta pulssista. Ei mun musiikkia, mutta hyvin ymmärrän, että joku tästä tykkää. 2 p
Susanna: Tässä oltiin hyvin ikiaikaisen teeman parissa. Ymmärsin, mitä tässä haettiin, tekstin tunnelma täysin välittyi myös musiikista, suru ja raivo tuli esille. Oisko tarvinnut tällainen biisi vielä isomman laulajan äänen. 8 p

4. Lissie: Best Days 17 pistettä

(Elisabeth Maurus - Ian Fitchuk - Daniel Tashian)

Anne: Laulajan soundi oli hyvä, heti ajattelin että polttakohan tuo tyttö tupakkaa... Biisi ei jäänyt mieleen mitenkään omaperäisenä. 7 p
Jake: Alun sointukierto on käytetty niiiiin monessa biisissä. Laulajasta tuli heti sellainen fiilis, että tämä nainen tietää, mitä hän haluaa musiikilta, tuotannolta ja tarinalta. Äänessä jännää, vähän syntistä rosoa. 8 p
Susanna: Taisi olla tällainen artisti, että 'nätti mimmi ja samalla hyvä jätkä'. Kertosäe hyvä, tuli heti mielikuva, että ajoin tämän tahdissa avoautolla tukka hulmuten Amerikan halki. Ihan ok biisi. 7 p

4. George Ezra: Paradise 17 pistettä

(George Ezra)

Anne: Tähän oli yritetty lyödä kaikkea kerralla, oli rockabillyä ja poppia ja Sillanpään Satulinnaakin muistutti! Kovin oli tasaisen nakuttava se sointukierto ja rytmi, ois saanut tulla vähän vaihtelua. Ja laulaja oli varmaan kuunnellut Elvistä. Jännä sekoitus. 7 p
Jake: Omassa tyylisuunnassaan ja soundimaailmassaan tämä ei ollut mitenkään omaperäinen tai koskettava. 3 p
Susanna: Miten tästä tuli jotenkin Beatles mieleen...? Tykkään ihan törkeästi tuosta laulajasta, olin ihan tuon äänen vietävissä, uskoisin kaiken, mitä hän mulle kertoo. Kokonaisuus kuitenkin kuin rahkavälipala, vähäksi aikaa tulee hyvä mieli varsinaista ruokaa odotellessa. 7 p

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua