Hyppää pääsisältöön

Tellu menetti rakkaan siskonsa, mutta antaa silti elämäniloa kymmenille oppilailleen

Johanna Iivanainen ja LOVEband yllättävät Tellun SuomiLOVEn 4. kaudella.
Johanna Iivanainen ja LOVEband yllättävät Tellun SuomiLOVEn 4. kaudella. SuomiLOVE

Tellu jaksaa kaiken surun keskellä pitää huolta oppilaistaan. SuomiLOVEssa Juulia ja muut tanssiryhmäläiset osoittavat kuinka tärkeä ihminen heidän opettajansa on.

”Tea on uskomaton nainen. Hän on meidän tanssinopettajamme, energiaa puhkuva ilonlähettiläs. Meidän Tellumme saa kymmenet eri-ikäiset naiset viikoittain innostumaan tanssista ja liikunnasta.

Mutta Tellu on paljon enemmän kuin tanssinopettaja.

Muutin vuonna 2015 eroni jälkeen omaan asuntooni, ensimmäistä kertaa yksin. Tellu tuli käymään luonani kahvilla. Hän huomasi, etten ollut saanut vielä ripustettua tauluja seinille. Seuraavana päivänä ovikelloni soi, ja Tellu tuli taulukoukkujen kanssa kiinnittämään tauluni seinälle.

Sellainen Tea juuri on. Hän huomioi meidät kaikki omalla uskomattomalla tavallaan.

Tellun tarina nähdään SuomiLOVEn 4. kaudella.
Tellun tarina nähdään SuomiLOVEn 4. kaudella. SuomiLOVE

Tanssi-intoa Tellu ylläpitää perustuntien lisäksi vuosittaisilla retkillä, jotka vievät meidät välillä Tallinnaan, välillä Vierumäelle. Lisäksi hän on innostanut meidät keikkailemaan: olemme esiintyneet monissa tapahtumissa syntymäpäiväjuhlista tanssin SM-kisoihin.

Tellulla on tapana kutsua meidät kotiinsa esimerkiksi leipomustensa ääreen. Tämän kaiken hän tekee samalla, kun hoitaa sairasta äitiään, omaa perhettään ja vielä toisen työnsäkin. Sitkeästi ja hymyssä suin hän antaa meille kaiken tämän.

Eikä hän ollenkaan ymmärrä olevansa erityinen ihminen.”

McDanze-tanssiryhmän tarina koetaan SuomiLOVEn 4. kaudella.
McDanze-tanssiryhmän tarina koetaan SuomiLOVEn 4. kaudella. SuomiLOVE

Rakastettu Sanna

”Vuoden 2016 syksynä meitä kaikkia, mutta ennen kaikkea Tellua, kohtasi suuri suru. Hänen rakas siskonsa Sanna menehtyi äkillisesti.

Sanna oli tiiviisti mukana tanssiporukassamme. Hän johdatti meidät SM-kisoihin, teki suurimman osan tanssiemme koreografioista, opetti meitä, miksasi biisit esityksiin, editoi videot ja tietenkin tanssi ja reissasi kanssamme. Sanna oli rakastettu äiti, kumppani, sisko, täti ja tytär. Ja tietenkin rakastettu innostaja ja tanssija meidän muiden joukossa Tean rinnalla.

Tea jatkoi tanssituntien pitämistä surun keskellä. Kaiken tämän takia Tellu on todellakin ansainnut SuomiLOVE-yllätyksen.”

Kiitosten aika

Juulian ja muun McDanze-ryhmän yllätykseen kuului Tellun kutsuminen synttärijuhliin – joita siis ei tosiasiassa ollut olemassakaan.

Sen sijaan tanssiryhmä oli yhdessä LOVEbandin kanssa valmistautunut esittämään Tellulle Ranskalaiset korot -kappaleen. Biisivalinta oli selkeä, sillä lauluun nivoutuvat Sanna, kappaleen alkuperäinen esittäjä sekä tietysti tanssiryhmä ja Tellu.

Helena Siltala, joka esitti alun perin Ranskalaiset korot, on edesmenneen Sannan kummitäti. Koreografia tanssiimme on Sanna käsialaa ja olemme esittäneet tanssin aiemminkin – kerran Helena Siltala on ollut itsekin katsomassa esitystämme”, Juulia kertoo.

Itse yllätys, kappalevalinta ja esitys taisivat mennä vähintäänkin nappiin – ainakin jos Tellun ilmeistä ja eleistä voi jotain päätellä. Katso tanssiryhmän liikuttava yllätys tästä!

Kaikki SuomiLOVE-tarinat

Lisää ohjelmasta