Hyppää pääsisältöön

Solsidan-tekijöiden draamakomedia Torpedot ei jää suutariksi

Alamaailman ja arjen ristivetoa ruotsalaisen tv:n kärkinimiltä! Torpedot-sarjan ensimmäinen tuotantokausi julkaistaan Areenassa 28.1. ja toinen 11.3. Kakkosella molemmat kuusiosaiset kaudet nähdään em. päivistä lähtien sunnuntaisin klo 20.

Odotukset ovat väistämättä korkealla, kun draamakomedian taustalla vaikuttaa joukko verrattoman Solsidanin keskeisiä tekijöitä, etunenässä näyttelemisen sijaan showrunnerina toimiva hammaslääkäri Alex eli Felix Herngren.

Sitäkin ilahduttavampaa, että kyynisen skeptikonkin on tällä kertaa vaikea pettyä! Torpedot (Torpederna, 2014-17) on nimittäin länsinaapureiltamme niin sulavasti taittuvaa laatutyötä. Yhtä lailla letkeä kuin särmikäskin sarja.

Periaatteessa kyseessä on tuttu tarina urakriminaalista, joka haluaa aloittaa puhtaalta pöydältä ja elää tavallista arkea kunnollisen rakkaansa kanssa, mutta vanhojen kuvioiden houkutus käy lopulta liian suureksi.

Käsittelytapa on kuitenkin raikas, juoni tarjoaa yllätyksiä ja näyttelijät onnistuvat kautta linjan. Sen myötä hahmot ovat kokonaisia, eivätkä jää pelkiksi karikatyyreiksi.

Hän on osoittanut olevansa motivoitunut lopettamaan rikollisen elämäntapansa.
Torpedot-sarjan hahmot Sonny (Torkel Petersson) ja Camilla (Liv Mjönes).
Pitääkö Camillan rakkaus Sonnyn kaidalla polulla? Torpedot-sarjan hahmot Sonny (Torkel Petersson) ja Camilla (Liv Mjönes). Kuva: Yle/TV4/Eric Josjö Yle TV2

Päähenkilö, kuusi vuotta vankilassa istunut Sonny (Torkel Petersson) pääsee ehdonalaiseen sosiaalityöntekijänsä Camillan (Liv Mjönes) suosituksesta. Kuinka ollakaan, kaksikon välillä on leimahtanut myös lempi, ja yhteisestä elämästä on isoja suunnitelmia.

Vaikka Sonnylla on vilpitöntä halua muutokseen ja suuri sydän, ulkoisten paineiden ja ennakkoluulojen keskellä ei ole helppo luovia. Etenkin, kun menneisyys heittää eteen rikollispomo Göranin (Dragomir Mrsic) ja hulvattoman pikkukonna Niman (Leo Razzak) kaltaisia tyyppejä.

Luvassa on sekä hersyviä kommelluksia että aidosti koskettavia hetkiä. Mycket, mycket bra!

Keskustele

Yle TV2