Hyppää pääsisältöön

YleX Läpimurto: Bess tekee musiikkia Nopsajalan kanssa ja fiittaa Miklun uudella biisillä

Bess on YleX Läpimurto -listauksen sijalla viisi.

Bess on sijalla viisi.

Kuka on Bess?

Bess tekee popmusaa, jossa on muun muassa elektroelementtejä. Helsinkiläinen tulokasartisti tunnetaan biiseistä En pysty lopettaa, Uneton ja Tempo. Debyyttisinglellä En pysty lopettaa fiittaa Nopsajalka, jonka kanssa Bess on tehnyt paljon musiikkia ja keikkaillut yhdessä. Lisäksi Bess fiittaa Mikael Gabrielin tuoreella Pimeyteen-biisillä.

Raadin perustelut:

Bess on tehnyt vaikutuksen upealla, persoonallisella äänellään ja hiteillään, jotka menevät jalan alle. Vaikka artistilta on julkaistu vasta kolme sinkkua, hänen tyylinsä on tullut niiden myötä erittäin selväksi: tanssittavaa, elektronista poppia, joka jää ensikuulemalla mieleen. Tämä onnistuu toistolla ja tuotannollisilla koukuilla, joita on mahdotonta vastustaa. Bess on luonut vahvan oman tyylin, jota tullaan kuulemaan Suomen yökerhojen tanssilattioilla vielä paljon tänä vuonna.

Mikä on YleX Läpimurto?

YleX Läpimurto on YleX:n musiikkitiimistä koostuvan raadin muodostama lista, jolle on valikoitu ne kotimaiset artistit, joiden uskotaan tekevän läpimurto vuonna 2018. Raadin listalle valittiin menestystä niittäneitä tulokkaita, jotka eivät vielä ole tehneet lopullista läpimurtoaan. 29. tammikuuta alkaen Uuden musiikin ohjelmissa julkaistaan YleX Läpimurto -raadin nimeämät Top 5 -tulokkaat. Viime vuonna ennustimme, että vuoden aikana läpimurron tekevät muun muassa Nelli Matula, Alex Mattson, Sonny, Töölön Ketterä ja Ida Paul & Kalle Lindroth.

YleX Läpimurto -raati:

Tapio Hakanen (Musiikkipäällikkö, YleX)
Anne Lainto (Toimittaja, Uuden musiikin aamuvuoro)
Ida Karimaa (Toimittaja, Uuden musiikin iltavuoro)
Jani Kareinen (Toimittaja, YleX Ilta, YleX Throwback)
Mikko Pekkinen (Musiikkikoordinaattori, YleX)
Ninni Suomalainen (Toimittaja, YleX)

Bess vieraili Uuden musiikin aamuvuorossa, kuuntele haastattelu tästä:

Lue myös:

Tulokasartisti Bess on kulkenut kummallisen matkan hevin ja jazzin kautta uudenlaisen reggae-vaikutteisen popin pariin – kohtaaminen Nopsajalan kanssa muutti urasuunnitelmat täysin