Hyppää pääsisältöön

YleX vahvistaa uuden musiikin tarjontaa aloittamalla neljä uutta ohjelmaa – juontajina Disco Ensemblen Miikka Koivisto, Matti 8, Sonny, Teppo Vapaus ja Rony Rex

YleX soittaa tänä vuonna entistä enemmän uutta musaa.

YleX:n uudet musiikkiohjelmat alkavat 5. helmikuuta. // Kuva: YleX / Juuli Aschan

Uudet ohjelmat ovat kuunneltavissa Areenassa ja joka ilta YleX:ssä 5. helmikuuta alkaen kello 20-22. Ohjelmiin on rekrytty alan ammattilaisia, joilla on intohimoinen suhtautuminen uuteen musiikkiin.

Uusia juontajia ovat suomi-grimen suurimmat tähdet Sonny ja Matti 8, jotka juontavat uuden urbaanin bassomusiikin ohjelmaa. Disco Ensemblestä sekä Hisser-soolourastaan tuttu Miikka Koivisto puolestaan tarjoilee ohjelmassaan uutta vaihtoehtomusiikkia. Uuden sukupolven lahjakkaimpiin DJ:ihin kuuluva Rony Rex soittaa ohjelmassaan uutta konemusiikkia ja kirjailija-muusikko Teppo Vapaus vetää uuden rock-musiikin ohjelmaa. Hänen tunnetuimpiin töihinsä ovat kuuluneet aiemmin Herra Ylpön sydän -kirja sekä Nälkä-verkkolehti.

- YleX:llä on suuri merkitys uuden, ja varsinkin suomalaisen musiikin tarjoajana. Näiden huippuammattilaisten avulla vahvistamme rooliamme monipuolisen musiikkikentän tukijana sekä sen intohimoisena käsittelijänä. Ohjelmistouudistuksen lisäksi tulemme käsittelemään musiikkia myös muilla alustoilla, YleX:n ohjelmapäällikkö Hanne Kautto sanoo.

Muutoksia myös tutuissa ohjelmissa

Uuden musiikin aamuvuorosta tulee kaksituntinen ja sen nimeksi tulee Uuden musiikin X. Ohjelma tulee jatkossa arkisin kello 10-12. Sitä juontavat Uuden musiikin ohjelmista tutut toimittajat Anne Lainto ja Ida Karimaa. Lisäksi kanavalla jatkavat jo aiemmin musiikin erikoisohjelmia tehneet DJ Orion, DJ Mista S ja Lyömättömät.

Uuden musiikin ohjelmia tulee siis jatkossa 20 tuntia viikossa ja musiikin erikoisohjelmia kokonaisuutena 32 tuntia viikossa. Lisäksi YleX soittaa jatkossa 500 tuntia lisää musiikkia vuodessa ja nostaa musiikin kotimaisuusastetta entisestään. Vaikka ohjelmakaavioon tulee muutoksia, myös tutut suosikit YleX Aamu: Viki ja Köpi, YleX Iltapäivä: Poikelus ja Hätönen, YleX Etusivu: Hanna Hantula ja Jussi Latvala sekä _YleX Ilta: Kareisen Jani _jatkavat.

YleX:n ohjelmakartta. // Kuva: YleX / Juuli Aschan

Disco Ensemblen laulaja Miikka Koivisto aloittaa YleX:n vaihtoehtomusiikin erikoisohjelman: “Ihmiset alkavat olla kypsiä kädenlämpöiseen musiikkiin.”

Teppo Vapaus aloittaa YleX:n uuden rockmusiikin erikoisohjelman: “Rockin kuolema on emävale.”

Eturivin DJ Rony Rex aloittaa YleX:n uuden elektronisen musiikin erikoisohjelman – Lähetyksiinsä hän tuo aidon klubitunnelman.

Sonny ja Matti 8 aloittavat uuden bassomusiikin ohjelman juontajina YleX:llä.

Lue myös:

Katri Norrlin on YleX:n Uuden musiikin viikon uusi juontaja: "Kaikki, mitä olen tehnyt, on valmistanut minua tähän"

YleX:n perjantai-ilta uudistuu – tubetähti Soikku aloittaa juontajana

DJ Orionille uusi ohjelma YleX:n perjantai-iltaan – Uuden tanssimusiikin lista esittelee viikon isoimmat tanssiraidat

YleX uudistuu vuonna 2018: Roberto Rodriguez musiikkiohjelmien tuottajaksi – luvassa uusia musiikin erikoisohjelmia