Hyppää pääsisältöön

Kandit-jakso 1: Love-hamsteri selvisi leikkauksesta

Hamsteri selällään kumihansikkaan päällä pää happinaamarissa.
Hamsteri selällään kumihansikkaan päällä pää happinaamarissa. Kuva: Yle Hamsterit,leikkaussalit,eläinlääkärit,Kandit

Kandit-sarjan ensimmäisessä jaksossa Mathilda teki opintoihinsa liittyvää yöpäivystysvuoroa Helsingin pieneläinsairaalassa. Myöhään illalla hän sai potilaakseen vajaan vuoden ikäisen Love-hamsterin.

Aiemmin päivällä hamsteria oli jo käytetty eläinlääkärissä, mistä omistajia oli neuvottu kääntymään eläinsairaalan asiantuntemuksen puoleen. Hamsterin toisessa poskessa näkyi jonkinlainen paise.

Mathilda pyysi sairaalaeläinlääkäri Jenni Rankia avuksi hamsteria tutkimaan.

Jenni huomasi heti, että kyseessä ei ole paise vaan poskipussin prolapsi eli ulosluiskahdus. Toiseen poskipussiin oli jäänyt hamstrattua ruokaa tiukasti jumiin.

Hamsteri rauhoitettiin, ulosluiskahtanut poskipussi työnnettiin paikoilleen ja toinen poskipussi tyhjennettiin. Love sai antibioottikuurin ja kipulääkettä.

Pari viikkoa operaation jälkeen Love voi hyvin. Omistajat vaihtoivat sen ruokavalion terveellisempään. Love on pirteä ja syö ja nukkuu hyvin.

Kandit

  • Testaa, onko sinusta eläinlääkäriksi!

    Tee leikkimielinen testi, millainen eläinlääkäri olisit!

    Oletko aina rakastanut eläimiä ja hoivannut niitä mielelläsi? Tee leikkimielinen testi ja selvitä, piileekö sisälläsi salainen eläinlääkäri, joka vain odottaa vapauttamista!