Hyppää pääsisältöön

Kandit-jakso 6: Nuori ori on elämänsä kunnossa

Ruskea hevonen lähikuvassa
Ruskea hevonen lähikuvassa Kuva: Yle hevonen,varsat

Karstulassa orivarsa Matt Tempest saatiin houkuteltua porkkanalla sisälle eläinvastaanotolle. Hevosen leukaan oli ilmestynyt outo patti ja kaviosta löytyi kaviopaise.

Kaulapaise parani hyvin. Hoidoksi määrätty suihkuttelu oli varsalle uutta ja epämiellyttävää, sillä ei ollut vielä tottunut suihkuavaan veteen.

Jalassa pidettiin päivittäin vaihdettavaa haudetta, joka pehmentää paisekohtaa ja mätä pääsee ulos. Senkin kanssa jouduttiin tekemään kovasti töitä, jotta saatiin märkä haudepaketti kavion ympärille.
Mutta viikossa myös tämä vaiva parani.

Tällä hetkellä Matt Tempest on hyvää vauhtia kasvamassa koulutetuksi ravihevoseksi.

Kandit

  • Testaa, onko sinusta eläinlääkäriksi!

    Tee leikkimielinen testi, millainen eläinlääkäri olisit!

    Oletko aina rakastanut eläimiä ja hoivannut niitä mielelläsi? Tee leikkimielinen testi ja selvitä, piileekö sisälläsi salainen eläinlääkäri, joka vain odottaa vapauttamista!

  • Näin opiskelet eläinlääkäriksi

    Mietityttääkö, mitä eläinĺääkäriksi tuleminen vaatii?

    Mitä ovat eläinlääketieteen kandidaatti ja lisensiaatti? Suomessa eläinlääketieteen opinnot koostuvat kahdesta osasta, kolmivuotisista eläinlääketieteen kandidaatin ja kolmivuotisista eläinlääketieteen lisensiaatin opinnoista. Niiden jälkeen opiskelija voi toimia eläinlääkärinä Suomessa ja muualla Euroopassa Eviran myöntämällä luvalla.