Hyppää pääsisältöön

Maria Lundström vastaavaksi tuottajaksi Svenska Ylen kulttuuritoimitukseen

Maria Lundström katsoo kohti ja hymyilee.
Maria Lundström katsoo kohti ja hymyilee. Kuva: Kimmo Metsäranta Svenska Yle,kulttuuri,Maria Lundström

Svenska Yle on valinnut teatteritaiteen maisterin, ohjaaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja Maria Lundströmin kulttuurigenren uudeksi vastaavaksi tuottajaksi. Lundström toimii tällä hetkellä Viirus-teatterin taiteellisena johtajana ja aloittaa uudessa työssään 5.3.

Koulutukseltaan Maria Lundström on teatteritaiteen maisteri sekä koulutettu teatterinjohtaja. Hän on ohjannut useita menestyksekkäitä esityksiä suomenruotsalaisilla näyttämöillä. Vuodesta 2010 hän on toiminut Viirus-teatterin taiteellisena johtajana.

“Valintaamme vaikutti Marian syvä kulttuurikentän tuntemus ja visionäärisyys yhdistettyinä hänen vankkaan johtajakokemukseensa. Uskomme, että Maria tuo Svenska Ylen kulttuurigenreen uusia näkökulmia ja ideoita ja samalla jatkaa sitä hyvää työtä, jota siellä jo nyt tehdään”, sanoo Svenska Ylen journalismista ja sisällöistä vastaava päällikkö Anna Forth.

Maria Lundströmillä on pitkä kokemus ohjaajan työstä. Teatterijohtajana hänellä on paljon kokemusta myös luovan toiminnan organisoimisesta, johtamisesta ja kehittämisestä.

“Tämä uusi näkökulma kulttuurikenttään on hyvin kiinnostava, ja odotan sitä innolla. Menen avoimesti kohti uutta, otan mukaan sen minkä ennestään osaan ja olen valmis oppimaan uutta. Erityisen innostuneena odotan sitä, että pääsen tutustumaan toimitukseen ja tuleviin kollegoihini”, Maria Lundström kertoo.

Uudessa tehtävässään Maria Lundström vastaa sekä kulttuuriuutisoinnista että Svenska Ylen tuottamista dokumenteista ja draamasisällöistä. Työhön kuuluvat myös lisääntyvä yhteydenpito Svenska Ylelle sisältöjä tekeviin tuotantoyhtiöihin sekä tiivis yhteistyö muihin pohjoismaisiin julkisen palvelun yhtiöihin ja niiden kulttuuri- ja draamatoimituksiin. Maria Lundström kuuluu uudessa työssään Svenska Ylen laajennettuun johtotiimiin ja on vastuussa kultturigenren budjetista ja henkilöstöstä.

Maria Lundström aloittaa kultuurigenren vastaavana tuottajana 5.3.2018. Hänen edeltäjä Charlotte Sundström on toiminut Svenska Ylen deskipäällikkönä vuoden alusta.