Hyppää pääsisältöön

Saara Aalto esiintyy idolinsa kanssa, kun Spice Girlsistä tuttu Melanie C vierailee Uuden musiikin kilpailussa

Saara Aallon UMK-vedot esitetään 3. maaliskuuta suorassa tv-lähetyksessä. Yksi illan vierailijoista on laulajatähti Melanie C.

Melanie C esiintyy Uuden musiikin kilpailussa.

Saara Aallon lisäksi Uuden musiikin kilpailussa lavalle nousee kovia kansainvälisiä tekijöitä. Ensimmäinen vahvistettu esiintyjä on brittilaulaja Melanie C, joka tunnetaan erityisesti alkuperäisestä Spice Girls -kokoonpanosta.

Bändiuran jälkeen Mel C on tehnyt pitkän soolouran. Hän on julkaissut seitsemän soololevyä, joita on yhteensä myyty yli 20 miljoonaa kappaletta. Hänen hittejään ovat esimerkiksi First Day of My Life ja I Turn to You.

Aiemmin Mel C ja Saara Aalto ovat esiintyneet yhteisellä lavalla Manchester Pridessa 2017. Aalto on innoissaan siitä, että yksi hänen suurimmista esikuvistaan esiintyy myös Uuden musiikin kilpailussa.

- Spice Girlsillä on ollut iso vaikutus siihen, miksi olen nyt tässä. Kun 10-vuotiaana näin heidän esiintyvän telkkarissa, tajusin, että tuota minäkin haluan tehdä, ja silloin aloin säveltämään lauluja englanniksi. Heidän show't ja koreografiat tekivät myös lähtemättömän vaikutuksen. Ne muokkasivat paljon ajatustani siitä, minkälainen poptähti itse haluan olla.

Saara Aalto // Kuva: YleX/Juuli Aschan

Suomen euroviisuedustaja Lissabonissa käytävään kilpailuun valitaan poikkeuksellisella tavalla. Suomen edustajaksi on jo valittu Saara Aalto, mutta hänen esittämästään kappaleesta käydään kilpailu.

UMK-illassa nähdään Aallon kolme esitystä, joista yksi valitaan Suomen edustajaksi Euroviisuihin.

Uuden musiikin kilpailu järjestetään Espoon Metro Areenalla 3. maaliskuuta ja iltaa voi seurata suorana tv-lähetyksenä tai Yle Areenasta.

Euroviisujen semifinaalit järjestetään Lissabonissa 8. ja 10. toukokuuta. Saara Aalto esiintyy ensimmäisessä semifinaalissa. Euroviisujen finaali järjestetään 12. toukokuuta.

Lisätietoa aiheesta löytyy Uuden musiikin kilpailun sivuilta.

Juttuun lisätty linkki Uuden musiikin kilpailun sivuille 30.1.2018 kello 12:27.