Hyppää pääsisältöön

Sonny ja Matti 8 aloittavat uuden bassomusiikin ohjelman juontajina YleX:llä

Sonny ja Matti 8 esittelevät jatkossa joka tiistai YleX:llä uutta urbaania bassomusiikkia.

Matti 8 ja Sonny. // Kuva: YleX / Juuli Aschan

Suomi-grimen suurimmat tähdet Sonny ja Matti 8 juontavat 6. helmikuuta lähtien uutta urbaanin bassomusiikin ohjelmaa, jota voi kuunnella Areenassa ja YleX:n taajuuksilla joka tiistai kello 20-22.

Matti 8 tunnetaan parhaiten Töölön Ketterästä, joka on vuonna 2015 perustettu grime-duo. Yhtyeeseen kuuluu myös Handshaking. PME Recordsille levyttävän Töölön Ketterän tunnetuimpia biisejä ovat muun muassa Valitsemaanne numeroon, Ludoo ja Kiska kiinni.

Suomigrimen sanansaattajaksi tituleerattu Töölön Ketterä tunnetaan parhaiten aggressiivisista biiteistään ja nokkelista lyriikoistaan. Töölön Ketterä on esiintynyt Suomen merkittävimmillä festareilla Ruisrockista Blockfestiin. Vaikka yhtyeen ura on lähtenyt nopeasti nousuun PME-moguli VilleGalle on pitänyt kaksikon jalat maassa, Matti 8 kertoi aiemmin YleX:lle.

Sonny ja Matti 8 valtaavat YleX:n kanavan urbaanilla bassomusiikilla tiistai-iltaisin. // Kuva: YleX / Juuli Aschan

Myös Sonny on ollut tuttu näky Töölön Ketterän keikkakokoonpanossa varsinkin ennen isompaa breikkaamistaan soolourallaan. Universal Musicille levyttävän Sonnyn tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat Meininkei, Rudeboy ja 345. Sonny on tehnyt yhteistyötä muun muassa Kasmirin, Ollien ja Adi L Haslan kanssa.

Artisti on käynyt musiikkipainotteisen Suutarilan ala-asteen, jonka rinnalla toimii bändikoulu. Sonny osaa soittaa rumpuja, saksofonia, bassoa, kitaraa ja pianoa. Pop & Jazz Konservatoriossa saksofoni oli Sonnyn ykkössoitin, mutta hän opiskeli sivuaineena myös bassoa. Muita instrumentteja muusikko on treenannut itsenäisesti.

- Halusin, että mulla olisi edes perustuntemus mahdollisimman monesta soittimesta. Koin, että se lisää mun käsitystä musiikin luomisesta, kun ymmärrän, miten instrumentti toimii ja soi, Sonny kommentoi aiemmin YleX:lle.

Sonnyllä ja Matti 8:lla on myös yhteinen yhtye EPP.

- Voimme tehdä vapaammin asioita EPP-nimellä. Halusimme tehdä uutta räppisoundia, jota fiilistelemme yhdessä. Töölön Ketterä oli jo määrittänyt oman soundinsa. Jos halusi lähteä jenkkiräppisuuntaan, piti keksiä jotain uutta, Matti 8 kommentoi aiemmin YleX:lle.

Voit lukea täältä laajemmat jutut Sonnysta ja Töölön Ketterästä.

Matti 8 on juontanut aiemminkin YleX:llä, kun Töölön Ketterä otti Uuden musiikin iltavuoron haltuun kesällä.

Sekä Matti 8:n Töölön Ketterä että Sonny ovat YleX:n Läpimurto 2017 -artisteja.

Lue lisää myös muista YleX:n uusista musiikkiohjelmista ja juontajista.

Disco Ensemblen laulaja Miikka Koivisto aloittaa YleX:n vaihtoehtomusiikin erikoisohjelman: “Ihmiset alkavat olla kypsiä kädenlämpöiseen musiikkiin.”

Teppo Vapaus aloittaa YleX:n uuden rockmusiikin erikoisohjelman: “Rockin kuolema on emävale.”

Eturivin DJ Rony Rex aloittaa YleX:n uuden elektronisen musiikin erikoisohjelman – Lähetyksiinsä hän tuo aidon klubitunnelman.