Hyppää pääsisältöön

YleX Läpimurto: Aleksanteri Hakaniemi nousi taustajoukoista tähdeksi

Aleksanteri Hakaniemi ylsi YleX Läpimurto -listauksen sijalle kaksi.

Aleksanteri Hakaniemi

Kuka on Aleksanteri Hakaniemi?

23-vuotias laulaja-lauluntekijä Aleksanteri Hakaniemi on kotoisin Kouvolasta, mutta asuu nykyään Helsingissä. Hän on ollut ennen omaa soolouraansa Reino Nordinin taustalaulaja sekä Evelinan keikka-DJ. Oman popuransa Aleksanteri Hakaniemi käynnisti marraskuussa 2016 julkaistulla Etsi mut -kappaleella. Sen jälkeen Hakaniemi on julkaissut neljä singleä: 15, Pane mut sekasin, Filmi katkee feat. Aste ja tuoreimpana Kynttilät. Ennen musauraansa Hakaniemi tunnettiin tubettajana. Hakaniemi on myös ehdolla Emma Gaalassa, joka järjestetään 3. helmikuuta.

Raadin perustelut:

Aleksanteri Hakaniemellä oli upea vuosi 2017. Artisti on julkaissut viisi sinkkua, joista kolme on striimannut kultaa ja yksi platinaa. Uskomme, että vuonna 2018 hän lyö isosti läpi persoonallisella äänellään, vakuuttavalla biisinkirjoitustaidollaan ja menestyksen nälällään. Tänä vuonna Hakaniemi on ehdolla vuoden tulokkaaksi Emma Gaalassa, mutta tämä ei varmasti tule olemaan artistin viimeinen Emma-ehdokkuus.

Mikä on YleX Läpimurto?

YleX Läpimurto on YleX:n musiikkitiimistä koostuvan raadin muodostama lista, jolle on valikoitu ne kotimaiset artistit, joiden uskotaan tekevän läpimurto vuonna 2018. Raadin listalle valittiin menestystä niittäneitä tulokkaita, jotka eivät vielä ole tehneet lopullista läpimurtoaan. 29. tammikuuta alkaen Uuden musiikin ohjelmissa julkaistaan YleX Läpimurto -raadin nimeämät Top 5 -tulokkaat. Viime vuonna ennustimme, että vuoden aikana läpimurron tekevät muun muassa Nelli Matula, Alex Mattson, Sonny, Töölön Ketterä ja Ida Paul & Kalle Lindroth.

YleX Läpimurto -raati:

Tapio Hakanen (Musiikkipäällikkö, YleX)
Anne Lainto (Toimittaja, Uuden musiikin aamuvuoro)
Ida Karimaa (Toimittaja, Uuden musiikin iltavuoro)
Jani Kareinen (Toimittaja, YleX Ilta, YleX Throwback)
Mikko Pekkinen (Musiikkikoordinaattori, YleX)
Ninni Suomalainen (Toimittaja, YleX)

Aleksanteri Hakaniemi vieraili Uuden musiikin iltavuorossa, kuuntele haastattelu tästä: