Hyppää pääsisältöön

YleX Läpimurto: Cledosin persoonallinen tyyli teki hänestä nopeasti tähden

Cledos on YleX Läpimurto -listauksen sijalla kolme.

Cledos

Kuka on Cledos?

Cledos on 19-vuotias rap-lupaus, joka nousi vauhdilla viraali-ilmiöksi Töis-debyyttisinglellään viime kesän aikana. Cledosin ensimmäinen julkaisu teki tuolloin 18-vuotiaasta vanhempiensa luona asuvasta lukiolaisesta rap-ilmiön yhden kesän aikana. Levy-yhtiöt ja tuottajat kiinnostuivat Cledosista ja PME Records sainasi tuoreen artistin. Kesällä Cledos nähtiin myös Blockfestin päälavalla esiintymässä JVG:n keikalla. Cledos julkaisi 9. marraskuuta debyytti-EP:n Alo, jolta nousi ensimmäisen päivän aikana kolme kappaletta suoraan Spotifyn top50-listalle. Cledos on myös ehdolla Emma Gaalassa, joka järjestetään 3. helmikuuta.

Raadin perustelut:

Harva artisti pääsee Emma-ehdokkaaksi, kun uraa on takana vasta alle puoli vuotta, mutta Cledos iski suomalaiselle rap-kentälle kuin ukkosmyrsky Flow-festareille. Ensimmäistä _Töis-_biisiä kuunneltiin kymmenen päivän aikana 100 000 kertaa, mutta kukaan ei vieläkään tiedä mitä hän biisissä sanoo. Miehen soundi, asenne, biisit ja videot ovat saaneet erityisesti nuoret polvilleen ja jokainen seuraa Cledosin seuraavia askelia suurella mielenkiinnolla.

Mikä on YleX Läpimurto?

YleX Läpimurto on YleX:n musiikkitiimistä koostuvan raadin muodostama lista, jolle on valikoitu ne kotimaiset artistit, joiden uskotaan tekevän läpimurto vuonna 2018. Raadin listalle valittiin menestystä niittäneitä tulokkaita, jotka eivät vielä ole tehneet lopullista läpimurtoaan. 29. tammikuuta alkaen Uuden musiikin ohjelmissa julkaistaan YleX Läpimurto -raadin nimeämät Top 5 -tulokkaat. Viime vuonna ennustimme, että vuoden aikana läpimurron tekevät muun muassa Nelli Matula, Alex Mattson, Sonny, Töölön Ketterä ja Ida Paul & Kalle Lindroth.

YleX Läpimurto -raati:

Tapio Hakanen (Musiikkipäällikkö, YleX)
Anne Lainto (Toimittaja, Uuden musiikin aamuvuoro)
Ida Karimaa (Toimittaja, Uuden musiikin iltavuoro)
Jani Kareinen (Toimittaja, YleX Ilta, YleX Throwback)
Mikko Pekkinen (Musiikkikoordinaattori, YleX)
Ninni Suomalainen (Toimittaja, YleX)

Cledos vieraili Uuden musiikin aamuvuorossa, kuuntele haastattelu tästä: