Hyppää pääsisältöön

Hoivaatko sinäkin läheisiäsi? – Vastaa Akuutin kyselyyn

Käsi kädessä.
Käsi kädessä. Kuva: Roman Kraft, Unsplash hoito,välittäminen,rakkaus,kädet

Lapset, työ, vapaa-aika ja harrastukset – jo tämän yhdistelmän toteuttaminen vaatii melkoista organisointikykyä. Kun pienten lasten vanhempi hoitaa työssäkäynnin lisäksi esimerkiksi omia ikääntyviä vanhempiaan, voidaan puhua sandwich-tilanteesta. Hoivaatko sinäkin useampaa läheistäsi? Kerro meille kokemuksesi ja vastaa kyselyyn!

Yli miljoona suomalaista pitää säännöllisesti huolta läheisestään, joka on erityisen avun tarpeessa. Omaishoitajien lisäksi tähän joukkoon lukeutuu monia, jotka pitävät huolta esimerkiksi ikääntyvistä vanhemmistaan. Kun hoivattavina ovat vanhempien lisäksi vaikkapa omat lapset, muuttuu arki helposti melkoiseksi palapeliksi.

Onko sinullakin useampi läheinen, josta tavalla tai toisella pidät huolta? Keitä sinä hoivaat ja miten arki rullaa, kun hoivattavia on useampi? Millaisia ajatuksia ja tunteita tilanne herättää? Miten sinä jaksat? Akuutissa käsitellään kevään aikana omaishoitajuutta, ja haluamme kuulla mielipiteitä omaishoitajien lisäksi myös muilta tavalla tai toisella omaisistaan huolta pitäviltä. Kerro meille kokemuksistasi, jotta saamme teidän äänenne kuuluviin.

Kiitos vastauksistanne, kysely on nyt sulkeutunut!