Hyppää pääsisältöön

Rakenna tukevasti kahdella jalalla seisova pöytä

Pöytä tarvitsee normaalisti neljä jalkaa pysyäkseen pystyssä, mutta tämä pöytä pärjää kahdella.

Pieni, seinää vasten seisova pöytä on kätevä huonekalu. Pöytä ei ole koskaan tiellä, ja sille voi laskea tavaroita väliaikaisesti tai pidemmäksi aikaa. Näitä pöytiä kutsutaan yleensä sivupöydiksi, ja sellainen on erityisen toimiva huoneessa, jossa tarjoillaan ruokaa ja jossa tarvitaan laskutilaa kaikenlaisille kupeille ja kipoille.

Tämä pöytä on ruuvattu seinään, eikä sitä voi siirrellä, mutta siksipä se ei tarvitsekaan kuin kaksi jalkaa – selvää säästöä kun jalkoja on puolet vähemmän kuin normaalisti.

Materiaalit ja työnkuvaus:

  • 1 liimapuulevystä tehty pöydänkansi, 16 mm paksu, 400 mm leveä ja 800 mm pitkä.
  • 1 lista pöytälevyn alle 16 mm x 70 mm x 800 mm. Tämä lista tulee seinää vasten ja tällä listalla pöytä kiinnitetään seinään.
  • 2 listaa 16 mm x 40 mm x 370 mm. Nämä listat ruuvataan pöytälevyn alle tukemaan sitä. Myös jalat kiinnitetään näihin listoihin. Poraa ruuveille soikeat reiät, niin että pöytälevy voi elää ilman, että se halkeaa.
  • 4 listaa 40 mm x 40 mm x 600 mm jalkoja varten. Jalan yläosa tulee 45 asteen kulmaan pöytälevystä seinään. Jalan alaosa on 63 asteen kulmassa yläosaan nähden. Upota jalkakappaleet puoliksi toistensa sisään. Etäisyys seinästä siihen kohtaan, jossa jalat on upotettu toisiinsa, on 65 mm.

Pöydän korkeus on noin 800 mm ja jalkojen etäisyys toisistaan on 600 mm.

Tukevasti kahdella jalalla

sidobord
sidobord pöydät,puuntyöstö,Strömsö (tv-ohjelma)

Aseta pöytä seinää vasten niin, että se on 90 asteen kulmassa seinään nähden. Sahaa jalat niin, että pöytä on suorassa ja tukevasti lattiaa vasten, ja ruuvaa pöytä kiinni seinään.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa