Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Iranin nuorten ristiriita – vapautta ja juhlintaa henkensä kaupalla

Dokumentti kertoo Iranin tabuista ja vierailee muun muassa salajuhlissa Teheranin hienostoalueella.
Rajojen rikkominen ja riskinotto ovat Iranissa etenkin nuorille lähes arkea. Dokumentti kertoo Iranin tabuista ja vierailee muun muassa salajuhlissa Teheranin hienostoalueella. Yle TV1,Iran,Ulkolinja: Iranin nuorten ristiriita

TV1 torstaina 1.2.2018 klo 22.00 - 22.55, uusinta keskiviikkona 7.2. klo 23.05
Katsottavissa Yle Areenassa

Iranissa uskontoon perustuva laki kieltää alkoholin, koirien omistamisen, paljastavan pukeutumisen eikä sananvapautta ole. Iranissa säännöt perustuvat islamiin ja maassa noudatetaan šariaa, islamilaista lakia.

Monelle varakkaalle nuorelle kaikki on kuitenkin mahdollista. Vapautta janoava nuoriso rikkoo sääntöjä – jopa henkensä kaupalla.

Esimerkiksi polvet paljastavista farkuista nainen voi joutua 12 päiväksi vankilaan. Alkoholin nauttimisesta voi saada 40 raipaniskua. Rikoksenuusijat voidaan jopa teloittaa.

Dokumentti (12) kertoo Iranin tabuista ja vierailee muun muassa salajuhlissa Teheranin hienostoalueella. Iranissa ei ole yökerhoja, joten juhlat pidetään kotona.

Rajojen rikkominen ja riskinotto ovat etenkin nuorille lähes arkea. Alle 35-vuotiaita on yli puolet Iranin väestöstä. He haluavat länsimaista elämää ja vapautta uskonnollisista laeista, jotka ahdistavat heitä.

Iran: Everything Forbidden, Anything Possible. Tuotanto: Java Films, Ranska, 2017.

Keskustele