Hyppää pääsisältöön

Viisi syytä, miksi Sanni on kasvanut koko kansan suosikiksi

Sanni esiintyy ensi syksynä Hartwall-areenalla. Näin hänestä on tullut artisti, joka voi valloittaa myös suuret estradit.

Sanni Ruisrockissa.

Nuorten mielestä Sanni on kuulunut Suomen suurimpiin artisteihin jo pari vuotta, mutta Vain elämää -suosion myötä näin ajattelee nykyään myös vanhemmat. Sen vuoksi Sannilla on pokkaa varata Hartwall Arena ja todennäköisesti myös erittäin hyvä mahdollisuus myydä se loppuun.

Klubeilta areenakokoon ei tietenkään nousta yhdessä yössä, eikä ilman pidempää keikkataukoa. Tämän asian ovat oivaltaneet monet suomalaisartistit ennenkin. Parhaimpana esimerkkinä Cheek.

Sanni palaa siis keikkalavoille ja järjestää syksyn ainoan keikkansa Hartwall Arenalla 5. lokakuuta. Uutta musiikkia tulee jo maaliskuussa. Todennäköisesti Sanni nähdään ensi kesänä myös festareilla.

Sanni: Oo se kun oot

Miten Sanni nousi areenasarjaan?

1. Hitit ja palkinnot

2080-luvulla-biisi palkittiin vuoden 2015 parhaana kappaleena sekä Teosto-palkinnolla että Emma-patsaalla. Vuoden 2016 alussa julkaistu Että mitähän vittua -kappale keräsi kaikkien aikojen Spotifyn striimiennätykset ensimmäisten vuorokausien aikana ja aiheutti kohun kiroilun takia.

Sannin kaikki albumit ovat olleet menestyksiä: Lelu (2015) on ylittänyt platinamyyntirajan ja debyyttialbumi Sotke mut (2013) sekä tuorein albumi SANNI (2016) ovat myyneet tuplaplatinaa.

Sanni on keikkunut listakärjessä myös Vain elämää -versioillaan. Muun muassa Juha Tapion Kelpaat kelle vaan nousi suoraan Spotifyn ykköseksi. Sanni on valittu Emma Gaalassa vuoden naisartistiksi kahdesti, vuonna 2014 ja 2016.

Sannin ensimmäinen hitti Prinsessoja & astronautteja sai ensisoittonsa YleX:llä, jonka jälkeen samana vuonna laulaja esiintyi loppuunmyydyllä YleXPop-klubilla Joensuussa.

2. Keikkasuosio

Sanni on viime vuosien aikana noussut yhdeksi suomalaisten keikkasuosikeista. Se on näkynyt loppuunmyytyinä klubikeikkoina ja ihmismerenä festareiden suurimpien lavojen edessä. Viimeistään Lelu-levyn hittien ja Vain elämää -sarjassa esiintymisen jälkeen laulajan kappaleet ovat tulleet yleisölle niin tutuiksi, että keikkojen kysyntä on ollut hurjaa. Ennen taukoaan Sanni on keikkaillut paljon ja tehnyt laajoja kiertueita ympäri Suomea.

Tuleva Hartwall-keikka ei ole ensimmäinen kerta, kun Sanni nousee suuren estradin lavalle. Hän on esiintynyt aiemmin muun muassa Hartwallilla järjestetyissä Vain elämää -konserteissa ja Cheekin mukana Olympiastadionilla.

Sannin esiintymisen Ruisrockissa kesällä 2016 voit katsoa tästä alta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Sanni esiintyi Ruisrockin Rantalavalla kesällä 2016.

3. Vain elämää

Sanni teki suuren läpimurtonsa Suomen kansansuosikiksi Vain elämää -ohjelman kautta samoin kuin moni muu artisti viime vuosien aikana. Laulaja on ollut mukana ohjelmassa sekä 4. kaudella vuonna 2015 että 7. all stars -kaudella viime syksynä.

Sannin Vain elämää -esiintymisistä muistetaan erityisesti hänen ja VilleGallen yhteisveto Pave Maijasen Lähtisitkö-kappaleesta. Muita Sannin mieleenpainuneita vetoja ovat olleet hänen versiointinsa Cheekin kappaleesta Timantit on ikuisia ja Apulannan kappaleesta Ravistettava ennen käyttöä. Lisäksi Sanni yllätti ohjelmassa esiintymällä Apocalyptican kanssa. Artisti soitti myös viulua vuosien tauon jälkeen Juha Tapion Kelpaat kelle vaan -coverissa.

4. Persoonallinen tyyli

Sanni on muodostanut itselleen persoonallisen tyylin sekä musiikissa että sen ulkopuolella.

Sannin musiikin tunnistaa hänen omaleimaisesta lauluäänestään ja Hank Solon tuottamista kappaleista, jotka tulvivat yllättäviä sovituksia ja onnistuneita kokeiluja. Vain elämää -pöydässä on muodostunut jopa sana sannittaminen, joka viittaa Sannin omaperäiseen tyyliin ja tuotantoon.

Sanni on noussut valtavan suosionsa myötä myös esikuvaksi erityisesti nuorille. Hän on kovan työn ansiosta kasvanut jo nuorena yhdeksi Suomen suurimmista poppareista.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Yleisö kannatteli Sannia Ruisrockissa. // Kuva: Tomi Palsa

Myös Sannin vaatetyyli on omaleimainen. Artisti pukeutuu rohkeasti erilaisiin kuoseihin ja yhdistelee ennakkoluulottomasti erilaisia tyylejä sporttisista vaatteista istuviin pukuihin. Myös Sannin hiustyyliä ihailee moni. Poppari tuli julkisuuteen blondina, mutta hän on värjännyt hiuksiaan muun muassa pinkistä siniseksi. Sinisestä tukasta onkin tullut yksi Sannin tavaramerkeistä ja tyylin kulmakivistä.

5. Tauko

Sannin tämänhetkistä suosiota korostaa se, että artistilla on ollut varaa pitää taukoa. Viime elokuussa alkanut hengähdystauko jää lyhyemmäksi kuin fanit pahimmissa peloissaan odottivat, mutta se osoittaa, ettei Sannin tarvitse enää kiertää joka viikonloppu ympäri Suomea keikoilla. Hän on kyllä jäänyt ihmisten mieliin ja voi kasvattaa yleisön kiinnostusta tulevaa suurempaa Hartwall-keikkaa varten pitämällä taukoa esiintymisistä.

Konsertin liput tulevat myyntiin tiistaina 6. helmikuuta kello 9.

Lue myös:

Sanni ja Cheek olivat Vain elämää -konsertin ehdottomat tähdet – illan komeimman esityksen tarjosi kuitenkin Juha Tapio, joka toi lavalle Brädin ja Elastisen