Hyppää pääsisältöön

YleX Läpimurto: Vesta on vuoden lupaavin artisti sekä yleisön että raadin mielestä

YleX Läpimurto -raati odottaa Vestan debyyttialbumia suurella mielenkiinnolla. Vesta voitti myös yleisöäänestyksen.

Vesta

Kuka on Vesta?

Helsinkiläisestä Vestasta eli Vesta Burmanista on tullut vuoden sisällä todella kiinnostava popartisti oman Vielä1-kappaleen ja Sun katu -biisin sekä Töölön Ketterän, Kauriinmetsästäjien ja Pyhimyksen kanssa tehtyjen biisien vuoksi. Vestan tuorein biisi Ota varovasti julkaistiin joulukuun alussa. Jori Sjöroosin tuottama esikoisalbumi puolestaan julkaistaan keväällä. Vesta tekee sielukasta popmusaa omilla ehdoillaan.

Laulaja osoitti jo viime kesänä festarilavoilla, että hän on tullut jäädäkseen. Silloin hän esiintyi muun muassa maamme suurimmilla festareilla, kuten Ruisrockissa, Ilosaarirockissa, Flow’ssa ja Provinssissa.

Raadin perustelut:

- Vaikka Vesta julkaisi viime vuonna vain muutaman oman biisin, herätti hän paitsi musapiirien myös suuremman yleisön huomion yhtenä vuoden kiinnostavimmista tulokasartisteista. Ei siis ihme, että Vestan halusivat biiseilleen fiittaamaan Töölön Ketterä, Kauriinmetsästäjät ja Pyhimys. Vestan upea ja persoonallinen ääni on tunnistettava ja artistin esiintyminen intensiivistä ja karismaattista. Soundillisesti modernia äänimaisemaa ja vanhaa romantiikkaa yhdistävät biisit koskettavat herkillä sanoituksillaan. Vestan kaltaisia omaperäisiä ja omaehtoisia musiikintekijöitä ei synny joka päivä.

Yleisön suosikki:

Yleisö sai äänestää omaa suosikkiaan raadin valitsemista vaihtoehdoista.

Vesta voitti äänestyksen. Hän sai 15 prosenttia äänistä. Toiseksi sijoittui PastoriPike ja kolmanneksi Cledos, joka on myös Läpimurto-raadin listalla kolmantena. Neljänneksi sijoittui Aleksanteri Hakaniemi ja viidenneksi Ilta.

Mikä on YleX Läpimurto?

YleX Läpimurto on YleX:n musiikkitiimistä koostuvan raadin muodostama lista, jolle on valikoitu ne kotimaiset artistit, joiden uskotaan tekevän läpimurto vuonna 2018. Raadin listalle valittiin menestystä niittäneitä tulokkaita, jotka eivät vielä ole tehneet lopullista läpimurtoaan. 29. tammikuuta alkaen Uuden musiikin ohjelmissa julkaistaan YleX Läpimurto -raadin nimeämät Top 5 -tulokkaat. Viime vuonna ennustimme, että vuoden aikana läpimurron tekevät muun muassa Nelli Matula, Alex Mattson, Sonny, Töölön Ketterä ja Ida Paul & Kalle Lindroth.

YleX Läpimurto -raati:
Tapio Hakanen (Musiikkipäällikkö, YleX)
Anne Lainto (Toimittaja, Uuden musiikin aamuvuoro)
Ida Karimaa (Toimittaja, Uuden musiikin iltavuoro)
Jani Kareinen (Toimittaja, YleX Ilta, YleX Throwback)
Mikko Pekkinen (Musiikkikoordinaattori, YleX)
Ninni Suomalainen (Toimittaja, YleX)

Vesta vieraili Uuden musiikin iltavuorossa, kuuntele haastattelu tästä: