Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Kätketty Intia – vuorten ja pyhien vesien maa

Kolmiosaisessa luontodokumenttisarjassa tutustutaan Intian luonnon monimuotoisuuteen.
Tiikeri metsästää Intian viidakoissa. Kolmiosaisessa luontodokumenttisarjassa tutustutaan Intian luonnon monimuotoisuuteen. Kuva: Theo Webb 2015 Yle TV1,Avara luonto,Avara luonto: Kätketty Intia

TV1 lauantaisin 10. - 24.2.2018 klo 18.45 - 19.40, uusinta maanantaina 12.2. klo 11.05, sunnuntaina 18.2. klo 12.40 ja 25.2. klo 8.05
Yle Areenassa 14 päivää

Intiassa elää yli miljardi asukasta. Ensisilmäyksellä voi vaikuttaa siltä, että luonnolle ei jää juuri tilaa.

Kiireisten kaupunkien ulkopuolella on jylhiä, kiven ja jään hallitsemia vuoristoja. Intiasta löytyy sankkoja viidakoita, laajoja autiomaita ja mahtavia jokia. Ne kaikki ovat tulvillaan elämää.

BBC:n kolmiosainen luontodokumenttisarja esittelee, miten Intian luonto on erottamaton osa ihmisten arkea ja mikä on luonnon valtavan monimuotoisuuden salaisuus?

10.2. Osa 1: Kiehtova maa

Aloitusjaksossa tavataan muun muassa intiansarvikuono sekä perehdytään Intian monsuuniin, joka on yksi maailman suurimmista sääilmiöistä.

17.2. Osa 2: Vuorten maa

Vuoret hallitsevat Intiaa. Ne muistuttavat Intian geologisesta historiasta, ohjaavat säätä ja muodostavat monien ainutlaatuisten eläin- ja kasvilajien kotipaikan.

24.2. Osa 3: Pyhät vedet

Intian joet ovat sen elinvoiman lähde. Ihmiset ja luonto ovat niiden armoilla. Joet luovat ja tuhoavat, ja Intiassa niitä pidetään pyhinä yhteyksinä aina jumaliin saakka.

Hidden India. Tuotanto: BBC, Britannia, 2015.

Kolmiosaisessa luontodokumenttisarjassa tutustutaan Intian luonnon monimuotoisuuteen.
Hanumaaniapinoita Luoteis-Intian Rajasthanissa. Kolmiosaisessa luontodokumenttisarjassa tutustutaan Intian luonnon monimuotoisuuteen. Kuva: Theo Webb 2015 Yle TV1,Avara luonto,Avara luonto: Kätketty Intia
Keskustele