Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Lumihiutalemuodostelma – Tapio Piiraisen elokuva työyhteisöstä

Tapio Piiraisen traaginen komedia kertoo suomalaisesta työyhteisöstä ja tyky-päivästä.
Huonovointisen työyhteisön tyky-päivä kiihtyy iltaa kohti. Tapio Piiraisen traaginen komedia kertoo suomalaisesta työyhteisöstä ja tyky-päivästä. Yle TV1,Kotikatsomo: Lumihiutalemuodostelma

TV1 sunnuntaina 11.2.2018 klo 21.00 - 21.55, uusinta maanantaina12.2. klo 23.30
Katsottavissa Yle Areenassa

Mitä tapahtuu, kun yrityksen toimintoja tehostetaan niin paljon, ettei jäljellä ole enää muuta kuin tehostamista?

Tapio Piiraisen ohjaama draamaelokuva Lumihiutalemuodostelma (12) on traaginen komedia suomalaisesta työyhteisöstä.

Huonovointisen työyhteisön tyky-päivä kauniissa kartanomaisemassa ei ole edes puolessa, kun “kolme on jo itkenyt, kaks raivonnut ja yksi ei vaan vittu ymmärrä”.

Tahti kiihtyy iltaa kohti ja yöllä kartanon ovia kolkuttelee jo viranomainen.

Pääosissa näyttelevät Ilkka Heiskanen, Taisto Reimaluoto, Maija Junno, Miitta Sorvali, Tapio Liinoja, Kirsti Valve, Ari-Kyösti Seppo ja Tarja Keinänen.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Tapio Piirainen. Asiantuntija: professori Juha Siltala. Musiikki: Pedro Hietanen. Tuotanto: Yle, 2012, Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2012.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.