Hyppää pääsisältöön

Aku Hirviniemi vaikeiden vuosien jälkeen: "Olen kiitollinen siitä, että olen tässä ja nyt, hengissä"

Aku Hirviniemi
Aku Hirviniemi Puoli seitsemän,Aku Hirviniemi

Näyttelijä Aku Hirviniemi on toipunut parin vuoden takaisesta uupumuksesta ja tekee taas täysillä töitä. Vaikeudet opettivat kuitenkin arvostamaan nykyhtkeä ja sitä, mikä elämässä on hyvin.

Aku Hirviniemi oli lapsena ujo ja kammoksui yleisön edessä esiintymistä. Äiti kuitenkin houkutteli pojan Riihimäen nuorisoteatteriin, koska urheiluharrastukset eivät innostaneet leffoista kiinnostunutta poikaa.

Teatterissa Hirviniemi tutustui Janne Katajaan ja loppu on historiaa.

– Aluksi olin ihan kauhuissani. Mutta sitten ryhdyimme Jannen kanssa tekemään esityksiä ja huomasin, että kun laittaa peruukin päähän ja vääntää naamaa, saa muut nauramaan.

Edelleen Hirviniemi on mielummin esillä roolin kuin oman persoonansa kautta.

Kun laittaa peruukin päähän ja vääntää naamaa, saa muut nauramaan.

Pari vuotta sitten Hirviniemi jäi sairaslomalle työuupumuksen takia. Nyt mies on taas kaikkialla: syksyllä tulivat Tuntematon sotilas ja Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvat.

Ensi viikolla saa ensi-iltansa Taru Mäkelän ohjaama Varasto 2 ja maaliskuussa uusi tv-sarja.

Vaikka töitä on entiseen malliin, Hirviniemi ei halua enää pitää mitään elämässä itsestäänselvyytenä.

– Olen kiitollinen kahdesta ihanasta lapsestani, siitä että saan olla intohimoammatissa, hyvistä ystävistä ja sukulaisista. Siitä, että olen täällä tässä ja nyt, hengissä. Usein elämän hyviä asioita kunnioittaa ja kaipaa vasta kun ne menettää.

Mitä minä annan maailmalle, sitä maailma antaa minulle

Hirviniemen johtoajatus elämässä onkin "mitä minä annan maailmalle, sitä maailma antaa minulle".

– Välillä pitää rauhoittua ja pysähtyä miettimään asioita henkevämmin. Joku joskus kysyi uskonko Jumalaan. Uskon johonkin korkeampaan voimaan. Esimerkiksi se rakkaus, mitä lapsen syntymä tuo tullessaan on osoitus siitä, että on olemassa jotain korkeampaa.

Katso Aku Hirviniemen koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa:

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Toimittaja, tietokirjailija ja muusikko Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen menehtyi sunnuntaina 12.8. tapaturmaisesti. Kaipaamme rakasta kollegaamme syvästi. Hänen älykäs, valoisa ja huumorintajuinen persoonansa valaisi päiviämme niin työyhteisössä kuin ohjelmissaankin. Perttu oli poikkeuksellinen toimittaja. Hän oli tekijänä aidosti ihmisläheinen, innostava, innostuva, pelkäämätön ja tarkkanäköinen.

 • Naprapaatti, osteopaatti vai kiropraktikko? Mistä kannattaa hakea apua selkävaivoihin?

  Mikä manipulaatiohoito auttaa selkäkipuihin?

  Kun selkää särkee tai niska jumittaa niin moni miettii, mistä hakisi apua. Pitääkö mennä lääkäriin vai auttaisiko jonkinsortin käsittely? Nettiä selaamalla löytyy helposti erilaisia tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin suunnattuja hoitoja, mutta jää epäselväksi, mikä niistä tarjoaisi juuri omaan vaivaan sopivinta apua. Entä kannattaako käydä toisen hoitomuodon osaajalla, jos yksi ei auttanut?

 • Kuinka hyvin muistat 8. kauden tapahtumat?

  Tietovisa 8. kauden tapahtumista.

  Oletko todellinen UP-tietäjä vai vaan pelkkä pikakelaaja? Testaa, kuinka hyvin muistat Uuden Päivän 8. tuotantokauden juonikuviot. Tsemppiä testiin!