Hyppää pääsisältöön

Jalkapallokierros uudistuu Urheilukierros-ohjelmaksi

Sebastian Szymanski och Aapo Mäenpää.
Sebastian Szymanski och Aapo Mäenpää. jalkapallo,KP Legia Varsova,IFK Mariehamn,Aapo Mäenpää

Jalkapallokierros uudistuu ja Yle televisioi alle 19-vuotiaiden MM-jalkapallon kesällä.

Yle Urheilun tuottama ja toteuttama, Yle Puheella kuultava Jalkapallokierros-ohjelma uudistetaan. Sen nimi muuttuu Urheilukierrokseksi kesäkaudella 2018.

Asiasta päätettiin viime kesän kierroksista saadun palautteen ja urheilutarjonnan uudistusprojektin tulosten perusteella.

“Olemme kokeilleet useita eri tapoja virkistää ohjelmaa. Parhaat lähetykset syntyivät, kun merkityksellisimmät ottelut ja tapahtumat tuotiin mukaan lähetykseen”, kertoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Tavoitteena on viedä Ylen urheilutarjontaa aiempaakin vaikuttavampaan suuntaan. Tuleva ohjelma sisältää parhaat palat perinteisestä Jalkapallokierroksesta.

”Vanhasta ohjelmasta säilytämme koukuttavan formaatin, live-urheiluselostukset tapahtumapaikoilta sekä studiokeskustelun yhteenkokoavana liimana”, Pokkinen jatkaa.

Urheilukierroksen kivijalkana ovat Veikkausliigan kiinnostavimmat pelit, lisäksi mukaan tulevat Superpesis ja muut kesän innostavimmat urheilutapahtumat. Myös lähetyspäiviä pyritään vakioimaan, jotta kuulijat löytävät ohjelman paremmin.

“Koska ohjelmaan tulee mukaan uusia lajeja, olisi harhaanjohtavaa kutsua sitä enää vain Jalkapallokierrokseksi”, täsmentää Pokkinen.

Tulossa vahva jalkapallokesä

Ylen jalkapallotarjonta kesällä 2018 on runsasta. Yle esittää Suomessa yksinoikeudella miesten jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut, jotka pelataan Venäjällä kesä–heinäkuussa.

Lisäksi Yle näyttää kattavasti Nuorten Huuhkajien EM-otteluita heinäkuussa Seinäjoella ja Vaasassa järjestettävissä kotikisoissa. Yle vastaa kisoissa myös kansainvälisen tv-signaalin tuottamisesta.