Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle Areenassa ohjelmat ovat katsottavissa milloin vain

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Turun Sanomissa 5.2.2018.

Nimimerkki Muutosta kaipaava harmitteli mielipidekirjoituksessaan (TS 1.2.) sitä, että Yle julkaisee sisältöjä vain verkossa, kuten vanhoja tv-sarjoja Yle Areenassa.

Yle Areena täydentää Ylen tv- ja radiokanavien tarjontaa. Areena palvelee samalla myös niitä suomalaisia, joiden elämäntapaan aikaan ja paikkaan sidottu katselu tai kuuntelu ei sovi. Samalla kun tarjoamme kattavasti ohjelmia perinteisissä tv- ja radiokanavissa, meidän tulee tarjota sisältöjä myös heille, jotka eivät käytä perinteisiä medioita.

Yle Areenaan voimme tuoda tarjolle myös suomalaisten rakastamia vanhempia kotimaisia ohjelmia arkistostamme. Ylellä on sopimus tekijöitä edustavien järjestöjen kanssa Kotikadun, Metsoloiden ja monien muiden vanhojen draama- ja viihdesarjojen julkaisemisesta juuri verkkoon. Ilman Yle Areenaa arkistojen avaaminen näin laajasti ei onnistuisi. Areenasta ohjelmat ovat katsottavissa milloin vain, kun taas tv-kanavilla ruutuaika on rajallista.

Meillä Ylessä on tiedossa, että verkon sisällöt ja palvelut eivät syystä tai toisesta saavuta aivan kaikkia. Erilaisten verkkosisältöjen käyttö kasvaa kuitenkin nopeasti myös ikäihmisillä. Yle Areenaa käytetään tasaisesti kaikissa ikäryhmissä.

On totta, että moni kokee jääneensä digitaalisen kehityksen kelkasta ja toivoo apua. Digitaalisen murroksen mukanaan tuomat kysymykset ovat meidän kaikkien asia. Omalta osaltaan myös Yle jatkaa työtä verkon käytön helpottamiseksi. Esimerkiksi Yle TV1:n sarjassa Seniorit somessa nuoret opastavat varttuneempia digitaalisten laitteiden saloihin ja Oppimisen Digitreenit-verkkokokonaisuus tarjoaa opastusta internetin maailmaan.

Petri Jauhiainen
julkaisupäällikkö, TV ja Areena, Yle