Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Esittelyssä Versace Henrik, joka on roisi ja älyvapaa räpin outolintu

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla vuorossa on Versace Henrik.

Nosteessa on tällä viikolla Versace Henrik. // Kuva: Promokuva

Versace Henrik on uuden polven Soundcloud-räppäri ja taideperformanssi.

Uuden musiikin X -ohjelman toimittajat Anne Lainto ja Ida Karimaa kommentoivat:

- Onko Versace Henrik vitsi vai nero? Tätä kysymystä moni varmasti miettii artistin tuotantoon ensimmäistä kertaa tutustuessaan. Biisien lyriikoissa on aiheita kakka- ja pissajutuista päihteisiin ja performatiivisissa esiintymisissä räppärin on nähty riisuvan itsensä jopa täysin alasti. Uransa Soundcloud-julkaisuilla luonut Versace Henrik edustaa uuden sukupolven suomiräppäreitä. Muista parikymppisistä tulokasräppäreistä hänet erottaa kuitenkin täysi piittaamattomuus omasta cooliudesta – tai siltä ainakin vaikuttaa. Versace Henrik on roisi ja älyvapaa räpin outolintu, joka ei välitä pätkääkään siitä, mitä muut hänestä ajattelevat. Tämä artisti on paitsi räppiä myös taideperformanssi, jolta voimme odottaa mitä tahansa.

Missä ja milloin artisti nimeltä Versace Henrik syntyi?

- Versace Henrik on syntynyt Loutin Kuningaskunnassa vuonna 1996, Hän on kuningas Henrik Lamarin poika, Prinssi Henrik toinen, joka sai Arvonimen Versace voitettuaan 5-vuotiaana muotikilpailun. Kun hänen isästään aika jättää jonain päivänä Pieni Henrik toinen nousee Loutin Kuningaskunnan valtaistuimelle hallitsemaan koko maata, Versace Henrik selittää.

Mistä artistinimesi tulee?

- Henrikin oikea nimi on Henrik, vaikka kaikki luulevat, että se on Janne, joten on ilmeistä, että Henrikistä tuli Henrik. Versace Henrik.

Miten kuvailisit musiikkiasi?

- Musiikkini on neo-pakanistista puput vs. oravat -lasertaistelumusiikkia. Ja naivistista dadaismia.

Mitkä ovat tähänastisen urasi suurimmat saavutukset?

- Parhaimmat keikat ovat isoimmat saavutukseni, sillä livenä Henrik on yllättävän hyvä, Kuninkaallisesta taustastaan huolimatta hän uskaltaa eläytyä livenä ihan täpöllä meininkiin mukaan, ja livet ovat käsittämättömiä mieltä muuttavia kokemuksia. Voisi puhua jopa rituaaleista. Suurimmat livet ovat tällä hetkellä olleet: ensimmäinen Kuudennen linjan keikka feat Dream DJ, Blockfest feat Pajafella ja NCO ja Suicideboysin lämppärikeikka Circucksessa.

Mitä keikkaa jännitit eniten?

- Blockfestien keikkaa jännitin kaikkein eniten, sillä siellä oli niin tosi paljon populaa, mutta kun menin lavalle, niin jännitys laukesi ja siitä tulikin aivan tuhottoman hauska keikka. Yleensä vaikka jännittäisi kuinka paljon, niin parin biisin jälkeen on jo niin hauskaa, ettei jännitystä huomaa. Samoin ikimuistoisin keikka oli kuitenkin ehkä Kuudes linja ensimmäistä kertaa, jossa mentiin kovempaa kuin kukaan on mennyt ennen, ja siellä oli Pyhmiys katsomassa keikkaa, vaikka se salee vihaa mun musaa. Toinen ikimuistoinen oli myös All Dayn järjestämät synttärit, jossa oli niin paljon porukkaa moshpittaamassa, että aidat kaatuivat lavan edestä.

Sinut tunnetaan poikkeuksellisena live-esiintyjänä, jonka keikoilla on nähty paljasta pintaa ja provosoivaakin käytöstä. Mitä haluat saada aikaan esiintymisilläsi?

- En halua saada liveillä aikaan mitään, minun esiintymiselläni ei ole minkäänlaista agendaa, mielestäni performanssit, joissa tapahtuu övereitä asioita ovat vain parempia kuin "normaalien juttujen rajoissa" oleva performanssi, ja koen että riehuminen sopii musiikkiini eikä taistele sitä vastaan, joten pystyn huolettomasti riehumaan esityksissäni. Koen myös, että Versace Henrikin keikat ovat enemmän performanssitaide-esityksiä eivätkä niinkään räppikeikkoja, Kiasma hollaa mulle!

Mitä bändiä tai artistia haluaisit päästä lämppäämään? Miksi?

- Haluaisin päästä lämppäämään jotain ihan muuta kuin räppiä. Olisi kiva päästä lämppäämään vaikka Eyehategodia tai vaikkapa Code Orange Kidsiä tai vaikkapa Antti Tuiskua. Se olisi ihan loistavaa!

Mistä lyriikastasi olet erityisen ylpeä?

"Mä en käytä mitään gucci ku se paska ei ees sovi mulle, kehtaat väittää että elämä on kovin huume? Henrik Lamar vitun rare, ei mua moni tunne. Ihan hyvä koska oon kyl aika omituinen!"

Jos musiikkisi soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

- En haluaisi ehkä, että yksikään julkaistu biisi soisi elokouvassa, mutta kun Henrik Lamar -albumi julkaistaan, niin ne biisit sopisivat elokuvaan, jossa jäniskaveriporukka lähtee valloittamaan maapalloa takaisin pahiksilta. Eli jos Henrik Lamar -musiikki soisi jossain elokuvassa, haluaisin että se olisi tosi värikäs seikkailuleffa, jossa tapahtuu koko ajan kaikkea ultimaattisen siistiä.

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita sinulla on?

- Tulevaisuudessa Henrik Lamar perustaa Uskonnon, Julkaisee albumin, joka tulee olemaan täysin mieletöntä älyvapaata musiikkia, ja koitan tehdä tänä vuonna musiikkia ilman rajoitteita, en halua enää kategorisoida itseäni.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!

Lue myös:

$uicideboy$ tarjosi tasaista tykitystä alusta loppuun – The Circus muuttui kosteaksi eläintarhaksi