Hyppää pääsisältöön

Miehen työ – Aleksi Salmenperän elokuva ahtaalle ajetusta ihmisestä

Draamaelokuva Miehen työ kertoo Juhasta, joka yrittää suojella perhettään valheella. Valheen myötä kasvaa häpeä.
Juha (Tommi Korpela) ja Merja (Tiina Weckström) hotellissa. Draamaelokuva Miehen työ kertoo Juhasta, joka yrittää suojella perhettään valheella. Valheen myötä kasvaa häpeä. Yle TV1,Tommi Korpela,Tiina Weckström,Miehen työ

TV1 lauantaina 10.2.2018 klo 00.10 - 01.50
Yle Areenassa 7 päivää

Draamaelokuva Miehen työ (12) kertoo tarinan Juhasta (Tommi Korpela), joka on irtisanottu työpaikastaan betonitehtaalta.

Hän häpeää epäonnistumistaan ja kantaa huolta perheen taloudellisesta tilanteesta. Hän ei halua järkyttää vaimonsa, Katjan (Maria Heiskanen), mielenterveyttä ja siksi päättää olla kertomatta potkuista vaimolleen.

Häpeä ja valhe

Juha herää edelleen aikaisin aamulla lähteäkseen töihin, mutta suunnistaakin kulkunsa syrjäiselle huoltoasemalle pohtien tietä ulos joka hetki kasvavasta valheesta.

Juha laittaa huoltoaseman ilmoitustaululle ilmoituksen, jossa hakee remonttimiehen töitä. Hänen ilmoitukseensa vastaa nainen – "yksi seinä pitäisi purkaa tai jotain". Yllättäen Juha löytää itsensä harjaamassa alastoman ja täysin tuntemattoman naisen hiuksia.

Hän huomaa ansaitsevansa tunnissa saman verran, kuin entisessä työssään kahdessa päivässä. Ystävänsä Ollin (Jani Volanen) avustuksella Juha päättää vaihtaa "alaa" toistaiseksi.

Juhan häpeä ja valhe syvenevät, mutta raha auttaa sietämään uuden ammatin ikäviä puolia. Niin kauan, kuin Katja ei tiedä Juhan kaksoiselämästä, kaikki on periaatteessa hyvin.

Jussi-palkittu elokuva

Aleksi Salmenperän ohjaama Miehen työ keräsi kaikkiaan 11 Jussi-ehdokkuutta. Jussin saivat Tommi Korpela parhaasta miespääosasta ja Jani Volainen miessivuosasta.

Salmenperä on voittanut elokuvallaan parhaan ohjaajan palkinnon Münsterin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla Saksassa sekä Cinema Jove -festivaalilla Valenciassa Espanjassa. Geneven Cinéma Tout Ecran -festivaalilla Miehen työ on saanut Reflet d'Or Cinéma Tout Ecran -palkinnon.

Tommi Korpela on voittanut pääroolistaan parhaan miesnäyttelijän palkinnon Marrakechin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla Marokossa.

Käsikirjoitus ja ohjaus Aleksi Salmenperä. Kuvaus: Tuomas Hutri. Tuotanto: Blind Spot Pictures, 2007. Elokuva on esitetty edellisen kerran TV2:lla 2016.

Keskustele
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.