Hyppää pääsisältöön

Paprikakääryleet paprikavinegretin kera

Paahdettuna paprikasta tulee makeaa, pehmeää ja taipuisaa. Yhdessä suolaisen parmankinkun ja raikkaan salvian kanssa siitä syntyy värikäs saltimbocca, jonka voi nauttia riisin ja kirpeän paprikavinegretin kanssa.

Paprikakääryleet

Paprikakääryleitä leikkuulaudalla keittiössä-
Paprikakääryleitä leikkuulaudalla keittiössä- Kuva: Yle/Carina Ahlskog Paprika,Resepti,Strömsö (tv-ohjelma)

Ainekset:

  • 3 punaista paprikaa
  • ½ ruukkua salviaa
  • 6 viipaletta parmankinkkua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Tee näin:

  1. Halkaise paprikat.
  2. Sivele puolikkaisiin oliiviöljyä ja paahda niitä 250-asteisessa uunissa grillitoiminnolla 12–15 minuuttia.
  3. Ota puolikkaat uunista ja anna jäähtyä.
  4. Kuori puolikkaat ja poista siemenet ja valkoiset osat.
  5. Levitä jokaiselle paprikanpuolikkaalle kolme salvianlehteä ja nosta päälle parmankinkkuviipale.
  6. Kääri rullaksi ja kiinnitä hammastikuilla.
  7. Paista kääryleitä pannulla tai grillaa niitä noin 2 minuuttia.

Tarjoa paprikavinegretin kanssa.

Paprikavinegretti

Paprikavinegrettiä kulhossa
Paprikavinegrettiä kulhossa Kuva: Yle/Carina Ahlskog Paprika,Strömsö (tv-ohjelma),Resepti,Vinagrete

Kirpeä ja täyteläinen paprikavinegretti toimii hyvin makeiden paprikakääryleiden parina. Se valmistuu nopeasti ja sopii raikkaaksi kastikkeeksi myös muille ruoille, vaikkapa grillatulle punaiselle lihalle tai broilerille.

Ainekset:

  • 2 keltaista tai oranssia paprikaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa, mieluiten sherry- tai samppanjaviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 salottisipuli silputtuna

Tee näin:

  1. Raasta paprikat ja paista raaste pehmeäksi tilkassa oliiviöljyä.
  2. Sekoita raaste, loppu oliiviöljy, viinietikka sekä ripaus suolaa ja mustapippuria tehosekoittimessa.
  3. Sekoita joukkoon kaprikset ja salottisipulisilppu.

Vinkki
Voit tarjota paprikakääryleiden lisukkeeksi sahramiriisiä. Kuullota arborioriisiä, sipulisilppua ja hyppysellistä sahramia tilkassa oliiviöljyä. Lisää vettä vähän kerrallaan lisäten uusi annos vasta, kun edellinen on lähes imeytynyt riisiin. Jatka näin, kunnes riisi on pehmeää.

Valmis annos paprikakääryleitä, paprikavinegretin ja riisin kera.
Valmis annos paprikakääryleitä, paprikavinegretin ja riisin kera. Kuva: Yle/Carina Ahlskog Resepti,Strömsö (tv-ohjelma),Paul Svensson
  • Vegevalinta – viikkomenu 5

    Teidän parhaat arjen kasviruokaohjeet.

    Vegevalinnan viimeisellä viikolla tarjolla on erinomainen vegepihvi kotimaisista härkäpavuista. Pihvi sopii mainiosti vegeburgeriin. Kiitos Anna-Karin Alménille, Linda Råholmille ja Anne Kiurulle resepteistä.

  • Maukas juureskeitto punaisilla linsseillä

    Nelivuotiaani lempiruoka.

    [[section color=white&image=39-5972845d9b320ae4423 &type=foreground]] Maukas juureskeitto punaisilla linsseillä Tässä yksinkertainen, nopea ja halpa keitto.

  • Tomaattinen kasvismuhennos sadonkorjuuaikaan

    Monikäyttöinen ja helposti muunneltava muhennos.

    Tomaattinen kasvismuhennos sadonkorjuuaikaan Helposti hyvää kauden raaka-aineista. Muhennos on monikäyttöinen, sopii myös esimerkiksi paistetun lohen seuraksi ( korvaa kasvisfondi kalafondilla ja lisää vielä 1/4 tl hienoa merisuolaa muhennokseen) Mutta toimii erinomaisesti sellaisenaan juuri perunan ja parsakaalin kaverina. Itse kehittelemä ohjeeni "simppelisti hyvää" periaatteella.

  • Nautiskele juhlavilla rapeilla perunapakoroilla

    Intialaista sormiruokaa Anders Samuelssonin tapaan.

    Nautiskele juhlavilla rapeilla perunapakoroilla Tässä muodossa et ole vielä koskaan maistanut perunaa. Nämä rapeat uppopaistetut pakorat ovat alkujaan peräisin Intiasta. Perunapakoroiden kanssa voi tarjota mieleisiään lisukkeita. Tässä niiden lisänä on maukasta vihreää chutneyta ja mangoldimuhennosta.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa