Hyppää pääsisältöön

Paprikakääryleet paprikavinegretin kera

Paahdettuna paprikasta tulee makeaa, pehmeää ja taipuisaa. Yhdessä suolaisen parmankinkun ja raikkaan salvian kanssa siitä syntyy värikäs saltimbocca, jonka voi nauttia riisin ja kirpeän paprikavinegretin kanssa.

Paprikakääryleet

Paprikakääryleitä leikkuulaudalla keittiössä-
Paprikakääryleitä leikkuulaudalla keittiössä- Kuva: Yle/Carina Ahlskog Paprika,Resepti,Strömsö (tv-ohjelma)

Ainekset:

  • 3 punaista paprikaa
  • ½ ruukkua salviaa
  • 6 viipaletta parmankinkkua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Tee näin:

  1. Halkaise paprikat.
  2. Sivele puolikkaisiin oliiviöljyä ja paahda niitä 250-asteisessa uunissa grillitoiminnolla 12–15 minuuttia.
  3. Ota puolikkaat uunista ja anna jäähtyä.
  4. Kuori puolikkaat ja poista siemenet ja valkoiset osat.
  5. Levitä jokaiselle paprikanpuolikkaalle kolme salvianlehteä ja nosta päälle parmankinkkuviipale.
  6. Kääri rullaksi ja kiinnitä hammastikuilla.
  7. Paista kääryleitä pannulla tai grillaa niitä noin 2 minuuttia.

Tarjoa paprikavinegretin kanssa.

Paprikavinegretti

Paprikavinegrettiä kulhossa
Paprikavinegrettiä kulhossa Kuva: Yle/Carina Ahlskog Paprika,Strömsö (tv-ohjelma),Resepti,Vinagrete

Kirpeä ja täyteläinen paprikavinegretti toimii hyvin makeiden paprikakääryleiden parina. Se valmistuu nopeasti ja sopii raikkaaksi kastikkeeksi myös muille ruoille, vaikkapa grillatulle punaiselle lihalle tai broilerille.

Ainekset:

  • 2 keltaista tai oranssia paprikaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa, mieluiten sherry- tai samppanjaviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 salottisipuli silputtuna

Tee näin:

  1. Raasta paprikat ja paista raaste pehmeäksi tilkassa oliiviöljyä.
  2. Sekoita raaste, loppu oliiviöljy, viinietikka sekä ripaus suolaa ja mustapippuria tehosekoittimessa.
  3. Sekoita joukkoon kaprikset ja salottisipulisilppu.

Vinkki
Voit tarjota paprikakääryleiden lisukkeeksi sahramiriisiä. Kuullota arborioriisiä, sipulisilppua ja hyppysellistä sahramia tilkassa oliiviöljyä. Lisää vettä vähän kerrallaan lisäten uusi annos vasta, kun edellinen on lähes imeytynyt riisiin. Jatka näin, kunnes riisi on pehmeää.

Valmis annos paprikakääryleitä, paprikavinegretin ja riisin kera.
Valmis annos paprikakääryleitä, paprikavinegretin ja riisin kera. Kuva: Yle/Carina Ahlskog Resepti,Strömsö (tv-ohjelma),Paul Svensson

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa

  • Strömsön puutarhailta 6.6.2019 – varaa kalenteriisi jo nyt

    Puutarhailta Strömsössä houkuttelee noin 2000 käviää.

    Strömsön puutarhailta on täällä taas. Torstaina 6.6. klo 16–20 on tarjolla taimitori, puutarha-asiantuntijoita, opastusta, vohveleita ja kepparirata nurmikolla. Tule Strömsöhön tai katso suoraa lähetystä Yle Areenasta tai Yle Femiltä.

  • Tee vaikutus gubbröra deluxella – edullisen ruokaklassikon uudella muunnoksella

    Sopii brunssille, lounaalle ja alkuruoaksi.

    Ruskistetun voin karamellimainen maku on taianomainen, ja oikein valmistettuna se tekee mistä tahansa yksinkertaisesta ruoasta parempaa. Gubbröramme tarjoillaan kauniisti ruokaisana salaattina, ja sen määrä on helppo mukauttaa monille lounasvieraille. Tällä tavalla tasapainotetaan anjoviksen hallitsevaa makua ja kaikki raaka-aineet pääsevät esiin.

  • Viljele kuormalavassa – vasta-alkajan yksinkertainen keittiöpuutarha

    Aina on tilaa kuormalavaviljelmälle.

    Pieni kuormalava täynnä salaattia ja yrttejä keittiönoven vieressä ei ole hassumpi, jos pitää ruoanlaitosta. Ja kuvioiden ja suurempien kokonaisuuksien luomisesta pitävä voi sijoitella tusinan kuormalavoja ja täyttää ne yrteillä, kesäkukilla, heinillä ja perennoilla.