Hyppää pääsisältöön

Yle Areena on Ylen olympiasisältöjen päänäyttämö

Petra Manner, Antti-Jussi Sipilä ja Inka Henelius seisomassa Pyeongchangin talviolympialaisten logon edessä
Petra Manner, Antti-Jussi Sipilä ja Inka Henelius juontavat Ylen olympialähetyksiä. Petra Manner, Antti-Jussi Sipilä ja Inka Henelius seisomassa Pyeongchangin talviolympialaisten logon edessä Kuva: Jyrki Valkama / Yle Kuvapalvelu PyeongChang 2018,Inka Henelius,Petra Manner,Antti-Jussi Sipilä

Pyeongchangin talvikisojen runsaudensarvi löytyy Yle Areenasta, sillä Ylen koko olympiatarjonta on koottu ensimmäistä kertaa yhteen paikkaan – Areenaan.

Urheilufanien ei tarvitse enää liikkua usean palvelun välillä, sillä Areena on kaiken olympiakisatarjonnan kokoava palvelu. Toki Ylen tv- ja radiokanavat tarjoavat myös totuttuun tapaan kattavasti lähetyksiä Etelä-Korean olympialaisista.

“Hienointa olympialaisissa on mukana olevan urheilun monipuolisuus ja kisojen yllätyksellisyys. Odotankin innolla mahdollisuutta esitellä harvemmin esiin pääsevien lajien ja urheilijoiden suorituksia palveluissamme”, sanoo Ylen olympiakokonaisuuden päätuottaja Robert Portman.

Yle Areenassa voi katsoa ja kuunnella suoria olympialähetyksiä, nauttia tulospalvelun laajasta tarjonnasta, lukea kaikki kisauutiset ja katsoa kuumimmat videot. Olympiasisältöjä voi selata niin kisapäivän, lajin kuin urheilijankin mukaan. Areenan käyttäjä näkee yhdellä silmäyksellä, miten urheilijan kisaohjelma rakentuu, miten hän on tähän asti pärjännyt tai mitkä ovat olleet urheilijan tähtihetkiä. Myös kisaopas ja lajikohtaiset ohjelmat löytyvät kätevästi Areenasta.

Areenan uusiin ominaisuuksiin kuuluu tulospalvelutietojen esittäminen suorien lähetysten yhteydessä. Katsoja voi seurata esimerkiksi Suomen curling-ottelua ja tarkistaa samalla tulospalvelusta, miten lohkon muissa otteluissa edetään. Myös kaikki olympialaisiin liittyvät Ylen artikkelit löytyvät Areenasta nyt ensimmäistä kertaa. Uudet ominaisuudet ovat käytettävissä Areenan mobiilisovelluksissa ja Areenan verkkopalvelussa.

“Jatkossa tavoitteemme on, että kaikki urheilun live-lähetykset toteutetaan tällä tavalla Yle Areenaan. Se on iso etu kaikille urheilun ystäville”, sanoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Areenassa on päivittäin viisi suoraa yhtäaikaista verkkolähetystä olympialaisista.

Olympiasisältöjä voi käyttää mobiilisovelluksilla, älytelevisioilla ja tietokoneella.

Areenan rinnalla Yle lähettää kattavan olympiatarjonnan suomeksi ja ruotsiksi televisiossa Yle TV2- ja Yle TV1 -kanavilla sekä radiossa Yle Puheella ja Yle Vegalla. Tarjolla ovat kaikki suomalaisten urheilusuoritukset ja yhteensä noin tuhat tuntia lähetyksiä.

Yle Areenan olympiasisältöihin pääsee nopeasti suoralla osoitteella: yle.fi/olympialaiset