Hyppää pääsisältöön

A-teema: Työtä! – Miksi työ ja tekijä eivät kohtaa?

Juontajina A-teemassa jatkavat tutut kasvot Annika Damström ja Markus Liimatainen.
A-teeman juontavat Annika Damström ja Markus Liimalainen. Juontajina A-teemassa jatkavat tutut kasvot Annika Damström ja Markus Liimatainen. Kuva: Yle Kuvapalvelu yle tv1

TV1 torstaina 15.2.2018 klo 21.00 - 22.30, uusinta perjantaina 16.2. klo 15.10
Katsottavissa Yle Areenassa

Vuoden ensimmäisessä A-teemassa pohditaan, mikä estää työllistymisen ja mitä tulevaisuuden työelämä tuo tullessaan. Yleisö pääsee vaikuttamaan illan aikana A-teeman keskusteluaiheisiin.

Suorassa lähetyksessä keskustelemassa ovat muun muassa työministeri Jari Lindström (sin.), vuoden työttömänä ollut Taimi Räsänen, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja yrittäjä Saija Haavisto Kuusi Oy:stä.

Aktiivimalli suututtaa

Laki työttömyysturvan aktiivimallista tuli voimaan vuoden alussa. Malli on herättänyt suuttumusta, ja sen vastustus keräsi perjantaina 2.2. tuhansia ihmisiä mielenilmaukseen Helsingin Senaatintorille.

A-teemassa pureudutaan aktiivimalliin ja keskustellaan siitä, mikä estää työllistymisen ja millaiselta työelämän tulevaisuus näyttää. Miksi tekevälle ei löydy työtä, eikä työ löydä tekijäänsä? Miten aktiivimalli ja muut työllistämistoimet auttavat monenkirjavaa työttömien joukkoa?

"Aktiivimalli kuohuttaa suomalaisia tällä hetkellä. Risujen ja ruusujen lisäksi pohditaan mikä sitten työllistäisi parhaiten, jos se ei ole aktiivimalli", kertoo juontaja Annika Damström.

Katsojat vaikuttavat aiheeseen

Katsojat pääsevät illan aikana ensimmäistä kertaa äänestämään siitä, mistä lähetyksessä keskustellaan viimeisen puolituntisen aikana kello 22 - 22.30. Äänestyksen voi tehdä Yle.fi-sovelluksella jakamalla sydämiä. Äänestys avautuu pari tuntia ennen lähetystä ja tilanne päivittyy sovelluksessa reaaliaikaisesti.

"Haluamme antaa yleisölle mahdollisuuden vaikuttaa lähetyksen sisältöön. Tällä kertaa katsojat voivat äänestää siitä työllistymiseen liittyvästä aiheesta, johon he haluavat meidän pureutuvan. Eniten ääniä saanutta näkökulmaa käsitellään ohjelmassa", juontaja Markus Liimatainen sanoo.

Keskustele