Hyppää pääsisältöön

Historia: Kiinan länsimaalaiset lapset

Kiinaan asettuneiden länsimaisten perheiden lapset kasvatettiin kommunismin hengessä.
Kiinaan asettuneiden länsimaisten perheiden lapset kasvatettiin kommunismin hengessä. Kiinaan asettuneiden länsimaisten perheiden lapset kasvatettiin kommunismin hengessä. Yle TV1,Historia: Kiinan länsimaalaiset lapset

TV1 maanantaina 13.8.2018 klo 19.00 - 19.55
Katsottavissa Areenassa

Kiinassa alkoi vuonna 1966 kulttuurivallankumous. Yli miljoona nuorta kokoontui juhlimaan sitä Pekingiin.

Eri puolilta maailmaa liittyi mukaan ihmisiä, jotka vannoivat Maon nimeen. Kulttuurivallankumoukseen osallistui yli 400 ulkomaalaista.

Kiinaan asettuneiden länsimaisten perheiden lapset kasvatettiin kommunismin hengessä. Vanhempansa olivat kotoisin lännestä, mutta lapset kasvatettiin rakastamaan Maon kommunismia.

Heidät temmattiin mukaan vallankumoukseen jo teini-ikäisinä. Keitä olivat nämä lapset ja mikä on heidän unohdettu tarinansa?

Red Children. Ohjaus: Naoki Yonemoto. Tuotanto: Temjin Film/SHK, Ranska, 2017. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran helmikuussa 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.