Hyppää pääsisältöön

Nähdäänkö Dua Lipa ja Alma samalla lavalla Ruisrockissa, kuten Charli XCX ja Alma viime kesänä?

Dua Lipa tulee olemaan yksi Ruisrockin puhutuimmista tähdistä.

Dua Lipa // Kuva: EPA/VALENTIN FLAURAUD

Yksi Ruisrockin pääesiintyjistä on muutamassa vuodessa maailmantähdeksi noussut brittiartisti Dua Lipa, joka tunnetaan uniikista äänestään sekä r&b:tä, hiphopia ja popkoukkuja yhdistelevistä hiteistään, kuten New Rules, IDGAF, Hotter Than Hell ja Be The One. Dua Lipa loistaa myös Martin Garrixin kanssa kappaleessa Scared to Be Lonely.

Artisti yhdistelee biiseissään itsevarmoja, mutta haavoittuvaisia lyriikoita, vastustamattomia popkoukkuja ja elektronista tuotantoa. Dua Lipan biisit ovat soineet pitkään YleX:n Uuden musiikin ohjelmissa ja soittolistalla. YleX:n musiikkitoimittaja Anne Lainto on kuvaillut Dua Lipaa sekoitukseksi Jessie J:tä, Lana Del Reytä, Ella Eyreä ja Shuraa.

Dua Lipan keikalla tullaan todennäköisesti kuulemaan vahvaa yhteislaulua ja bailaamaan mahdollisimman pienissä kesävaatteissa Ruisrockin paahtavan auringon alla.

Dua Lipalla on myös tunnettu suomalainen ystävä, jonka nimi on Alma.

Alma on saanut kokea Dua Lipan kanssa, mitä hollywoodhenkinen highlife on, sillä he ovat olleet paparazzien kohteena bailatessaan yhdessä Charli XCX:n kanssa. Kolmikko on tehnyt yhdessä myös Alman tänä vuonna julkaistavaa debyyttialbumia, siksi olisikin hyvin mahdollista, että niin ikään Ruisrockissa esiintyvä Alma vierailisi Dua Lipan keikalla tai toisinpäin.

Viime kesänä Ruissin Rantalavalla Alman keikalla nähtiin Charli XCX. Ystävykset viilliintyivät silloin myös heittämään DJ-keikkoja niin festarialueella kuin virallisilla jatkoillakin Turun keskustassa Gong-klubilla. Ensi kesänä nähdään, kuinka villiksi Alman ja Dua Lipan festaribiletys yltyy. Ja onko maailmantähdellä ylipäätään aikaa jäädä hengailemaan Turkuun oman keikkansa lisäksi.

Dua Lipa on aiemmin esiintynyt Suomessa Helsingin Flow Festivalilla vuonna 2016. Silloin hänestä oli vasta kasvamassa sellainen maailmantähti, joka hän nyt on tullessaan Ruisrockiin.

Dua Lipa kasvattaa suosiotaan hurjalla vauhdilla. Hänet valittiin BBC Sound of -listalle vuonna 2016. Alma puolestaan ylsi BBC:n tuoreimmalle listalle. Tammikuussa 2017 Dua Lipa voitti EBBA Public Choice Award -palkinnon. Alma puolestaan palkittiin EBBA-pystillä tänä vuonna. Voidaanko siis ennustaa, että Almastakin on kasvamassa yhtä iso tähti kuin Dua Lipa jo on?

Tuli Alma vierailemaan lavalle tai ei, Dua Lipan keikasta tulee joka tapauksessa yksi Ruisrockin ja koko kesän odotetuimmista.

Lue myös:

Alma palkittiin Euroopan tärkeimmällä tulokaspalkinnolla: “Tämä on niin hullua”

Ruisrock julkisti monipuolisen kattauksen artisteja – mukana Dua Lipa, Years & Years ja Rag’n’Bone Man

Alman elämä on niin siistiä, että hän voi hengailla French Montanan kanssa New Yorkissa – Suomessa artisti haluaa tehdä perusjuttuja, kuten juoda kaljaa Kalliossa

Ruisrock 2017: Alma järjesti superyllätyksen ja kutsui Charli XCX:n Rantalavalle − katso koko keikka

Charli XCX saapuu Ruisrockiin – tällainen on ALMAn kanssa Los Angelesissa bailannut tähtiartisti