Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Kieltolaki pääkuva

VR-lasit päähän ja salakapakkaa etsimään – näin historia taipuu mobiilipeliksi

Screenshot Salakapakka-pelistä. Etualalla mieshahmo, joka juo teetä. Taustalla kahvilan tiski, jonka takana seisoo tarjoilija. Ruoka- ja juomalistat ovat seinällä tarjoilijan takana.
Sisäkuva salakapakasta Screenshot Salakapakka-pelistä. Etualalla mieshahmo, joka juo teetä. Taustalla kahvilan tiski, jonka takana seisoo tarjoilija. Ruoka- ja juomalistat ovat seinällä tarjoilijan takana. Kuva: Metropolia Kieltolaki,salakapakka

Omaksu etsivän rooli ja selvitä epäilyttävän kahvilan mysteeri. Soluttaudu, etsi todistusaineistoa, äläkä missään nimessä jää kiinni!

Elät Helsingissä 1920-luvulla, ja kieltolaki koettelee kaupunkilaisia. Olet saanut vihiä siitä, että erään kahvilan kellarissa sijaitsee salakapakka ja päätät mennä hieman nuuskimaan, sillä ilmiannolla voi tienata mehevän palkkion.

Astut viattoman näköiseen kahvilaan ja yrität kerätä mahdollisimman paljon todistusaineistoa, jotta saisit salakapakan paljastettua – mutta sinun on varottava, ettet itse herätä epäilyksiä ja paljastu salaisessa tehtävässäsi!

-> Tästä pääset VR-laseilla Salakapakkaan

Screenshot Salakapakka-pelistä. Salakapakan asiakashahmot istuvat sohvilla ja pöytien äärellä hämyisessä kellaritilassa.
Salakapakassa voi liikkua ja tutkiskella vapaasti. Screenshot Salakapakka-pelistä. Salakapakan asiakashahmot istuvat sohvilla ja pöytien äärellä hämyisessä kellaritilassa. Kuva: Metropolia Kieltolaki,salakapakka

Yle pyysi Metropolia ammattikorkeakoulun 3D-animoinnin ja -visualisoinnin kolmannen vuoden opiskelijoita inspiroitumaan Suomen kieltolaista ja suunnittelemaan mobiilipelin, joka voisi samalla olla sukellus ajan historiaan. Opiskelijoiden käsissä aiheesta syntyi Salakapakka-pelikokeilu, jonka voi ladata Oculus-sovelluksella vaikka heti.

Pelaaja viedään 1920-luvun kahvilaan, jossa voi rauhassa tutkiskella ja katsella – ja vaikka heitellä tavaroita, jos siltä tuntuu. Salakapakka on varmasti jossain, mutta missä? Ja miten sinne pääsee? Se pelaajan on ratkaistava itse etsimällä vihjeitä ja keräämällä todistusaineistoa. Kun salakapakka löytyy ja tarpeeksi painavia todisteita on kerätty, on vielä päästävä luikahtamaan huomaamatta ulos.

Salakapakka on VR-peli, jota voi pelata Samsungin Gear VR -virtuaalilaseilla ja ohjaimella. Gear VR on Samsungin mobiiliversio Oculus-teknologiasta. Ne ovat yhteensopivat noin kahdeksan Samsungin puhelinmallin kanssa.

Keskustele