Hyppää pääsisältöön

Todellisuus tarua koskettavampaa − käsikirjoittaja-pariskunta liikuttui suorassa lähetyksessä

Karoliina ja Niklas Lindgren Puoli seitsemän studiossa
Karoliina ja Niklas Lindgren Puoli seitsemän studiossa Kuva: Antti Karhumäki, YLE Niklas,käsikirjoittajat,Lindgren,Karoliina

Puoli seitsemässä koettiin liikuttavia hetkiä, kun käsikirjoittajat Karoliina ja Niklas Lindgren kertoivat keskosena syntyneestä perheenjäsenestään.
Pariskunnan toinen lapsi syntyi kaksi kuukautta etuajassa.

On hassua olla äiti, joka ei ole vastasyntyneensä kanssa

− On hassua olla äiti, joka ei ole vastasyntyneensä kanssa. Meidän pieni on Jorvin sairaalassa. Hän syntyi 2 kuukautta etuajassa. Voi kyllä oikein hyvin, mutta on viettänyt nyt 5 viikkoa tehohoidossa ja nyt jatkohoidossa. Karoliina kertoi viimeisistä viikoistaan.

Koko lähipiiri odottaa, milloin pienokainen saadaan kotiin. Influenssakauden vuoksi lasta ei pääse katsomaan muut kuin omat vanhemmat.

− Isoveli ei ole vielä nähnyt pikkuveljeänsä. Eivätkä isovanhemmat lastenlastaan. Kaikilla on kova odotus, että voivat ottaa tämä pienen syliin, vanhemmat kertoivat.

Mutta siellä on onneksi maailman ihanimpia hoitajia

Juontaja Tommy Fränti kysyi, miltä tuntuu, kun joutuu odottamaan.

− Kun sairaalaan mennään katsomaan vauvaa ja sitten sieltä pitää lähteä, niin onhan se kova paikka, pienokaisen isä totesi.

− Mutta siellä on onneksi maailman ihanimpia hoitajia, jotka on helliä, taitavia ja ihania. Heille voi soittaa milloin tahansa ja me soitammekin, Karoliina kertoi liikuttuneena.

Ja tässä huomaa sen, että oikea elämä tuo paljon enemmän tunteita kuin mikään käsikirjoitus, summasi lopuksi juontaja Tommy Fränti.

Omaa elämää tv-sarjassa

Pariskunnan ajankohtaisin työ on komediasarja Jättekiva, johon on ammennettu aineksia heidän omasta elämästään. Sarja kuvaa suomenruotsalaista miestä ja lappilaista naista − aivan kuten Lindgrenejä. Myös hahmojen luonteenpirteet tuntuvat tutuilta. Lindgrenien mukaan tapahtumat kertovat noin 7 vuotta sitten heille tapahtuneista asioista.

−Niklas on tosi laiska tekemään taustatutkimusta, tässä se oli tehty valmiiksi, Karoliina naurahtaa.

Herääkin kysymys, onko sitten käsikirjoittajilla mitään rajoja, joita ei voi ylittää, asioita joita ei voi kertoa.

− Olemme laittaneet kaikki omat kokemuksenmme peliin, mutta ehkä raja menee muissa perheenjäsenissä, Karoliina sanoo.

− Päähenkilöiden vanhemmat ovat fiktiivisiä ja kaukana meidän vanhemmistamme.

Sekä Karoliina että Niklas Lindgren kuuluvat maamme käsikirjoittajien kärkikastiin. Karoliina Lindgren on käsikirjoittanut muun muassa Armi elää -elokuvan, josta hän sai Jussi-palkinnon. Niklas toimii Putouksen pääkäsikirjoittajana. Lisäksi hän on työskennellyt muun muassa Pasila 2.5 -komediasarjan pääkirjoittajana ja ohjasi kaksi sarjan tuotantokautta.

Molemmat ovat opiskelleet alaa taideteollisessa korkeakoulussa, missä he ovat aikoinaan myös tutustuneet toisiinsa.

Katso koko ohjelma alla olevasta linkistä.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän