Hyppää pääsisältöön

Fitnessmalli Janni Hussi urheilu-uransa täyskäännöksestä: "Se oli täydellinen romahdus"

Janni Hussi Puoli seitsemän loungessa
Janni Hussi Puoli seitsemän loungessa Kuva: Antti Karhumäki, YLE Janni Hussi

Fitnessmallina ja bloggaajana tunnetuksi tullut Janni Hussi kertoi hetkistä, jotka muuttivat hänen urheilu-uransa. Huippuunsa viety treenaus, työkuorma ja dieetit aiheuttivat täydellisen romahduksen. Ohjelma lopuksi Hussi kajautti ilmoille Kuhmoa käsittelevän ylistyslaulun, jonka oli tehnyt ollessaan 8-vuotias.

Nuoruudessaan Janni Hussi harrasti lukuisia eri urheilulajeja taitoluistelusta karateen. Hussi on urheilullista sukua: isä ja isoisä olivat pesäpalloilijoita. Janni innostui kuitenkin jalkapallosta, jota hän pelasikin 13 vuotta. Pallon potkiminen loppui kuitenkin polvivammaan.

− Tajusin, että en pelaa enää jalkapalloa, enkä potkaise tällä polvella enää kertaakaan, Hussi kertoo.

poimin niitä kaurahiutaleita yksitellen pois, ettei varmasti mene dieetti pilalle

Siirtyminen fitness-urheilun pariin oli helppo ja luonnollinen. Hussille uusi laji oli kuitenkin selkeästi urheilua, ei elämäntyyli. Hän kilpaili SM-tasolla neljän vuoden ajan ja parjäsi hyvin. Elämäntyyli oli hyvin kurinalaista ja kaikki ruoat menivät suuhun vaa’an kautta.

− Jos ohjelmaan oli merkitty 40 grammaa kaurahiutaleita ja lautaselle tuli 42 grammaa, niin poimin niitä kaurahiutaleita yksitellen pois, ettei varmasti mene dieetti pilalle tämän 2 gramman takia, Hussi päivittelee.

Kroppa lopetti toiminnan koirapuistossa

Hän kulutti itsensä loppuun, kun elämä pyöri vain urheilun, töiden ja kurinalaisen ruoanlaiton ympärillä. Viimeisinä aikoina hän oli ollut yhteen putkeen 26 viikko kisadieetillä ja heräsi neljän aikaan aamuyöstä, jotta ehti tehdä tarvittavat treenit ennen töiden aloittamista. Lisäksi hän nukkui vähän. Eräänä päivänä Koirapuistossa tapahtui käänne, täydellinen romahdus.

− Olin heittämässä Harri-koiralle tennispalloa ja mulle tuli olo, että en jaksa. Käsi ei totellut. Se oli ihan täydellinen romahdus. Kroppa ja mieli sanoivat, että nyt rauhoitu, Hussi muistelee vakavana.

Hussi päätti muuttaa elämänsä suuntaa.

− En halunnut elää tällaisella kuormituksella koko ajan, Elämä oli ollut pelkkää suorittamista työstä, treeneistä ja ruoanlaitosta toiseen.

Bloggari tekee videoita ja huumoria

Nykyisin Hussi on fitnessmalli ja liikunta-alan yrittäjä. Koulutukseltaan hän on liikuntaneuvoja ja valmistunut Suomen Urheiluopistosta.

Hussi on innokas bloggaaja. Viime aikoina hän on ottanut kantaa toisten ihmisten ulkonäön arvosteluun liittyviin kirjoituksiin. Lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä Biisonimafia-huumoriryhmän kanssa. Ohjelma lopussa Hussi kajautti ilmoille Kuhmoa käsittelevän ylistyslaulun "Kuhmossa on säpinää," jonka oli tehnyt ollessaan 9-vuotias.

Katso koko lähetys alla olevasta linkistä.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän