Hyppää pääsisältöön

”Minkälaista Lapissa on?” – Midsomerin murhien Neil Dudgeon sai faneiltaan tietoa Suomesta

Helsingin vierailullaan näyttelijä Neil Dudgeon tapasi maanantaina 12.2. joukon Midsomerin faneja iltapäiväteellä.
Näyttelijä Neil Dudgeon ja fanit Martti Suninen, Anja Juurus, Heli Stenberg-Salonen ja Tea Vierma. Helsingin vierailullaan näyttelijä Neil Dudgeon tapasi maanantaina 12.2. joukon Midsomerin faneja iltapäiväteellä. Kuva: Ilmari Fabritius Midsomerin murhat,Yle TV1

Midsomerin murhien tähtinäyttelijä Neil Dudgeon vieraili kahden päivän ajan Suomessa.

Sarjan karismaattinen päähenkilö, ylikomisario John Barnaby eli Neil Dudgeon tapasi faneja maanantaina 12.2.

Iltapäiväteelle osallistuivat Heli Stenberg-Salonen Turengista, Tea Vierma Keravalta, Anja Juurus Hämeenlinnasta ja Martti Suninen Lahdesta. Ennen tilaisuuden alkua fanit ehtivät kertoa hieman itsestään.

Huolella mietittyä

Heli rakastaa brittisarjoja yli kaiken. ”Roolitus on loistavaa, ihmiset ovat oikeiden ihmisten näköisiä, niin myös Midsomerin murhissa. Ihailen brittiläistä maaseutua ja nummia. Kaikki on sarjassa niin huolella mietittyä.”

”Monessa tarinassa viitataan kylissä esiintyvään noituuteen tai keskiaikaiseen vainoon. Onkohan se yleistäkin Britanniassa?”, Heli naurahtaa.

Tea kuuluu myös brittisarjojen intohimoisiin faneihin. Kaulassa hänellä roikkuu Hyacinth Bucket -riipus!

”Kun Midsomerin Tom Barnaby jäi eläkkeelle, tilanne vaati totuttelua. Olen enemmän kuin tyytyväinen John Barnabyn hahmoon. Midsomersia seuraan koirankin takia. Se on nerokas valinta ylikomisarion perheeseen ja tuo lämpöä tarinaan.”

Näyttelijä Nei Dudgeon tapasi suomalaisfanejaan iltapäiväteellä.
Näyttelijä Nei Dudgeon tapasi suomalaisfanejaan iltapäiväteellä. Kuva: Ilmari Fabritius Midsomerin murhat,Yle TV1,Neil Dudgeon

Lumoava tunnusmusiikki

Anjalla on tiivis suhde Midsomerin murhiin, sillä hän on nähnyt kaikki jaksot! Hän arvostaa sarjan rauhallista kerrontatyyliä ja sitä, että sarjan ihmiset ovat aitoja.

”Rakastan tunnusmusiikkia! Kun Neil tuli mukaan sarjaan, kesti hieman aikaa tutustua John Barnabyyn. Hyvin kävi ja nyt vielä pääsin tapaamaankin häntä!”

Martti pitää brittisarjoista, sillä niissä ei vinguteta renkaita eikä paukutella aseita amerikkalaissarjojen tyyliin. ”Tykkään Midsomereissa siitä, että se on jaksotettu, jatkuvajuonisiin meinaa kyllästyä. On siistiä, että tarina kerrotaan loppuun asti.”

Mukavia faneja!

Pari tuntia kestäneen iltapäiväteen aikana Neil ja neljä fania keskustelivat vilkkaasti Midsomerin murhista ja brittidraamasta.

Neil oli kiinnostunut kuulemaan Suomesta ja erityisesti Lapista, jonne hän toivoo matkaavansa seuraavan kerran hiihtämään perheensä kanssa.

Neil oli vaikuttunut suomalaisfanien tapaamisesta.

”Kaikki olivat mukavia faneja ja kiinnostuneita brittidraamasta. Oli todella hienoa istua rauhassa pari tuntia ja jutella heidän kanssaan. Sain paljon tietoa siitä, miten täällä Suomessa eletään.”

”Kuin Lontoossa olisi ollut”

Iltapäivä Neilin seurassa vierähti nopeasti. Oli aika hyvästellä ja kuulostella tunnelmia. Tilaisuuden jälkeen Martin, Anjan, Helin ja Tean mietteet olivat enemmän kuin tyytyväisiä.

"Ihana Iltapäiväteehetki, mahtava oli tavata herrasmies Lontoosta!"

"Nyt vaan odotetaan uusia jaksoja, kun kerran tunnetaan Neil, meidän tuttu!"

"Ensimmäisen kerran ikinä iltapäiväteellä. On kuin Lontoossa olisi ollut – ja vielä John Barnabyn seurassa. Huh!"

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.