Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Uutisilla ja ajankohtaisohjelmilla on keskeinen paikka Yle Radio Suomessa

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja.

Keski-Uusimaan kolumnissaan A-P Pietilä kirjoittaa otsikolla Asia ei kelpaa uutisiin (Keski-Uusimaa 6.2.) Ylen radion uutis-ja ajankohtaisohjelmista. Kirjoituksen viesti on selvä, mutta siinä on virheitä, jotka on syytä korjata.

Ylelle radion uutisten ja ajankohtaisohjelmien linja on selvästi määritelty. Yle Radio Suomen ja Yle Radio 1:n uutistarjonta pysyy vahvana. Radio Suomessa uutisia kuullaan edelleen tasatunnein ympäri vuorokauden ja vuoden.

Radio Suomen keskipäivä uudistuu: Ajantasan laadukas sisältö säilyy ja siirtyy uuteen ajankohtaisohjelmaan. Asiapuhe saa kanavalta tunnin lisää ohjelma-aikaa parhaaseen kuunteluaikaan.

Yle Radio 1:n Ykkösaamu saa lisää ohjelma-aikaa ja Yle Puheen uutistoimintaa vahvistetaan. Yle Puheen aamuun tehdään ensimmäistä kertaa kanavalle tuotettua omaa uutistarjontaa. Yle hakee tällä uusia uutisyleisöjä kanavalle.

Muutosten taustalla on halu vahvistaa yleisön arvostamia uutis- ja ajankohtaisohjelmia. Yle haluaa myös julkisen palvelun tehtävänsä mukaisesti palvella kaikkia suomalaisia alati muuttuvassa mediaympäristössä.

Yhtiön uutis- ja ajankohtaistoiminnan johto tukee näitä muutoksia. Muun väittäminen ei pidä paikkaansa.

Marjo Ahonen
Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan radio- ja tv-lähetyksistä vastaava päällikkö
Marja Keskitalo
Ylen radiopäällikkö

  • Yle vastaa: Uutisten siirto palvelee katsojia

    TV-uutisten siirto TV1:lle on tehty suomalaisten takia.

    Hämeen Sanomien päätoimittaja epäilee, että Yle haluaa uutisillan muutoksilla kilpailla MTV:n uutisten kanssa ja ehdottaa Suomeen ns. Tanskan mallia. Viestinnän päällikkö Jere Nurminen vastaa.