Hyppää pääsisältöön

Big Star: Nothing Can Hurt Me

Big Star eli Andy Hummel, Jody Stephens, Chris Bell ja Alex Chilton.
He olivat Big Star: Andy Hummel, Jody Stephens, Chris Bell ja Alex Chilton. Big Star eli Andy Hummel, Jody Stephens, Chris Bell ja Alex Chilton. Big Star,Big Star: Nothing Can Hurt Me,teeman rockdokumentit

Dokumenttielokuva Big Starista eli "hienoimmasta yhtyeestä joka ei koskaan menestynyt".

Se on surullista, sillä ne olivat vuosikymmenen parhaita levyjä eikä kukaan kuullut niitä."― Mike Mills, R.E.M.

Big Star: Nothing Can Hurt Me on rakkaudella tehty pitkä dokumenttielokuva memphisiläisestä popyhtyeestä, josta piti tulla 1970-luvulla maailmankuulu mutta josta tulikin kulttibändien kulttibändi – muusikkojen, kriitikkojen ja asianharrastajien kiihkeän fanituksen kohde. Big Star oli "hienoin yhtye joka ei koskaan menestynyt".

Alkuperäinen Big Star oli koossa vain vuodet 1971–74. Sen perustivat ja alkuvaiheessa suurimman osan lauluista kirjoittivat Alex Chilton ja Chris Bell.

Big Star teki kolme albumia, joista ei tullut kaupallisia menestyksiä ja joita ei edes oikein levitetty, mutta joista vuosien myötä on tullut yhä tärkeämpi osa rockin historiaa. #1 Record, Radio City ja Third/Sister Lovers on nähty niin power popin kuin vaihtoehtorockin merkkiteoksina ja edelläkävijöinä.

1980-luvulla yhtyeen maine alkoi kasvaa kuuluisien fanien myötä. Muun muassa R.E.M., The Replacements, Belle & Sebastian, Teenage Fanclub, Elliot Smith, Ken Stringfellow, Cheap Trick ja The Flaming Lips ovat puhuneet Big Starin vaikutuksesta musiikkiinsa.

1990-luvun alussa Big Star koottiin jälleen, nyt Posies-yhtyeen soittajilla täydennettynä. Yhtye jatkoi keikkailua kunnes yhtyeen johtaja Alex Chilton kuoli vuonna 2010.

Big Starin alkuperäisestä kokoonpanosta on enää hengissä rumpali Jody Stephens, joka on osallistunut myös Big Star -tribuutteihin. Basisti Andy Hummel jätti yhtyeen Radio Cityn jälkeen ja kuoli vuonna 2010. Masennuksesta kärsinyt Chris Bell oli jättänyt yhtyeen jo ensilevyn jälkeen. Bell kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 1978.

Yhdysvalloissa elokuvateatterilevityksessä vuonna 2013 olleen dokumentin ohjasivat Drew DeNicola ja Olivia Mori. Teeman esitys 6.4.2014 oli elokuvan Suomen-ensi-ilta.

Dokumentti uusitaan Teemalla 14.2.2018 kello 23.05. Areenassa se on katsottavissa kaksi viikkoa esityksen jälkeen.

 • Big Star: Nothing Can Hurt Me, USA 2012. Dokumenttielokuva, ohjaus Drew DeNicola & Olivia Mori.

Esittely on kirjoitettu maaliskuussa 2014 Teeman ensiesityksen yhteyteen.

Joskus menestyksen puute pakottaa tekijät menemään syvemmälle itseensä, se on Big Starin tarinan paras puoli."― Lenny Kaye, Patti Smith Group
 • You're So Vain – Rockin klassikkolevyt: Carly Simon

  Laulaja-lauluntekijä kertoo levynteosta ja elämästään.

  Suositussa sarjassa kerrotaan No Secrets -albumin tarina, pääkertojana avomielinen Carly Simon itse. Albumi ja siltä lohkaistu single You're So Vain tekivät laulaja-lauluntekijä Carly Simonista maailmanlaajuisen tähden. Teema lauantaina 13.10. klo 20. Areenassa kaksi kuukautta Carly Simon (s. 1945) on sukupolvensa tärkeimpiä amerikkalaisia laulaja-lauluntekijöitä.

 • Matti Rönkä paljastaa: Tulossa uusi Viktor Kärppä -dekkari

  Matti Röngältä tulossa Kärppä-dekkari

  Matti Röngän esikoisdekkari Tappajan näköinen mies ilmestyi vuonna 2002. Röngän dekkareiden päähenkilö inkeriläinen paluumuuttaja Viktor Kärppä lunasti paikkansa suomalaisten sydämissä. Viimeisin ja viimeiseksi tarkoitettu Kärppä-dekkari ilmestyi vuonna 2013. Arkistovieraana -haastattelussa Matti Rönkä kuitenkin paljastaa, että Viktor Kärppä tekee vielä paluun.

 • Ryhmäteatterin puoli vuosisataa ja kolme kautta

  Mika Kaurismäen dokumentin ensiesitys Teemalla 13.10.

  ”Se oli perhe, se oli bändi, se oli yhteisö. Koskaan ei keskusteltu rahasta.” Mika Kaurismäen dokumenttielokuva kertoo legendaarisen Ryhmiksen tarinan. Ensiesitys Teemalauantaissa 13.10.

Yle Teema

 • Marianne Faithfullilla on ääni, jollaista kukaan ei saa ilmaiseksi

  Uusi dokumenttielokuva kertoo laulajan elämästä ja urasta.

  Marianne Faithfull on kokenut paljon, ja se kuuluu hänen äänessään. Dokumenttielokuvan upean laulajan tapahtumarikkaasta elämästä ja hienosta musiikillisesta urasta on ohjannut näyttelijä Sandrine Bonnaire. Suomen-ensi-ilta Teemalla 29.9.

 • Musiikkia, elokuvaa, dokumentteja, kissoja: Teeman lauantai-illat syksyllä 2018

  Musiikkidokumenteissa on naisten vuoro.

  Teeman lauantai-illoissa tarjotaan syksyllä tuhti annos musiikkia. Musiikkidokumenteissa alkaa syyskuussa naisten vuoro: juhlimme omaperäisiä ääniä Marianne Faithfullista funkin kuningattareen Betty Davisiin ja grungepunkbändiin L7. Syksyn teemailtojen tähtiä ovat muun muassa Iggy Pop, Sting, Danny, Agnès Varda, Ryhmäteatterin väki, Peggy Guggenheim, Samuel Fuller ja Istanbulin kissat.

 • Teeman syksyn 2018 elokuvat ja Teemalauantait

  Ranskalaista elokuvaa, rikosta, kuulentoja, Kurosawaa...

  Teemalla vietetään ranskalaisen elokuvan syksyä, erityisesti Kino Klassikossa. Loppusyksystä nähdään myös Kurosawan samuraielokuvia. Kino Suomen teemana ovat Tallinna ja rikos. Ensi-illoissa muun muassa salaisuuksia kuulennoista ja uutta elokuvaa Ranskasta. Elokuvafestivaalia vietetään marras–joulukuun vaihteessa.

 • Brittibändi 10cc hajosi vain kuukausia superhittinsä jälkeen

  Jäsenet muistelevat huippuaikoja 40 vuotta myöhemmin.

  I'm not in love, so don't forget it... 10cc:n alkuperäisjäsenet kokoontuivat 40 vuotta myöhemmin muistelemaan matkaa maineeseen, levyjen tekoa, kiertueita ja yhtyeen hajoamista Teema lauantaina 1.9.2018 klo 20.00. Areenassa 30 päivää Brittiyhtye 10cc julkaisi suurimman hittinsä kesällä 1975.

 • Klassinen musiikki Teemalla ja Areenassa lokakuussa 2018

  Kohokohtina Pikaparantola, Tosca ja Paulon sellokilpailu.

  Lokakuun klassisen musiikin kohokohtia Teeman ja Areenan ohjelmissa ovat mm. Kansallisoopperan Pikaparantola ja Tosca suorina sekä kansainvälinen Paulon sellokilpailu. Ohjelmassa myös mm. RSO:n ja HKO:n konsertteja, Brahmsia ja Bernsteiniä... Suorat Areena-lähetykset katsottavina Teeman Areena-kanavalla tiistai 2.10.

 • Koko maailman taiteen historia BBC:n uudessa suursarjassa

  Luovuuden katkeamaton ketju ulottuu vuosituhansien taakse

  Kulttuurien juurilla on BBC:n uusi yhdeksänosainen suursarja koko maailman kuvataiteen historiasta varhaisimmista luolamaalauksista nykypäivään – ja tulevaisuuteenkin. Teema tiistaisin 21.8. – 19.10.

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!