Hyppää pääsisältöön

Maalaa raikas taulu suosikkivalokuvastasi

Valokuvan muuttaminen maalaukseksi on projekti, johon harva ryhtyy. Kikkana on yksinkertaistaminen – on olemassa fiksuja oikoteitä, joilla voit tehdä suosikkivalokuvastasi modernin taulun.

Yksi suosikkimateriaaleistani on OSB-levy. Siinä on ihana pinta, joka soveltuu hyvin maalaamiseen ja on hieno myös sellaisenaan. Levy on pohjana taulussa, joka tehdään sekatekniikalla eli akryylivärin, lyijykynäviivojen ja tussiviivojen yhdistelmänä.

Tarvikkeet:

  • valokuva
  • OSB-levy
  • lyijykynä
  • vedenkestävä tussi
  • akryylivärejä
  • siveltimiä

Ja jos käytössäsi on vanha tekniikkaa:

  • piirtoheitin
  • piirtoheitinkalvo

Vaihe 1. Piirrä valokuvasta

Laita piirtoheitinkalvo kuvan päälle ja piirrä se piirtoheitinkalvolle. Älä piirrä kaikkia yksityiskohtia vaan yksinkertaista viivoja ja muotoja. Sen, mikä on liian pientä tai häiritsevää kuvassa, voi jättää pois.

Vaihe 2. Siirrä kuva levylle

Päätin käyttää vanhaa tekniikkaa. Perinteistä piirtoheitintä voi olla enää vaikea löytää, mutta vähän modernimpi videotykkikin käy yhtä hyvin. Kopiokoneella voi myös kopioida valokuvan valmiiksi oikeankokoiseksi ja piirtää sitten aiheen levyyn hiilipaperin avulla. Pääasia on, että saat kuvan siirrettyä levyyn.

Vaihe 3. Vahvista linjat

Kun luonnos on valmis, aseta levy vaakatasoon ja vahvista lyijykynäviivat mustalla tussilla.

Vaihe 4. Maalaa, käytä tussia ja viivoita

Nyt on vain täytettävä alueet. Osa täytetään väreillä, osa lyijykynällä ja lopuksi valitut kohdat mustalla tussilla.

Viivoittamalla jonkin kohdan tai muodon, luot volyymia ja jännitystä muuten yksinkertaisiin linjoihin.

Katso alkuperäistä kuvaa ja valitse ne kohdat, jotka haluat maalata. Tekemällä niistä yksivärisiä tyyliteltyjä lohkoja, saat tauluun modernin ja raikkaan ilmeen.

Päätä myös, mitkä kohdat jätät koskemattomiksi niin, että levyn kaunis pinta näkyy.

Vahvista ääriviivat mustalla tussilla, mutta jätä myös maalattujen pintojen yhtymäkohtia ilman mustaa rajausta.

Ota taiteellisia vapauksia

Valokuvani on 1950-luvulta, ja maalaus sai siksi pastellisävyt, jotka täsmäävät alkuperäisen kanssa. Voit tehdä niin kuin haluat – säilyttää valokuvan sävyt tai muuttaa värimaailman täysin.

Kun taideteoksesi on valmis, laita se nojaamaan seinään. Käsittelemättömine reunoineen se huokuu itsestään selvää arvokkuutta. Se on yksinkertaistamisen, parin fiksun kikan ja taiteellisen vapauden tulos.