Hyppää pääsisältöön

Taikaa talvilomaan Areenan fantasialeffoista

Nuori nainen miekka kädessään
Bingbing Li näyttelee Kaksi mestaria -elokuvassa. Yle Kuvapalvelu. Nuori nainen miekka kädessään elokuvat

Fantasiaelokuvat ovat vahvasti esillä Yle Areenan talviloman leffajulkaisuissa. Jännittävät ja näyttävät spektaakkelit antavat mahdollisuuden irrottautua arjesta ja uppoutua fantasiamaailmoihin. Elokuvat ovat katsottavissa Areenassa kuukauden ajan 16.2.2018 alkaen.

Zhang Ziyi esittää sokeaa tanssijaa Xiao Meitä elokuvassa Lentävien tikarien talo.
Lentävien tikarien talo. Zhang Ziyi esittää sokeaa tanssijaa Xiao Meitä elokuvassa Lentävien tikarien talo. Kuva: (c) Elite Group (2003) Enterprises Inc. xiao mei
Maisemakuva seikkailufantasiaelokuvasta
The Fall. Yle Kuvapalvelu Maisemakuva seikkailufantasiaelokuvasta elokuvat
Jet Li ja Jackie Chan kung-fu-elokuvassa
Kaksi mestaria. Yle Kuvapalvelu Jet Li ja Jackie Chan kung-fu-elokuvassa elokuvat

Lentävien tikarien talo
(Shi mian mai fu, Kiina 2004. Ohjaus: Zhang Yimou)

Historiallinen seikkailuelokuva 800-luvun Tang-dynastian ajan kahdesta kiinalaispoliisista, jotka ihastuvat jahtaamaansa naiskapinalliseen. Tarinan juoni on ohut ja yksinkertainen, mutta jaksaa kantaa hyvin.

Elokuvan parhaimmat ansiot ovat kuitenkin sen visuaalisuudessa. Syksyn värit, lumimyrsky tai satumainen bambumetsä yhdessä onnistuneen musiikin kanssa luovat taianomaisen tunnelman. Pääosissa nähdään Andy Lau, Zhang Ziyi ja Takeshi Kaneshiro.

The Fall
(The Fall, USA, Intia 2006. Ohjaus: Tarsem Singh)

Tämä intialais-yhdysvaltalainen fantasiaelokuva perustuu Valeri Petrovin käsikirjoittamaan bulgarialaiseen elokuvaan Jo ho ho vuodelta 1981. Elokuvaa tehtiin neljä vuotta ja sitä kuvattiin yli kahdessakymmenessä maassa. Ohjaaja Tarsem Singh rahoitti elokuvan enimmäkseen itse saadakseen siitä enemmän oman visionsa mukaisen.

Näyttävä seikkailufantasia käynnistyy 1920-luvun Hollywoodista, missä sairaalaan joutunut stuntmies alkaa kertoa lapsipotilaalle mielikuvituksellista tarinaa viidestä myyttisestä sankarista. Onpa joku pitänyt tätä maailman kauneimpana elokuvana.

Kaksi mestaria
(The Forbidden Kingdom, USA/Kiina 2008. Ohjaus: Rob Minkoff)

Seikkailufantasia amerikkalaisesta teinipojasta, joka etsiessään laittomia kung fu -leffoja Los Angelesissa sinkoutuu muinaiseen Kiinaan tarunomaisten sotureiden ja sotapäälliköiden keskelle. Taistelulajien tähdet Jet Li ja Jackie Chan esiintyivät ensimmäistä kertaa samassa elokuvassa. Elokuvan koreografia on Yuen Woo-pingin (Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme) käsialaa.

Fantasiaseikkailun prinsessa
Kuuprinsessa. Yle Kuvapalvelu Fantasiaseikkailun prinsessa elokuvat
Kate Hudson
Tyttösi sun ja mun. Yle Kuvapalvelu Kate Hudson elokuvat
bild ur filmen the road med viggo mortensen och kodi smit-mcphee
Tie. bild ur filmen the road med viggo mortensen och kodi smit-mcphee Kuva: 2929/Dimension Films

Kuuprinsessa
(The Secret of Moonacre, Britannia 2008. Ohjaus: Gabor Csupo)

Nuorille suunnatussa fantasiaelokuvassa 13-vuotias orpotyttö muuttaa setänsä salaperäiseen kartanoon, jonka muurit kätkevät sisäänsä huimia salaisuuksia ja seikkailuja. Fantasiaseikkailu perustuu yhteen J.K. Rowlingin lapsuuden suurimmista lempikirjoista, Elizabeth Goudgen The Little White Horse.

Tyttösi sun ja mun
(My Best Friend's Girl, USA 2008. Ohjaus: Howard Deutch)

Ronskissa komediassa nuori mies Tank (Dane Cook) vie työkseen naisia maailman kamalimmille treffeille, jotta nämä ymmärtäisivät, millainen aarre heidän oma poikaystävänsä on. Eräillä treffeillä Tank tapaa työkaverin ihastuksen kohteen (Kate Hudson), joka ihastuu Tankiin törkeästä käyttäytymisestä huolimatta, osin jopa sen takia. Syntyy omalaatuista kolmiodraamaa.

Tie
(The Road, USA 2009. Ohjaus: John Hillcoat)
Tämä jännitysdraama ei ole mikään hyvän mielen elokuva. Synkässä suurtuhon maailmassa isä (Viggo Mortensen) ja poika (Kodi Smit-McPhee) matkaavat tuhoutuneen Amerikan halki kohti rannikkoa aseistautuneita jengejä väistellen. Ruokaa ei juuri ole, luonto on kuollut ja kannibalismi on arkipäivää.

Nick Caven ja Warren Ellisin musiikki sopii elokuvan ankeaan värimaailmaan. Aiheestaan huolimatta elokuvassa vilautetaan myös, joskin melko harvoin, toiveikkuutta ja rakkautta isän ja pojan välisessä suhteessa. Elokuva perustuu Cormac McCarthyn Pulitzer-palkittuun romaaniin.

Areenan talvilomaleffat katsottavissa 16.2 - 17.3.2018

Älä unohda näitä Areenassa:
Elokuvat
Ahmi koko kausi! - Bingetä Areenan suosikkisarjoja

Lue myös - yle.fi:stä poimittua