Hyppää pääsisältöön

Valtakunnallinen keikkapäivä tarjosi useita ilmaiskeikkoja Helsingissä: Pasa ja Emma-kohun aiheuttanut Leo rokkasivat Nosturissa, Kuumaa tanssitti Tavastialla ja Elias Gould tunnelmoi Korjaamolla

YleX kävi Pasan, Leon, Elias Gouldin ja Kuumaa-yhtyeen keikoilla Helsingissä Ystävänpäivän ja Valtakunnallisen keikkapäivän kunniaksi.

Kuumaa-yhtye Tavastialla valtakunnallisena keikkapäivänä. // Kuva: Ylex / Markku Haavisto

Nosturin Elmun baarissa esiintyivät toista albumiaan parhaillaan tekevä Pasa sekä Emma Gaalassa kiitospuheen kiroilullaan hiljattain kohun aiheuttanut Leo.

Pasan viime vuonna alkaneen comebackin myötä yhtye on maalannut kasvoihinsa värikkäät ja yhtenäiset maskit keikoilleen. Sama teema toistuu myös promokuvissa. Pieneksi ongelmaksi on aiheutunut hikoilu keikoilla, sillä se saa maskit leviämään jopa silmiin. Varsinkin laulaja Henri Piispasella.

Keikan jälkeen Pasa-muusikot Feniks Willamo ja Otto Petteri Piispanen tuskailevat, etteivät ole vielä oikein oppineet pesemään meikkejään kunnolla.

Pasa on valitettavasti tiputtanut keikkasetistään debyyttialbuminsa hienoimman kappaleen eli Outolinnun pois. Muusikot lupailevat, että se tullaan jatkossa kuitenkin pitämään todennäköisesti encore-biisinä mukana.

Keikalla kuultiin tietenkin viime vuonna julkaistut sinkut Jää vielä Helsinkiin, Yoko & John ja Ei vaihdeta numeroita. Yhtye julkaisee seuraavan singlen kevään aikana. Bändi lupailee kakkosalbumiaan ensi syksylle.

Pasan uudet promokuvat on ottanut Juhana Selin, joka on kuvannut myös Kauriinmetsästäjiä ja Vestaa. // Kuva: Promokuva: Juhana Selin

Karismaattinen Leo laulatti yleisöä

Hiljattain Vuoden tulokas -Emmalla palkittu Leo yritti vältellä kiroilua tällä kertaa. Laulaja toivotti useaan kertaan hyvää ystävänpäivää kaikille ja kiitteli ihanaa yleisöä.

Karismaattinen Leo on parhaimmillaan livenä. Albumia rokimpi ilmaisu tuo kappaleisiin uuden kulman yleisön edessä. Etenkin Mun kamat takas tuo -kappale toimii erinomaisesti juuri keikoilla. Radiohitiksi siitä ei ole. Yhteislauluun yllytti erityisesti yleisön tuntemat sinkkubiisit Kaikki mitä rakastin ja Sano mitä sanot. Leo saa yleisön kuin yleisön aina taputtamaan keikoillaan mukana. Se on hänen erikoistaitonsa.

Ennen Me ei oltu niin kuin muut -kappaletta Leo kertoi henkilökohtaisen tarinan biisin taustalta. Kappaleen kirsikkapuut olivat oikeassa elämässä omenapuita, jotka he istuttivat perheen kanssa Porvoossa sijainneelle kesäpaikalleen. Perheen tarkoitus oli seurata, kuinka puut kasvavat isoiksi, mutta paikka myytiinkin jo kolmen vuoden päästä istutuksesta, joten puut kasvavat nyt Leon laulussa.

Leo soitti myös perjantaina 16. helmikuuta julkaistavan Jos käykin niin -sinkkunsa ensimmäistä kertaa livenä bändinsä kanssa. Biisi erottui muusta setistä elektronisemmilla soundeilla.

Yleisössä oli myös useita julkkiksia, kuten muusikot Janna ja Mikko Von Hertzen sekä malli-juontaja Maryam Razavi.

Leo voitti Vuoden tulokas -Emman. // Kuva: Juuli Aschan / YleX

Kuumaan energinen esiintyminen sai yleisön pomppimaan villisti mukana

Hyvässä nosteessa oleva pop-yhtye Kuumaa esiintyi Tavastialla uskollisille faneille. Kun laulajan Johannes Brotherus kysyi yleisöltä, moniko on ensimmäistä kertaa bändin keikalla, juuri kukaan yleisöstä ei ilmiantanut itseään. Sen huomasi myös keikan aikana, sillä kappaleet olivat yleisölle tuttuja ja yleisö yhtyi nopeasti yhteislauluun.

Yksi keikan erikoisuuksista oli Kuumaan vetämä cover Tehosekoittimen kappaleesta Kaikki nuoret tyypit. Klassikko kuitenkin upposi nuoreen yleisöön, joka lauloi kertosäkeiden mukana Brotheruksen laulattamana.

Laulaja Johannes Brotheruksen lisäksi Kuumaa-yhtyeeseen kuuluvat kosketinsoittaja Antti Heiskala, rumpali Jonttu Luhtavaara, kitaristi Aapo Närhi ja basisti Aarni Soivio.

Kuumaa on yksi tämän vuoden YleX:n läpimurtoartisteista.

Faneista koostunut yleisö lauloi mukana. // Kuva: YleX / Markku Haavisto

Elias Gouldin tunnelmallinen esiintyminen kosketti yleisöä ystävänpäivänä

Elias Gould esiintyi täyteen pakatulla Korjaamon Vintillä. Keikka hehkui ystävänpäivän tunnelmaa, sillä Gould esitti rakkauslauluja punertavien valojen loisteessa ja yleisössä show’ta seuraavat pariskunnat pitelivät toisistaan tiukasti kiinni.

Gould esitti julkaistujen kappaleidensa lisäksi paljon tulevan levyn materiaalia. Levynteon vuoksi keikkailua vähentänyt laulaja vaikutti vilpittömältä kertoessaan, miten hyvältä tuntui nousta lavalle ystävänpäivänä, vaikka on pyrkinyt vähentämään keikkoja saadakseen debyyttilevyn valmiiksi.

Vajaan tunnin mittaisen esityksen päätteeksi Elias Gould veti vielä viimeisimmän singlensä Loistava, joka tempasi haltioituneena keikkaa seuranneen yleisön mukaansa. Nuoren yleisön oli helppo samastua Gouldin sanoituksiin, joten keikan loppuun asti Korjaamolla vallitsi hyväntuulinen ja levollinen fiilis.

Elias Gould esiintyi tunnelmallisessa valaistuksessa. // Kuva: YleX / Markku Haavisto

Lisäksi Valtakunnallinen keikkapäivä tarjosi nähtävää ympäri Suomea muun muassa Tampereen Klubilla, Hämeenlinnan Suistoklubilla, Turun Gongissa, Seinäjoen Rytmikorjaamolla ja Jyväskylän Lutakossa.