Hyppää pääsisältöön

Viro – tuulten pieksämä maa

Koskettava draamasarja kertoo Viron kohtalonvuosista ja kahden perheen nuorukaisesta.
Virolaisen draamasarjan päärooleissa näyttelevät Märt Avandi (vas.) ja Rasmus Kaljujärv. Koskettava draamasarja kertoo Viron kohtalonvuosista ja kahden perheen nuorukaisesta. Yle TV1,Viro tuulten pieksämä maa

TV1 lauantaisin 17.2. - 12.5.2018 klo 15.45 - 16.44
Katsottavissa Yle Areenassa

Koskettava virolainen draamasarja Viro – tuulten pieksämä maa (12) kertoo maan kohtalonvuosista 1917 - 1941.

Tarinan keskiössä on kaksi perhettä ja kaksi nuorukaista, Toomas Roo ja Indrek Kallaste. Päärooleja näyttelevät Rasmus Kaljujärv ja Miekkalija-elokuvasta tuttu Märt Avandi.

Sarja valaisee Viron pitkää ja kivistä tietä itsenäiseksi valtioksi. Uusintana esitettävään 12-osaiseen sarjaan on valmistunut uusi 13. jakso, joka sijoittuu toisen maailmansodan loppuvaiheisiin.

Luentosali vaihtuu sotatantereeksi

On vuosi 1917, ja maaseudulla kasvanut Toomas on aloittamassa opintien Tallinnan kymnaasissa, missä hän kohtaa varakkaan perheen vesan Indrekin.

Historialliset tapahtumat imaisevat pojat mukaansa, ja pian luentosali vaihtuu sotatantereeksi. Poikien on pakko kasvaa miehiksi ja kantaa kansakunnan kohtalon taakkaa.

Toiveita ja pettymyksiä

Lukuisten virolaisnäyttelijöiden tähdittämä elämänmakuinen draamasarja kulkee läpi suurten toiveiden ja kipeiden pettymysten.

Pääosissa näyttelevät myös Evelin Pang, Mirtel Pohla, Marko Matvere, Andrus Vaarik, Kristjan Sarv, Tõnu Mikiver, Üllar Saaremäe ja Indrek Taalmaa.

Tuulepealne maa. Käsikirjoitus: Mihkel Ullman ja Lauri Vahtre. Tuotanto: ETV, Viro, 2008. Sarjaa on esitetty aikaisemmin Yle Teemalla vuonna 2010.

Keskustele