Hyppää pääsisältöön

Oletko valmis Silta-sarjan päätösjaksoon? – Nämä kuvat on nähtävä!

Silta
Sofia Helin nähdään viimeisen kerran Saga Norénin roolissa Sillan päätösjaksossa. Silta Kuva: Filmlance Int 2017/Jens Juncker sillat,Yle TV1

Huikea hittisarja Silta päättyy. Viimeinen jakso tarjoaa henkeäsalpaavat 60 minuuttia.

On aika tullut jättää jäähyväiset Silta-sarjalle, kun vuorossa on neljännen kauden kahdeksas ja samalla koko sarjan vihonviimeinen jakso.

Katsojat tapaavat Saga Norénin ja Henrik Sabroen viimeisen kerran, sillä sarjaan ei ole tulossa jatkoa.

Sillan päätösjakson tunnelmiin voi valmistautua jaksosta julkistettujen kuvien mukana. Kuvat eivät sisällä juonipaljastuksia. Tarinan mahdollisia dramaattisia käänteitä voimme vain arvailla.

Silta
Silta Kuva: Filmlance Int 2017/Jens Juncker sillat,Yle TV1
Silta
Silta Kuva: Filmlance Int 2017/Jens Juncker Yle TV1,sillat

Tuleeko unohtumaton lopetus?

Sarjan palkittu käsikirjoittaja Hans Rosenfeldt pohdiskeli Ylen haastattelussa, miten sarjalle saadaan unohtumaton lopetus.

”Uskon, että katsojat osaavat odottaa sarjaa, jossa tapahtumat saavat päätepisteensä – eikä tarina jää avoimeksi.”

”Paineita on lopettaa sarja ja lopettaa se niin, että ainakin suurin osa yleisöstä on tyytyväinen. Onnistummeko siinä, se jää nähtäväksi. We´ll see”, Hans sanoo.

Pääroolien näyttelijät Sofia Helin ja Henrik Sabroe molemmat vakuuttavat Ylen haastattelussa, että neljäs ja viimeinen kausi on sarjan paras. "Kaikkia Sillan tekijöitä tulee ikävä, mutta nyt on hyvä hetki lopettaa."

Silta
Silta Kuva: Filmlance Int 2017/Jens Juncker Yle TV1,sillat
Silta
Silta Kuva: Filmlance Int 2017/Jens Juncker Yle TV1,sillat

Neljäs kausi alkoi tammikuussa

Sillan neljännen kauden pohjoismainen ensi-ilta oli tammikuun 1. päivänä. Käsikirjoituksen ovat tehneet Hans Rosenfeldt ja Camilla Ahlgren..

Maailmankuulussa sarjassa nähdään Sofia Helin ruotsalaisen rikospoliisin Saga Norénin roolissa ja Thure Lindhard tanskalaisen Henrik Sabroen.

Muissa rooleissa näyttelevät Sarah Boberg (Lillian), Rafael Pettersson (John) ja Maria Kulle (Linn). Uusina kasvoina sarjassa on tavattu muun muassa Mikael Birkkjær (Jonas), Anders Mossling (Frank), Johannes Bah Kuhnke (Morgan), Thomas W. Gabrielsson (Niels) ja Paw Henriksen (Tommy).

Neljännen kauden neljä ensimmäistä jaksoa on ohjannut Henrik Georgsson. Viidennestä jaksosta aina unohtumattomaan päätökseen asti on ohjannut Rumle Hammerich.

Silta-sarjan kahdeksas ja samalla viimeinen jakso esitetään TV1:llä sunnuntaina 18.2. klo 22.00, Yle Areenassa jo klo 06.00.

Silta
Silta Kuva: Filmlance Int 2017/Jens Juncker Yle TV1,sillat
Keskustele