Hyppää pääsisältöön

Kiinnostavatko ihmissuhteet sairaalan ja poliisiaseman seinien sisällä? Lue, mitä katsottavaa Areenassa on juuri sinulle

Holby Cityn sairaala: sairaanhoitaja Cara Martinez (Niamh Walsh) ja sydänlääkäri Oliver Valentine (James Anderson).
Holby Cityn sairaala: sairaanhoitaja Cara Martinez (Niamh Walsh) ja sydänlääkäri Oliver Valentine (James Anderson). Kuva: Yle/BBC Yle TV2,Yle Areena,Holby Cityn sairaala

Holby Cityn sairaalan käytävät ja erikoisosastot ovat tulleet katsojille tutuiksi jo lähes parinkymmenen vuoden ajan. Areenassa on muitakin draamasarjoja, joissa liikutaan laitosten kulisseissa ja luovitaan ihmissuhteiden karikoissa: ihmishenki on kirurginveitsen varassa, ja luonnonvoimien armoilla poliisikaan ei ole enää entisensä.

Valitse "kyllä", jos viihdyt sairaaladraaman ja lääkärien parissa tai virkavallan seurassa poliisiasemalla.

institutionaalinen draama

Syke vie tapaturmapoliklinikalle aidontuntuisiin tapahtumiin, joiden keskiössä on neljä hoitajaa. Heistä Lenitalla (Lena Meriläinen, kuvassa) on moraalinen ongelma: Hänen aviomiehensä makaa tiedottomassa tilassa, eikä paranemisesta ole toivoa. Samaan aikaan hän alkaa kokea vetoa nuorempaan sairaanhoitajaan Villeen, joka hoitaa hänen aviomiestään.

Suositun ja palkitun sarjan kaikki kaudet ovat katsottavissa tämän vuoden elokuuhun asti.

Holby Cityn sairaalaa ei olisi ilman Casualtya. Sarja alkoi Britanniassa jo 1980-luvulla, ja se on maailman pitkäkestoisin sairaaladraama. Tapahtumapaikkana on samainen kuvitteellinen Holby Cityn sairaala ja sen ensiapuosasto. Sarja jatkuu maanantaina 26. helmikuuta TV2:ssa ja Areenassa.

Jos sen sijaan viihdyt paremmin poliisiasemalla, kannattaa tutustua sarjaan Myrskyn jälkeen. Se ei ole tyypillinen poliisisarja, jossa jahdataan yhteiskuntarauhaa nakertavia rikollisia. Sen sijaan yhteiskuntaa on halvaannuttanut Tuula-myrsky, minkä seurauksena miesten tunne-elämä on häiriintynyt pahanpäiväisesti.

Näyttelijät Antti Holma ja Anna-Elina Lyytikäinen sarjassa Myrskyn jälkeen. Kohtaus suorasta tv-haastattelusta.
"Virkapuvun alla on ihminen, poliisi-ihminen", apulaispoliisipäällikkö Kari Marjamaa (Antti Holma) vastaa toimittajalle ennen riisuutumistaan uutislähetyksessä. Näyttelijät Antti Holma ja Anna-Elina Lyytikäinen sarjassa Myrskyn jälkeen. Kohtaus suorasta tv-haastattelusta. Myrskyn jälkeen,Antti Holma,Iso Paja,Anna-Elina Lyytikäinen

Tärisevätkö kädet, kun kandi kohtaa työssään potilaan ensi kerran? Kandit-sarja on seurannut, miten lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijat ovat saaneet tuntumaa tulevaan ammattiinsa. Uusimman kauden pääosassa ovat eläinlääkärikandit ja heidän kaikenkarvaiset potilaansa.

Elossa 24h kertoo tositarinoita potilaista ja terveydenhuollon ammattialisista yhden vuorokauden ajalta. Esimerkiksi lääkäri Iita Daavittila kiitää helikopterilla auttamaan potilaita Pohjois-Pohjanmaalla. Samaan aikaan Reeta taistelee aggressiivista rintasyöpää vastaan ja on huolissaan pienen lapsensa puolesta:

Voit samalla kertoa, millaisia ohjelmia haluat nähdä Areenassa. Paina "lähetä", ja palautteesi lähetetään anonyymisti Areena-toimitukselle.

Millaisia ohjelmia haluat nähdä Areenassa?

Päivitetty 27.2.2018 klo 18.05: Lisätty linkkejä artikkelin loppuun.

Päivitetty 3.3.2018 klo 23.50: Lisätty linkkejä artikkelin loppuun.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua