Hyppää pääsisältöön

Prisma: Ensimmäiset yhdeksän kuukautta – Miten sinusta tuli sinä?

Miten ihminen kehittyy äitinsä kohdussa hedelmöityksestä syntymään?
Dokumentissa seurataan ihmisen ainutlaatuista kehitystä. Miten ihminen kehittyy äitinsä kohdussa hedelmöityksestä syntymään? Kuva: BBC 2015 Yle TV1,Prisma: ensimmäiset yhdeksän kuukautta

TV1 keskiviikkoisin 21.2. - 7.3.2018 klo 19.00 - 20.00, uusinta lauantaisin klo 14.00 ja tiistaisin n. 23.47
Yle Areenassa 14 päivää

Miten ihminen kehittyy äitinsä kohdussa hedelmöityksestä syntymään? Sarja ratkaisevia hetkiä määrää, millaisia meistä jokaisesta rakentuu.

BBC:n kolmiosainen dokumenttisarja tarkentaa nyt niihin viikkoihin, päiviin ja jopa tunteihin, jotka näyttävät miten elämämme sai muotonsa ennen syntymäämme.

Sarjan aloitusjaksossa lääkäri Michael Mosley tutustuu kahdeksaan ensimmäiseen raskausviikkoon, jotka ovat lapsen kehityksen kannalta kriittisimmät.

Toisessa osassa Michael Mosley selvittää, miten meistä tulee ainutlaatuisia. Raskauden keskivaiheessa sikiö saa muun muassa kasvot ja ihonvärin. Kun aivot kehittyvät, muovautuvat persoonallisuus ja jopa sukupuoli-identiteetti.

Päätösjaksossa tutustutaan, kuinka raskauden viimeiset kuukaudet kehittävät aivoja ja siten myös muistia. Rusto alkaa kovettua ja muodostaa vauvan luurangon. Uusi elämä voi vihdoin alkaa.

9 Months That Made You. Tuotanto: BBC, Britannia, 2015.

Keskustele
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.