Hyppää pääsisältöön

Prisma: Ensimmäiset yhdeksän kuukautta – Miten sinusta tuli sinä?

Miten ihminen kehittyy äitinsä kohdussa hedelmöityksestä syntymään?
Dokumentissa seurataan ihmisen ainutlaatuista kehitystä. Miten ihminen kehittyy äitinsä kohdussa hedelmöityksestä syntymään? Kuva: BBC 2015 Yle TV1,Prisma: ensimmäiset yhdeksän kuukautta

TV1 keskiviikkoisin 21.2. - 7.3.2018 klo 19.00 - 20.00, uusinta lauantaisin klo 14.00 ja tiistaisin n. 23.47
Yle Areenassa 14 päivää

Miten ihminen kehittyy äitinsä kohdussa hedelmöityksestä syntymään? Sarja ratkaisevia hetkiä määrää, millaisia meistä jokaisesta rakentuu.

BBC:n kolmiosainen dokumenttisarja tarkentaa nyt niihin viikkoihin, päiviin ja jopa tunteihin, jotka näyttävät miten elämämme sai muotonsa ennen syntymäämme.

Sarjan aloitusjaksossa lääkäri Michael Mosley tutustuu kahdeksaan ensimmäiseen raskausviikkoon, jotka ovat lapsen kehityksen kannalta kriittisimmät.

Toisessa osassa Michael Mosley selvittää, miten meistä tulee ainutlaatuisia. Raskauden keskivaiheessa sikiö saa muun muassa kasvot ja ihonvärin. Kun aivot kehittyvät, muovautuvat persoonallisuus ja jopa sukupuoli-identiteetti.

Päätösjaksossa tutustutaan, kuinka raskauden viimeiset kuukaudet kehittävät aivoja ja siten myös muistia. Rusto alkaa kovettua ja muodostaa vauvan luurangon. Uusi elämä voi vihdoin alkaa.

9 Months That Made You. Tuotanto: BBC, Britannia, 2015.

Keskustele