Hyppää pääsisältöön

Sidewaysin ohjelma täydentyy kiinnostavilla nimillä: Silvana Imam, Warpaint ja Cigarettes After Sex kiinnitetty

The Nationalin, A Perfect Circlen, MØ:n, Rodriguezin, Deerhunterin ja muiden aikaisemmin julkistettujen esiintyjien seuraan liittyy nyt 30 uutta kotimaista ja ulkomaista artistia.

Silvana Imam // Kuva: Promokuva

Vuodesta 2015 lähtien Helsingin Teurastamolla järjestetty Sideways muuttaa ensi kesänä Helsingin Jäähallin ja Eläintarhan urheilupuiston ympäristöön sekä laajenee kolmipäiväiseksi. Sideways järjestetään siis Helsingissä Nordiksella perjantaista sunnuntaihin 8.-10. kesäkuuta.

Jo aiemmin kovia kotimaisia ja ulkomaisia nimiä kiinnittänyt festivaali julkaisi tänään kerralla peräti 30 kiinnitystä. Ulkomainen kattaus täydentyy, kun Suomeen saapuvat Warpaint, Silvana Imam, Cigarettes After Sex, Viet Cong -nimellä aikaisemmin tunnettu post-punk-bändi Preoccupations, Jane Weaver, Bardo Pond ja The Comet Is Coming. Lisäksi Sidewaysissä esiintyvät James Holden & The Animal Spirits, Ben Frost sekä Dopplereffekt.

Kotimaisen ohjelmiston kärkinimiin kuuluvat hiljattain Emma Gaalassa Kriitikoiden valinta -palkinnon voittanut Litku Klemetti, Oranssi Pazuzu, Elias Gould, Lasten Hautausmaa, Islaja, Jaakko Eino Kalevin ja Long-Samin muodostama Man Duo sekä loppukeväästä uutta materiaalia julkaiseva Yona.

Hip hop -kattausta täydentävät Gettomasa, PastoriPike, View, Adikia sekä yhteiskeikan merkeissä esiintyvät Versace Henrik X NCO X Melo.

Punkia ja vaihtoehtorockia edustavat Ursus Factory, Joni Ekman & Koira, HÄN, Hero Dishonest, NYOS sekä Keuhkot. Uutta kotimaista indiepop-soundia Sidewaysin ohjelmistoon tuovat Karina ja Antti Autio.

Aikaisemmin ilmoitetusta poiketen brittibändi Sleaford Modsin esiintyminen siirtyy lauantailta sunnuntaille yhtyeen kiertueaikataulussa tapahtuneista muutoksista johtuen.

Sidewaysin ohjelmisto täydentyy kevään aikana vielä kymmenillä uusilla nimillä.