Hyppää pääsisältöön

Viikon 8 vinkit: laatudraamaa Virosta, Brit Awardsit ja Uutisvuodon kevätkausi

Joonas Saartamos rollkaraktär Jussi sitter i polisförhör i filmen Jätten
Aleksi Salmenperän Jättiläisen tv-ensi-ilta nähdään sunnuntaina. Joonas Saartamos rollkaraktär Jussi sitter i polisförhör i filmen Jätten Kuva: Helsinki-filmi

Viikolla kahdeksan juhlitaan erityisesti 100-vuotiasta Viroa! Viroon liittyvää ohjelmaa on luvassa koko viikon ajan tv:ssä, radiossa ja verkossa. Tarjolla on niin draamaa, elokuvaa, asiaohjelmia kuin dokumenttiakin naapurimaastamme. Kaikki huipentuu lauantaina 24.2., jolloin on Viron itsenäisyyspäivä. Tuolloin ohjelmassa nähdään muun muassa Viron tähän asti kallein ja katsotuin elokuva Nimet marmoritaulussa.

19.–25.2. ohjelmassa jatkuvat vahvasti olympialaiset. Päiväkohtaiset lajit löydät Ylen kisaoppaasta. Yle Areenassa alkaa uusi podcast-sarja Kasvatusviisautta kiireisille ja Prisman uutuussarjassa seurataan ihmiselämän ensimmäistä yhdeksää kuukautta. Brit Awardseissa palkitaan jälleen musiikkimaailman parhaimmistoa – ohjelma nähdään Ylellä vain parin päivän viiveellä itse tapahtumasta. Ykkösellä starttaavat Uutisvuoden kevätkausi sekä aiemmin Femillä nähty Strömsön puutarha. Sunnuntaina tv-ensi-illassa nähdään Aleksi Salmenperän ohjaama Jättiläinen. Nautinnollista tv-viikkoa ja radioviikkoa!


MAANANTAI 19.2.

Kasvatusviisautta kiireisille - uusi podcast-sarja

Yle Areena 19.2. alkaen
Lapsi vetää ihan kaarelle, eikä anna äidin, isän eikä kenenkään muunkaan pestä hampaitaan. Mitä tehdä, kun hermot kiristyvät kaikilla? Jopa puolelle koululaisista maksetaan hyvistä koulunumeroista, väläytti viimesyksyinen tutkimus. Onko se järkevää? Yle Oppimisen uudessa 7-osaisessa Kasvatusviisautta kiireisille -podcast-sarjassa äiti ja toimittaja Anu Heikkinen selvittää, miten tämän vuosituhannen kasvatushaasteista voisi selvitä klassikkokasvattajien, esimerkiksi Jean-Jacques Rousseaun, Rudolf Steinerin, Johan Amos Comeniuksen ja Ellen Keyn opeilla. Asiantuntijana on isä, opettaja ja tietokirjailija Jarno Paalasmaa. Sarjaan liittyy myös juttukokonaisuus, jota julkaistaan viikoittain 19.2. alkaen.

Historia: Kuuban lapset (12)

Yle TV1 klo 19.00
(Operation Peter Pan - The Secret War Against Cuba) 1960-luvun alkupuolella 14 000 kuubalaista lasta maksoi kovan hinnan vapaudestaan. Huippusalaisen operaatio Peter Panin tarkoituksena oli horjuttaa maan kommunismia ja mustamaalata Castroa, mutta mitä todella tapahtui? Yle Areena 90 päivää

Tyttö kantaa nukkea
Historia: Kuuban lapset. Tyttö kantaa nukkea Kuva: Yle Kuvapalvelu Historia,dokumenttiohjelmat,Historia: Kuuban lapset

Dokumenttiprojekti: Rodeo - osa Viro 100 -juhlakokonaisuutta

Yle TV1 klo 21.30
Kun 32-vuotiaasta Mart Laarista tulee Euroopan nuorin pääministeri syksyllä 1992 ja hän muodostaa uudelleen itsenäistyneen Viron ensimmäisen hallituksen, sille ei kaaoksen keskellä ennusteta pitkää elinaikaa. Nuori hallitus pysyttelee kuitenkin vallassa kaksi vuotta ja saa läpi koko joukon radikaaleja uudistuksia.

Halu aloittaa puhtaalta pöydältä ja irrottautua sekä neuvosto-perinnöstä että edellisen hallituksen pehmeästä linjasta johtaa siihen, että ulkomailla Viro on esimerkki onnistuneesta siirtymätaloudesta. Virossa hallitus ajautuu skandaalista toiseen. Luottamuksen säilyttämisestä kertovan tarinan keskiössä on konflikti, joka syntyy periaatteen miesten ja päätään noustavan uuden talouseliitin välille. Pääministerillä on valittavanaan vain huonoja vaihtoehtoja.

Entinen pääministeri Mart Laar sairastui joku vuosi sitten ja on sen jälkeen jättänyt politiikan. Hänen ystävänsä ja myöhempi vastapelurinsa Kaido Kama on todennut, että ”olimme aatteen miehiä ja idealisteja, ryhdyimme johtamaan valtiota ja ratkomaan talouskysymyksiä käytännön tasolla – ja unohdimme aatteemme ja ihanteemme.” Kuinka näin pääsi käymään? Yle Areena 6 kuukautta.

Mart Laar Viron itsenäistymisen aikaan
Rodeo on dokumentti Mart Laarista, uudelleen itsenäistyneen Viron ensimmäisestä pääministeristä. Mart Laar Viron itsenäistymisen aikaan Kuva: Yle Kuvapalvelu Dokumenttiprojekti,rodeo dokumentti


TIISTAI 20.2.

Design 3000 ja Kasper Strömman 1/8 - uusi sarja alkaa

Yle Fem klo 18.30
Kasper Strömman palaan ruutuun uudella ohjelmasarjallaan pohjoismaisen designin tulevaisuudesta. Sarjassa Strömman tutustuu sekä suunnittelijoihin että ongelmiin, joita he pyrkivät ratkaisemaan. Ensimmänen jakso käsittelee väriä ja muotoa. Kuka päättää ja missä, miltä esineet ja asiat saavat näyttää? Designmuseossa Helsingissä Kasper tapaa palkitun tanskalaisen väri- ja tekstiilisuunnittelija Margrethe Odgaardin, joka on tunnettu eritysesti väripäiväkirjoistaan. Mitkä värit sopivat Pohjolan valoon? Yle Areena katalogina toistaiseksi

Kasper Strömman ja Margrethe Odgaard
Kasper Strömman ja Margrethe Odgaard. Kasper Strömman ja Margrethe Odgaard Kuva: Yle Kuvapalvelu Kasper Strömman

Arkistojen salat 1/5 - sarja jatkuu

Yle Teema klo 20.30
(Mysteries in the Archives) Serge Vialletin arkistomateriaaliin perustuva historiasarja jatkuu. Ensimmäisessä osassa pureudutaan Charlie Chaplinin elokuvien kohtaamiin vaikeuksiin. Chaplinin Diktaattorin kuvaukset alkoivat syyskuussa 1939, juuri maailmansodan syttymisen jälkeen. Hanke ei ollut suosittu Amerikassa, ja Chaplin joutui itse rahoittamaan elokuvansa. Miksi? Yle Areena 30 päivää

KESKIVIIKKO 21.2.

Luonto-Suomen talvi

Yle Radio Suomi + Yle Areena klo 18.02
Talvi tarjoaa upeita kokemuksia ja hienoja maisemia parhaimmillaan usean kuukauden ajan. Vaikka pakkanen saattaa nipistellä poskipäitä, voi lumihiutaleiden tanssia ulkona seurailla vaikka kuinka pitkään.Luonto-Suomen talvi-lähetyksessä pohditaan talven merkitystä meille suomalaisille ja kuuntelijoiden kanssa talvisia havaintoja ja kokemuksia jakavat Luostolla Pirkka-Pekka Petelius ja Asko Hauta-aho sekä studiossa kuuntelijoiden puheluja ottaa vastaan Juha Blomberg.


Prisma: Ensimmäiset yhdeksän kuukautta 1/3 - uusi sarja alkaa


Yle TV1 klo 19.00
(9 Months That Made You) Miten ihminen kehittyy äitinsä kohdussa hedelmöityksestä syntymään? Michael Mosley tutustuu aluksi kahdeksaan ensimmäiseen raskausviikkoon, jotka ovat lapsen kehityksen kannalta kriittisimmät. Tuotanto: BBC. Yle Areena 14 päivää

sikiö kohdussa
Prisma: Ensimmäiset yhdeksän kuukautta. sikiö kohdussa Kuva: Burrell Durrant Hifle / Yle Kuvapalvelu Prisma (musiikkialbumi)

Akuutti: Rikki urheilemalla

Yle TV1 klo 20.00
Mitä tehdä kun keho tai mieli pettävät urheilllessa?
Toimittaja Maarit Åström tapaa Jyväskylässä Suomen kärkitason aitajuoksijan Nooralotta Nezirin. Viime kausi kariutui ylikuntoon. Kesällä huippu-urheilija Nooralotta oli lopulta niin väsynyt, ettei jaksanut edes hölkätä verryttelyjuoksuaan Lapinlahden eliittikisoja varten. HIFK:n hyökkääjän, jääkiekkoilija Vili Sopasen toipuminen vakavasta päävammasta kesti lähes vuoden. Sanna Elonen päätyi ylikuntoon, kun hän aloitti opintonsa Vierumäen urheiluopistolla ja treenasi intohimoisesti triathlonia. Lopulta hänen autonominen hermostonsa oli niin sekaisin, että hän nukahteli jopa treenatessaan.

Ylikunto ei ole vain huippu-urheilijoiden riesa, vaan se saattaa olla jopa yleisempää tavallisten kuntoilijoiden keskuudessa. Ihmiset ajavat itsensä loppuun työn, perheen ja harrastusten ristipaineessa. Jakson asiantuntijoina entinen NHL-pelaaja ja nykyinen urheilupsykologi Tuomas Grönman sekä Suomen Olympiakomitean historian ensimmäinen urheilupsykologi Hannaleena Ronkainen. Yle Areena toistaiseksi

Kino: Chaplinin pojat (S)

Yle Teema klo 21.30
(La rançon de la gloire, Ranska 2014) Kun Charlie Chaplin kuolee, kaksi surkimusta, Eddy ja Osman, saavat päähänpiston varastaa tunnetun miehen ruumiin ja vaatia siitä lunnaita. Pääosissa: Benoit Poelvoorde ja Roschdy Zem. Yle Areena 14 päivää

Kaksi miestä ja tyttö keskustelevat pöydän ääressä.
Chapllinin pojat. Kaksi miestä ja tyttö keskustelevat pöydän ääressä. Kuva: Cinema Mondo Ltd Oy / Yle Kuvapalvelu elokuvat


TORSTAI 22.2.

Havaintoja ihmisestä

Yle Radio 1 + Yle Areena klo 12.10
Uusi radiosarja alkaa. Satu Kivelän toimittamassa viikoittaissarjassa selvitetään torstaisin ihmisyyden mysteerejä pureutumalla ihmisen käytökseen vaikuttaviin ilmiöihin - sekä kokemusten että tutkimustiedon avulla. Kaikki sarjassa kuultavat kokemukset ovat aitoja. Vain nimiä on vaihdettu. Kahden ensimmäisen jakson aiheena on yksinäisyys. Miltä tuntuu olla näkymätön? Miksi ihmiset sulkevat toisiaan lauman ulkopuolelle? Miten sellaisesta voi selvitä? Sarjan yhteistyökumppaneina toimii koko sarjan ajan Suomalainen Tiedeakatemia ja yksinäisyysjaksojen osalta HelsinkiMissio.

Pikku Kakkonen: Kerkko Kukko - uusi sarja alkaa

Yle Teema klo 16.55
(Brewster the Rooster, 26 x 5') Kerkko Kukko ja 6-vuotias Maisa ovat ainutlaatuinen parivaljakko. Maisa ymmärtää Kerkkoa, kun tämä puhuu kanalintujen kieltä. Heillä on myös taito osata tanssin tahdissa ja kädet yhdessä lähteä uusiin paikkoihin katsomaan mistä vastauksen saisi. Yhdessä he vievät pieniä katsojia löytöretkelle, jossa keksitään luovasti vastauksia ystävien kanssa esiin tulleisiin kysymyksiin. Yle Areena 90 päivää

Piirretty kettu, kukko ja tyttö leikkivät.
Kerkko Kukko alkaa Pikku Kakkosessa. Piirretty kettu, kukko ja tyttö leikkivät. Kuva: Yle Kuvapalvelu Pikku Kakkonen,Kerkko Kukko

Pikku Kakkonen: Villen ja Ponon aikamatka - uusi sarja alkaa

Yle Teema klo 17.24
Ville ja Pono matkustavat tällä kertaa Ponon rakentamalla aikakoneella. He käyvät tapaamassa historiasta kuuluisia henkilöitä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Merkkihenkilöitä tavatessaan kaverukset yrittävät parhaansa mukaan olla vaikuttamatta historian tapahtumiin. Ville ja Pono ovat tuttuja hahmoja mm. sarjoista Ilmojen kunkut ja Ihan satua. Yle Areena toistaiseksi

Ulkolinja: Ihmissalakuljettajat

Yle TV1 klo 21.55
(Human Smugglers) Satojatuhansia ihmisiä pyrkii laittomasti Eurooppaan. Turvaa hakevista on tullut kukoistavaa liiketoimintaa, jota pyörittää maailman suurin "matkatoimisto". Nyt ihmissalakuljettajat paljastavat, miten he toimivat. Yle Areena 90 päivää


PERJANTAI 23.2.

Dok: The Man Who Knew 75 Languages

Yle Fem klo 18.30
Historiallinen ja osittain animaatioita hyödyntävä dokumentti kertoo saksalaisesta kielinerosta nimeltä Georg Julius Justus Sauerwein (1831-1904), joka taisteli vähemmistöjen oikeuksista saada käyttää äidinkieltään. Elokuvassa kerrotaan myös Sauerweinin suuresta ja toivottamasta rakkaudesta prinsessa Elisabetiin Saksan Wiedistä.Dokumentti kertoo tositarinan epätavallisesta miehestä ja hänen rakkaudestaan prinsessaan, jota hän ei voinut saada. Elokuvassa on rekonstruoitu miehen elämä animaation avulla. Suurin osa dialogista perustuu Georgin ja Elisabetin kirjoittamiin kirjeisiin, kirjoihin ja artikkeleihin. Käsikirjoitus: Anne Magnussen ja Leiv Igor Devold. Ohjaus: Anne Magnussen ja Pawel Debski. Tuotanto: Embla Film, 2017. Yle Areena 30 päivää

Mies seisoo ison talon edessä.
Dokumenttielokuva kertoo kielinero Georg Julius Justus Sauerweinista. Mies seisoo ison talon edessä. Kuva: Yle Kuvapalvelu dokumenttiohjelmat,DOK

Yle Live: Brit Awards 2018

Yle Teema klo 22.30
Brit Awards kokoaa yhteen maailman suurimmat artistit ja palkitsee Britannian menestyneimmät muusikot. Palkintogaalassa esiintyvät mm. Ed Sheeran, Rag 'n' Bone Man, Rita Ora, Jorja Smith, Stormzy, Dua Lipa, Sam Smith ja Foo Fighters. Eniten ehdokkuuksia Brit Awardeissa keräsi Dua Lipa, joka kilpailee viidessä eri kategoriassa. Ed Sheeran sai ehdokkuuksia neljä. JHus ja Rag 'n' Bone Man saivat molemmat kolme ehdokkuutta.

Gaalan juontaa näyttelijä ja koomikko Jack Whitehall. Brit Awardit jaetaan Lontoon O2 Arenalla 21.2. eli ohjelma nähdään meillä vain kahden vuorokauden viiveellä. Tämä on jo 38. kerta kun himoitut Brit Award -palkinnot jaetaan.

LAUANTAI 24.2.

Viro 100 - ohjelmistossa vaikka mitä - juhlinta huipentuu itsenäisyyspäivään 24.2.

Viro täyttää 100 vuotta 24. helmikuuta. Yle juhlistaa naapurimaan merkkipäivää eri kanavilla tuhdilla ohjelmapaketilla, joka alkoi jo 17. helmikuuta ja huipentuu itsenäisyyspäivään. Viro-aiheista ohjelmaa on tarjolla kaikilla kanavilla, niin tv:ssä, radiossa kuin verkossa, jonne Yle Uutiset toteuttaa muun muassa seitsemänosaisen verkkojuttusarjan nyky-Virosta.

Radio Suomen Ajantasassa kuullaan toimittajien tekemiä tuoreita juttuja Virosta, ja Radio 1 käsittelee Viroa eri ohjelmissaan laajasti koko juhlapäivää alustavan viikon ajan. Ylen Elävä arkisto julkaisee jo ennen juhlapäivää runsaan paketin mielenkiintoisia ja suomalaisia läheisesti koskettavia dokumentteja ja reportaaseja Viron historiasta ja arjesta. TV:n puolella juhlaohjelmiston starttasi jo 17. helmikuuta Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13-osainen virolainen draamasarja Viro - tuulten pieksemä maa, jonka tapahtumat sijoittuvat ajalle ensimmäisestä maailmansodasta toiseen maailmansotaan. Dokumenttiprojektissa nähdään maanantaina 19.2. DocPoint-yhteistyöelokuvana Rodeo ­– uuden itsenäisen Viron pääministerin Mart Laarin tarina hänen hallituskautensa vaikeasta ja absurdista ajasta.

Ohjelmisto huipentuu Viron itsenäisyyspäivänä 24. helmikuuta. Aamu-tv vierailee Tallinnassa ja TV1:n Ykkösaamussa on haastattelussa Viron parlamentin puhemies. Teemalla nähdään Musiikkitalossa joulukuussa 2017 taltioitu ooppera- ja balettigaala Viro ja Suomi 200, ja Teemalauantaissa tarjolla on osin dramatisoitu dokumenttielokuva Suomen televisiosta ja sen maagisessa taikapiirissä kasvaneista virolaislapsista sekä Viron tähän asti katsotuin ja kallein elokuva Nimet marmoritaulussa. Radio 1:ssä kuljetaan itsenäisyyspäivän kunniaksi Tuuli Saksalan Viron muistojen bulevardia pitkin kohti Viron historia -ohjelmaa ja Faunin iltapäivää sekä Maailman paras Viro -juhlakonserttia.

Vaikka naapurimaan juhlat huipentuvat lauantaina, sunnuntaina 25. helmikuuta päästään vielä nauttimaan virolaisen kulttuurielämän helmistä, kun Teema nostaa parrasvaloihin Viron legendaarisimman säveltäjän Arvo Pärtin.

nainen ja mies katsovat toisiaan.
Viro - Tuulten pieksemä maa. nainen ja mies katsovat toisiaan. Kuva: Ülo Josing / Yle Kuvapalvelu Viro – Tuulten pieksämä maa

Strömsön puutarha 1/8

Yle TV1 klo 18.15
Puutarhaohjelma Strömsöstä. Kun Owe, Camilla, Elisabeth ja Alexandra ruopsuttavat ja kuopsuttavat, tuloksena on puutarha, josta voi nauttia niin silmillä kuin makunystyröillä. Ensin perustetaan lämpöpenkki muun muassa kurpitsalle.

Uutisvuoto - kevätkausi alkaa

Yle TV1 klo 21.00
Uutisvuodon kevätkausi alkaa! Ensimmäisen lähetyksen kapteeneina nähdään Petteri Ahomaa ja Jani Halme. Ylituomarina toimii Baba Lybeck. Uutisvuoto on ajankohtaissatiiri, joka muistuttaa etäisesti tietokilpailua ja jossa häviäjät saavat paremmat palkinnot kuin voittajat. Yle Areena 30 päivää

Uutisvuoden jäsenet.
Uutisvuoto alkaa taas! Uutisvuoden jäsenet. Kuva: Petri Mast / Yle Kuvapalvelu Uutisvuoto,Uutisvuoto: kevät 2018

Komisario Maigret: Maigret virittää ansan 1/2 (12) - uusinta

Yle TV1 klo 21.45
(Maigret, S1) Rowan Atkinson esittää Georges Simenonen luomaa kuuluisaa pariisilaisetsivää brittivoimin tehdyssä jännityssarjassa. Ensimmäisessä jutussa outo tappaja vaanii naisia Montmartrella. Ulkoisesti tyyni Maigret haluaa ymmärtää, mikä rikollista mieltä ohjaa. Kun sen on keksinyt, ratkaisu löytyy todistusaineistosta ennemmin tai myöhemmin. Georges Simenonen romaaneista käsikirjoitukseksi sovittanut Stewart Harcourt. Pääosissa: Rowan Atkinson, Shaun Dingwall, Lucy Cohu, Aidan McArdle. Uusinta vuodelta 2017. Yle Areena 7 päivää

Kahdessa uudessa jaksossa (Night at the Crossroads) 10.3. alkaen kerrotaan monimutkainen tarina murhasta, petoksesta ja ahneudesta eristyksessä olevassa maalaisyhteisössä.

Komisario Maigret
Rowan Atkinson esittää Georges Simenonen luomaa kuuluisaa pariisilaisetsivää. Komisario Maigret komisario maigret


SUNNUNTAI 25.2.

Radioteatteri esittää: Tschandala - kertomus tuhoutumisesta

Yle Radio 1 + Yle Areena klo 15.00
Ensilähetys. On vuosi 1680. Ruotsi on vallannut Skånen ja yrittää huonolla menestyksellä saada alueen asukkaita itselleen myötämielisiksi. Vastarinnan varjossa puuhataan myös kaikenlaista hämärää. Sen saa kokea maisteri Andreas Törner, joka muuttaa puolisoineen kesäksi Lundin lähellä sijaitsevaan rappioituneeseen linnaan. Miten itseään sivistyneenä ja hyvänä ihmisenä pitävä ruotsalainen maisteri toimii, kun häntä uhkaa omaa etuaan ajava ihminen, joka ei ole erityisen sivistynyt eikä erityisen jalo? Kuunnelman on August Strindbergin pienoisromaanin Tschandala (1889) pohjalta vapaasti dramatisoinut Esko Salervo ja ohjannut Soila Valkama.

Radio Variaatio: Tiedon jälkeinen aika

Yle Radio 1 + Yle Areena klo 18.00
Tieteen ja politiikan suhteessa on tapahtunut suuri muutos. Valeuutiset, manipulointi ja poliittinen lobbaus ovat tätä päivää. On puhuttu totuuden jälkeisestä politiikasta, jossa epätotuudet, huhut ja salaliittoteoriat ovat ohittaneet asiantuntijat ja tutkimuksen. Mutta tieteen merkitys on nyt entistä suurempi, kun ajatellaan esim. tekoälyä tai ilmastonmuutosta. Onneksi suomalaisten luottamus tutkimustietoon on pysynyt melko vakaana. Ehkä emme vielä elä tiedon jälkeistä aikaa? Toteutus:Desiree Räsänen, Kai Rantala ja Hannu Karisto.

Koripallon MM 2019

Yle TV2 klo 18.10
Koripallon MM-karsinnat jatkuvat. Suomi kohtaa Bulgarian Helsingin Jäähallissa pelattavassa ottelussa. Selostajana Antti-Jussi Sipilä. Suora lähetys alkaa klo 18.10. Yle Areena 30 päivää

Kotikatsomo: Jättiläinen (12) - tv-ensi-ilta

Yle TV1 klo 21.00
Nuori ja kunnianhimoinen virkamies Jussi (Joonas Saartamo) saa käsiteltäväkseen Kainuussa sijaitsevan valtavan nikkelikaivoksen ympäristöluvan. Karismaattisen ja voimakastahtoisen Pekka Perän (Jani Volanen) johtama kaivos käyttää täysin uutta metodia mineraalien keräämiseen. Kaivos on tuomassa paikkakunnalle kipeästi kaivattuja työpaikkoja. Jussi alkaa kuitenkin epäillä, että hänelle ei ole kerrottu koko totuutta. Uusi bioliuotusprosessi ei olekaan aivan niin harmiton kuin hänen on annettu ymmärtää. Pian Jussin pöydälle saapuu samaa kaivosta koskeva lisähakemus. Hänen ulottuvilleen tulee myös uusi, mielenkiintoinen työtarjous ja mahdollisuus uuteen alkuun. Jussin täytyy päättää missä joukkueessa hän pelaa vai pelaako ollenkaan. Pekko Pesonen palkittiin parhaasta käsikirjoituksesta ja Jani Volanen parhaasta miessivuosasta Jussi-patsailla vuonna 2017. Muissa rooleissa Peter Franzén, Saara Kotkaniemi, Pertti Sveholm, Leea Klemola. Käsikirjoitus Pekko Pesonen. Ohjaus Aleksi Salmenperä. Tuotanto Helsinki-filmi (2016). Yle Areena 7 päivää

Joonas Saartamo i närbild
Joonas Saartamo nähdään nuorena ja kunnianhimoisena virkamiehenä Aleksi Salmenperän Jättiläisessä. Joonas Saartamo i närbild Kuva: Helsinki-filmi

Malishan - Kanjonien valloitus

Yle TV2 klo 21.15
(Malishan) Jylhän vuoristoinen ja kanjonien halkoma Taiwan on jokaisen seikkailijan haavekohde. Kahdeksan huippuosaajan ryhmä lähtee valloittamaan koskemattomia kanjoneita. Nopeasti vaihtuvat sääolot aiheuttavat yllätyksiä. Yle Areena 90 päivää

Reggie Yates: Australian nuoret (16)

Yle TV2 klo 22.20
(Reggie Yates' Hidden Australia: Addicted to Ice) Koukussa kristalliin. Halvan metamfetamiinin käyttö on lisääntynyt Australiassa nopeasti. Aine tekee monet aggressiiviseksi, mikä näkyy myös henkirikosten määrässä. Reggie Yates yrittää selvittää ilmiön syitä. Yle Areena 90 päivää.

Reggie Yates
Reggie Yates. Reggie Yates Kuva: Peter Tarasiuk / Yle Kuvapalvelu Reggie Yates

Nousuvesi (16) - uusinta

Yle TV1 klo 22.35
(Springfloden) Tarina saa alkunsa vuonna 1990, kun Ruotsin länsirannikolla tehdään julma naisen murha. Silminnäkijähavainnosta huolimatta tapaus jää ratkaisematta. 25 vuotta myöhemmin tunnistamatta jääneen uhrin tapaus on yhä piikki poliisin lihassa, ja sen selvittämättä jääminen on vaikuttanut syvästi monen ihmisen elämään. Nyt murhamysteeri annetaan tehtäväksi poliisikorkeakoulun opiskelijalle Olivia Rönningille (Julia Ragnarsson). Monen mielestä tehtävä on mahdoton, sillä jäljet ovat kylmenneet ajat sitten. Sarja perustuu Cilla ja Rolf Börjlindin samannimiseen rikosromaaniin. Pääosissa: Kjell Bergqvist ja Julia Ragnarsson. Uusinta vuodelta 2016. Yle Areena 30 päivää

Cilla ja Rolf Börjlindin samannimiseen rikosromaaniin perustuva sarja Nousuvesi.
Nousuvesi. Cilla ja Rolf Börjlindin samannimiseen rikosromaaniin perustuva sarja Nousuvesi. Kuva: © Ulrika Malm /SVT nousuvesi,Yle TV1,Julia Ragnarsson,Kjell Bergqvist

Lue myös - yle.fi:stä poimittua