Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Monien kotimaisten suosikkisarjojen julkaisu on mahdollista vain Yle Areenassa

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Keskisuomalaisessa 17.2.2018.

Terhi Parkkinen kysyi Vantaan Sanomissa (1.2.), miksi moni kotimainen sarja näytetään vain Yle Areenassa.

Ohjelmien lähettämisessä on aina kyse esitysoikeuksista ja niiden hinnasta. Yle on tehnyt sopimuksen tekijöitä edustavien järjestöjen kanssa kotimaisten suosikkisarjojen julkaisusta juuri verkkoon. Ilman tätä ainutlaatuista sopimusta monia suomalaisten rakastamia ohjelmia ei voitaisi näyttää uusintana. Televisiossa Kotikadun, Metsoloiden ja monien muiden vanhojen draama- ja viihdesarjojen lähettäminen ei olisi taloudellisesti mahdollista.

Pidämme kuitenkin huolen siitä, että tarjolla on laadukkaita ja mielenkiintoisia ohjelmia kaiken ikäisille myös televisiossa ja radiossa. Areena-julkaiseminen vähentää myös uusintoja televisiossa.

Olemme tietoisia täällä Ylessä, että verkon palvelut eivät syystä tai toisesta saavuta aivan kaikkia. Yle Areenan käyttö kasvaa kuitenkin nopeasti kaikissa ikäryhmissä.

Jatkamme työtä verkon käytön helpottamiseksi. Esimerkiksi Yle TV1:n sarjassa Seniorit somessa nuoret opastavat varttuneempia digitaalisten laitteiden saloihin ja Oppimisen Digitreenit-verkkokokonaisuus tarjoaa opastusta internetin maailmaan. Digitaalisen murroksen mukanaan tuomat kysymykset ovat meidän kaikkien asia.

Petri Jauhiainen
julkaisupäällikkö
TV ja Areena, Yle